• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,459
Evo pitaj da ti pomognem spojiti "anlaser". Što ne znaš?
Inače sam čak i ja o tome več na ovom forumu pisao opširno, prije dosta vremena.

markokg1983

Novi član
Tu od
7 Stu 2025
Poruka
4
menjao sam pomocne namotaje i cetkice naravno rasturio sam ga u parcice.spakovo sam ali zaboravio sam da slikam gde se sta kaci.jedan kabal ide na automat a zanima me ova 2 na koje se cetkice kaci

Posljednje uređivanje od moderatora:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,459
Napominjem
Postoje dvije vrste pomoćnih namotaja "u opticju".
Originalni, kod kojih je polovica namota koju sam nacrtao s crvenom bojom, izrađena od deblje bakrene lak žice i postoje namotaji, kod kojih su oba dvije polovice izrađeni od jednako debele lak žice.
Prvi namotaji budu održavali svoju funkciju i u stanju malo več umornog akumulatora.
Druga vrsta, s tanjom žicom služi svrsi dok je akumulator veseo, ali čim njemu veselje opada, anlaser počne sa smetnjama u radu, prvenstveno iskače zupčanik van iz zamašnjaka i svašta nešto drugo, da ne zamaram previše.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,459
Samo ti mene provjeri 🤣👍.
Postoje i "mine iznenađenja", u vidu jako lošeg oblikovanja i vođenja žica pomoćnih špula, na dijelu gdje prolaze preko dugih šarafa fi 6 mm, za sastavljanje sklopa anlasera. Jako često tu ljudi ne paze, pa rotor struže po njima i napravi "harikiri pomoćnim špulama". Daleko bi nas to odvelo da ti nastavim dalje elaborirati.

Nego zanima me, zašto si rastavio anlaser, što te natjeralo na to?

markokg1983

Novi član
Tu od
7 Stu 2025
Poruka
4
3god druze radio je besprekorno jedno jutro poceo da skljoca pomioslio sam da je akumulator. stavim ispravljac probam isto. Aj nemam vremena da se bakcem sa tim odnesem kod ovih novih novokomponovanih majstora kaze samo kontakti da se zamene na automatu i cetkice. ok koliko kontakti 25e,cetkice 20e,ruke 30e:confused:.uredno placeno naravno ja skidam namestam odem da baliram seno posle 5 paljenja vise nepali. naravno ovog majstora nisam ni hteo da zovem. x puta sam bio prisutan rasturanju i popravljanju ali stvarno nikad me nije zanimalo toliko. da neduzim skinem rasturim naravno vidim cetkice stare nisu ni zamenjene kontakti samo osmirglani:):):):).uzmem unimer na njemu pokazuje sve ispravno{al ono nece} setim se ovog starog majstora kako je proveravao na 220 v i sijalica vidim da je probio rotor nosac cetkica i jedan namotaj u medjuvremenu dok sam rasturo onako iznerviran zaboravio sam da slikam zato sam i postavio pitanje. Jos uvek sam na poslu nisam se bacio na sklapanje cim stignem kuci javljam rezultate

Najnoviji postovi

Na vrh