Pročitaj malo o AGM tehnologiji da skužiš stvar. Ne radi se o punjaču na traktoru nego punjač 220 V kojim se pripuni akumulator koji slabije drži struju pa kad duže ne radi mašina ili prije zime, ili poslije, treba ga malo probuditi.Akumulatori su ti jednako dobri ili loši.
O kakvom posebnom punjaču pišeš, budeš ugradio nekakav NASA punjač na traktor umjesto dinama ili alternatora?
Sve ovisi kako nečiji motor lako ili teško pali, te da li se akumulator u radu ispravno puni. Kraj filozofije.
Kao što ti je @MUHA sugerirao, kupi akumulator istih karakteristika, s najdužom garancijom. To je sva mudrost.
To ti ovisi i o regleru a najcesce o napetosti remena.Cudno mi je da cim smanjim gas na nekih 800 okretaja mi upali lampicu...pa sumnjam da.mozda nekaj nije dobro...bum zmeril pa bum videl kaj bude pokazalo...
Na dobrom traktoru, ili automobilu, dobar korisnik, akumulator ne mora nikada dopunjavati, nikada. To ti je sveto pismo.Pročitaj malo o AGM tehnologiji da skužiš stvar. Ne radi se o punjaču na traktoru nego punjač 220 V kojim se pripuni akumulator koji slabije drži struju pa kad duže ne radi mašina ili prije zime, ili poslije, treba ga malo probuditi.
Prouči ovaj članak pa onda pametuj.AGM baterija: Što je, kako servisirati i napuniti
power.bigbadmole.com
Sve OK i točno. Uz dužno poštovanje, gotovo nitko od vozača istinski nema pojma kada se i koliko puni akumulator, a kada se to ne događa, makar je kontrolna lampica ugašena i motor radi. Bilo bi zanimljivo gledati sve to uz recimo prikopčan jedan osciloskop. Generator podmiruje sve potrošače koji se nađu uključeni, a akumulatoru struja punjenja dok je pun pada maltene na nulu. Da li sad svu teoriju i praksu iči razmatrati ovdje, pa trebali bi i dani i godine.To ti ovisi i o regleru a najcesce o napetosti remena.
Uglavnom, premalo okretaja.na alternatoru pali lampicu. Nema nikakve opasnosti da se ista pokvari ili desi, a tih par sekundi dok je traktor na leru se ne puni akumulator.
To nicemu ne smeta
Roditelji te očito nisu naučili osnovnoj pristojnosti, ne znam kako admin trpi takva tvoja pre...vanja?Na dobrom traktoru, ili automobilu, dobar korisnik, akumulator ne mora nikada dopunjavati, nikada. To ti je sveto pismo.
"Dečko", ti čitaj, tebi treba akumulator, ja nisam izgubljen u šumi informacija, ti si. Samo sebi daj odgovor na jednostavno pitanje: kakvo je to posebno punjenje na mojem prastarom traktoru, sa dinamom ili alternatorom, kad mi za punjenje izvan traktora treba punjač iz spejšatla? Da nije i ferguson preteča tog spejšatla? Ili je tvoj odabir akumulatora bez veze? Nisam htio biti bezobrazan, ali nauči puno više o akumulatoru pa onda meni savjete daji. Dotle, čitaj i sve stare tekstove, uči, nauči... Kupi si akumulator kakav ti je volja, ne traži kruh preko pogače, jer nije za marsovog rovera nego prastsrog fergusona.
A zašto bih ja kupio taj AGM akumulator?
Dobro da si ti naletio pa da me naučiš.Roditelji te očito nisu naučili osnovnoj pristojnosti, ne znam kako admin trpi takva tvoja pre...vanja?
Kaj je to: U335? Ne vidim baš sa slike.Kad sam vec slikao ono gorivo, pao mi na pamet i ovaj traktorić.
...
Sve si razmisljam da ga uzmem za sarafiti...