profnekbiol1
Član
- Tu od
- 9 Svi 2009
- Poruka
- 52
Glede vašeg "najveća muka je b. pompa. Možete to objasniti? inače nemam pojma o tome.....
Hvala unaprijed.
Hvala unaprijed.
Posljednje uređivanje od moderatora:
drzi ako ga zavari maher, ako ne onda u pocetku curi k'o sito, onda vremenom zaili (uhvati hrdju, malo se kojekakvih truncica isprijeci....i stane).....var ako je dobar, mora "drzati vodu" a tekuci metal (po meni) tu samo smeta...
Decki, evo da se i ja na trenutak javim, pa bjezim dalje nazad na selo...
Moj 539 kad je kupljen 1981.g. je odmah prve zime dobio pukotinu od 10-ak cm iza osch pumpe, jer djed nikad nije imao nikakav stroj s motorom koji je hladjen vodom... Glava je bila pukla i mjenjana je a blok je zaljepljen tekucim metalom i ja za tu "fleku" nisam ni znao sve dok traktor nije isao na generalku proslog ljeta, kad nas je mejstor zvao i pitao da li ce oon variti blok ili cemo nositi nekome drugom da vari?!?
Onda mi tek stari rekao sto je bilo... Dosli kod majstora, a "tekuci metal" se vadio iz pukotine kao da je stara zbuka. samo se runio, a traktor svo to vrijeme nije gubio na tom mijestu ni kap vode. da je vlazio, ja bih skuzio fleku, ali eto drzalo je 30 godina...
Pukotina je zavarena i "za svaki slucaj" premazana tekucim metalom, iako mi nije jasno zasto to APSOLUTNO SVI rade, var ako je dobar, mora "drzati vodu" a tekuci metal (po meni) tu samo smeta...