Petretic549
Iskusan lik
- Tu od
- 19 Lis 2011
- Poruka
- 1,525
hahhahha Ja na svoga 549 mjenjam ulje svakih 350 rh i dela ko bedak koristim neko ulje maxxima to ulje ide na 350 rh tako manje posla oko mjenjanja ulja 
Koristim samo "peticu" i mjenjam na 200 radnih sati. Kod mene u selu ima covjek koji "peticu" drzi 80 sati u jesen a inace 100. jednom prilikom dok moj 539 jos nije bio ne generalki sam to njegovo "staro" ulje i "stari" filter uzeo sebi i pocastio 539 "novim" uljem... Vikao je na mene da nisam normalan da cu sjebat traktor...
Evo slikica.....
Evo jos...
Malo slika sa baliranja
Eto, moja klateca nije bila stara ni godinu dana, pa je "propala" za 1cm dolje, i umjesto blokirajucih klinova sam morao staviti vijke da drze gornju i dolju plocu da se ne rastave. kad sam stavio vijke, pod teretom se pocela cupati ploca iz kucista diferencijala i to je bila kap koja je prelila casu.
Vucem ja jos uvijek na njoj berac, a za vuceni malcer ju izvucem skroz do kraja i tu nema problema s klatecom poteznicom, al ja kad uhvatim punu majevicu i opletem ga 5. po asfaltu, kladim se u sta hoces da ce otpasti. Ja ne sparam ni traktor ni prikolicu i kad se vozi, onda se vozi.
Samo da nasopisem da znam i za slucaj da je klateca poteznica na zetoru 120ks pocela otpadati pod jednoosovinskom prikolicom koja je vozila 6.5T psenice. Prikolica zesce preradjena, a zetor kad krene, ne staje. Konstantno cupkanje na 15km puta nije mala stvar, i sutradan se zetor u selu pojavio s 5m 8mm sajle omotane oko klatece poteznice i gore oko gornje kuke, da poteznicu drzi da se ne odvali. I kolegi je dojadila ta poteznica, te je sam napravio ovakvu kuku na zetora i traktor je s njom i prodan.
kazem, previse sam vidio odvaljenih poteznica da bih im ulijevao bas toliko povjerenje. prazan berac po cesti moze, a na njivi se polako vozi i ako hoce otpast, nek i otpadne...
Klateca poteznica:
Automatska kuka: Bobić, ukrao sam tvoju sliku, jer ja nemam ni jednu![]()
To ti dođe negdi an sredini, nit gore ni t dolje, jel??
Nemaš pogučnost prihvata karadana recimo za cisternu ili prikolicu za gnoj??