• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
317
Neznam dal je originalna jer vidima da nije probušena s vanjske strane. Možda za indijsku pumpu trebaju indijski štiftovi :) .
Danas sam naletel u dućanu na PEMCO 114 15w-40 10 L za ~25€. Dal to valja za kaj il je kakvi reciklat?
Po ambalaži i "made in germay" bi rekel da je to nekakva rodbina s mannolom...

zveroboy

Član
Tu od
26 Tra 2025
Poruka
63
Zamjenio napokon traktormetar na IMT539.
Stari/pokvareni je pokazivao okretaje motora, ali vise nije odbrojavao radne sate, pa sam radi potrebe, da otprilike znam kad su servisni intervali, ipak odlucio zamjeniti. Uzeo u Masivi, novi traktormetar, neki model proizveden u Srbiji.

Nikad prije nisam to radio, zamjenu traktormetra, ali zapravo nije toliko komplicirano, cista mehanika, par sarafa i to je to. Mislio sam da ce biti i nekakve struje u igri, mozda za osvjetljenje, ali nije bilo nista spojeno na starom, pa nisam nista spajao ni na novi.
Sajlu koja ide od traktormetra, do glave motora ( pretpostavljam da je to glava ), sam ostavio staru, imam i novu, ali sam procjenio da cu mijenjati samo ako bude bilo potrebe, a srecom nije bilo potrebe, i radi novi traktormetar kako treba, i sa starom sajlom.

Sve u svemu, nije toliko komplicirano, i mislim da moze traktorista amater (kao sto sam ja), to i sam odraditi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,218
Sajka ide na blok, vrti ju bregasta... nebitno.
Taj sat nema osvjetljenja jer onda kad je on napravljen su ljudi po noči spali a po danu delali.
A sajlu staru čuvaj. Pogotovo ako ima metalne one dijelove na kojima je navoj na boziru.
Ovo danas neznas jel gorje ona plastika ili špijater... ako ti ikad pukne sajla samo ju izvuci iz božira pa samo nju zamjeni a božir s maticama ostavi stari.

Najnoviji postovi

Na vrh