profnekbiol1
Član
- Tu od
- 9 Svi 2009
- Poruka
- 52
Došao sam do IMT540, iz 1978. godine, IMR motor. Kaže vlasnik da mu je pukao blok jer nije zimi ispustio vodu iz rashladnog sustava. Neki dan, kad je smo naljevali vodu u hladnjak, primijetio sam da voda curi na bloku na mjestu koje se skriva iza Bosch pumpe, dakle s lijeve strane gledajući u smijeru kretanja traktora prema naprijed. Isto tako curi i na zadnjem kraju motora (rekli bi kod volana).
Recite mi molim Vas kojim putem poći, da li vrijedi zavariti blok na ta dva mjesta, ili ide tzv tekući metal, ili blok na staro željezo i uzeti novi.
Traktor je obrađivao u samoj okolici Zg cca 5ha, orao 2 ha i toliko tanjurao...Pa recite ako znate koliko bi me koja varijanta koštala (ruke za sebe, materijal za sebe), i koja je varijanta generalno, koliko je moguće iz mog opisa zaključiti, najbolja?
Inače u strojeve se razumijem da vidim ulje, vodu, gorivo, čudan zvuk, odzračit bosch pumpu i to je to.
Zahvaljujem
Svako dobro
Recite mi molim Vas kojim putem poći, da li vrijedi zavariti blok na ta dva mjesta, ili ide tzv tekući metal, ili blok na staro željezo i uzeti novi.
Traktor je obrađivao u samoj okolici Zg cca 5ha, orao 2 ha i toliko tanjurao...Pa recite ako znate koliko bi me koja varijanta koštala (ruke za sebe, materijal za sebe), i koja je varijanta generalno, koliko je moguće iz mog opisa zaključiti, najbolja?
Inače u strojeve se razumijem da vidim ulje, vodu, gorivo, čudan zvuk, odzračit bosch pumpu i to je to.
Zahvaljujem
Svako dobro