• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
209
Nakon višegodišnje sage konačno kupljen traktor, 533 1975., izvana relativno dosta očuvan, no ima jedan problem.
Kad smo ga išli gledati "hladan" je upalio bez grijača nakon 2-3 sekunde verglanja, a sad kod mene bez grijača treba dobrih desetak sekundi, sastavlja sastavlja ali nikako da sastavi...
Kupljen je od polu-poznanika, pa ne bih rekao da ga nekako naštimao da upali bolje.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,817
Nakon višegodišnje sage konačno kupljen traktor, 533 1975., izvana relativno dosta očuvan, no ima jedan problem.
Kad smo ga išli gledati "hladan" je upalio bez grijača nakon 2-3 sekunde verglanja, a sad kod mene bez grijača treba dobrih desetak sekundi, sastavlja sastavlja ali nikako da sastavi...
Kupljen je od polu-poznanika, pa ne bih rekao da ga nekako naštimao da upali bolje.
Vjerojatno je u usisu jos bilo tragova start spreja 🫣.
Bolje da koristis grijac nego da peglas po anlaseru.
Boze pomozi kad padne temperatura...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,422
Koliko te koštalo to zadovoljstvo?
Ako se smije znati

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
990
Poluga gašenja na boš pumpi.... da li se vraća do kraja i onda stabilno ostaje u tom (vraćenom) položaju?

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
209
2300e, dvostepeno, spera, papiri, nove gume i jos neke sitnice.
Inace koristim grijac, ovo je vise "testiranje" no nije mi jasno zasto sad tako losije pali, razlika 3 dana...
Malo pari na odusak ali nista strasno.

Poluga gašenja se vrati da do kraja i tako ostane, nema lufta.

Ima par stupnjeva lufta na fiber spojki, da mu nije prekasno paljenje?
Ima li razlike ako se pali sa kvacilom ili bez, samo u leru?

Posljednje uređivanje:

zveroboy

Aktivni član
Tu od
26 Tra 2025
Poruka
110
Ima li razlike ako se pali sa kvacilom ili bez, samo u leru?
Osobno palim sa stisnutom noznom polugom kvacila, stisnutom do kraja, dakle koliko ide, do poda, oba stupnja. Takodjer izbacim iz brzine, obje mjenjacke poluge, prije paljenja. Navodno anlaser tako ima manju masu za vrtiti, prilikom pokretanja motora, pa lakse zavrti.

Kad gasim, prije nego ugasim, uvijek potjeram jaki gas, i odmah u nastavku prethodno navedene radnje, povucem sajlu/rucicu za gasenje, dok se motor ne ugasi. Navodno to ima utjecaj na kolicinu goriva, koju se dobije kod iduceg paljenja.

Nemam problema sa paljenjem, IMT 539. Pali lijepo, gotovo instantno.

Ne tvrdim, da je gornji pristup ispravan, niti ikoga zelim uvjeravati da radi tako. Jednostavno, ja radim tako, jer mi je na bazi ogranicenog znanja kojim raspolazem, to imalo smisla tako.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,259
Ne trebaš izbacivati iz brzine, dovoljno je stisnuti kvačilo do kraja tak da ne vrtiš mjenjač i pumpu hidraulika.

Ovo za gašenje ti nema veze, možeš ga normalno gasiti.

Najnoviji postovi

Na vrh