Eto, moja klateca nije bila stara ni godinu dana, pa je "propala" za 1cm dolje, i umjesto blokirajucih klinova sam morao staviti vijke da drze gornju i dolju plocu da se ne rastave. kad sam stavio vijke, pod teretom se pocela cupati ploca iz kucista diferencijala i to je bila kap koja je prelila casu.
Vucem ja jos uvijek na njoj berac, a za vuceni malcer ju izvucem skroz do kraja i tu nema problema s klatecom poteznicom, al ja kad uhvatim punu majevicu i opletem ga 5. po asfaltu, kladim se u sta hoces da ce otpasti. Ja ne sparam ni traktor ni prikolicu i kad se vozi, onda se vozi.
Samo da nasopisem da znam i za slucaj da je klateca poteznica na zetoru 120ks pocela otpadati pod jednoosovinskom prikolicom koja je vozila 6.5T psenice. Prikolica zesce preradjena, a zetor kad krene, ne staje. Konstantno cupkanje na 15km puta nije mala stvar, i sutradan se zetor u selu pojavio s 5m 8mm sajle omotane oko klatece poteznice i gore oko gornje kuke, da poteznicu drzi da se ne odvali. I kolegi je dojadila ta poteznica, te je sam napravio ovakvu kuku na zetora i traktor je s njom i prodan.
kazem, previse sam vidio odvaljenih poteznica da bih im ulijevao bas toliko povjerenje. prazan berac po cesti moze, a na njivi se polako vozi i ako hoce otpast, nek i otpadne...
Klateca poteznica:
Automatska kuka: Bobić, ukrao sam tvoju sliku, jer ja nemam ni jednu