Netko je napisao da ga ne bi nikad kupio novog nego polovan takav u pola cjene... Da budemo na cisto...
Moj je kostao ravnih 111 000kn, minus 50% kapitalnih ulaganja i povrat pdv-a izasao me oko 65 000kn. POLOVAN 549DV u dobrom stanju s malo sati drzi cjenu na oko 7-8 000€ ja ne znam tko je spreman izvaliti toliku paru, ali eto, ljudi jesu. Za moj su na nevidjeno davali 6 000€ i ja ga nisam htio prodati ali da sam znao da cu kupovati Brenu, dao bih ga i kupio umjesto njega neki 560 ili 565 novije linije i bio duplo zadovolniji i u oranju malih parcela i u tanjuranju i u radu sa sjetvospremacem... NO tako je ispalo i sta sad... ja ga ne zalim niti naj manje i to sto je koljevka pukla a jbg, na vrijeme smo uhvatili i popravilo se.
Recimo ovako, moj je 2 godine za redom tukao preko 500 radnih sati godisnje. od oranja, tanjuranja, spremanja, transporta, sume, branja kukuruza, malciranja. SVE zivo je radio i ljudi moji ja sam s njim jaaako zadovoljan, pogotovo kad uzmemo u obzir koliko je kostao.
Od kvarova je bilo koljevka tri puta (da smo odmah znali pojacati bilo bi 500kn umjesto 1500. bilo je u jamstvenom roku mjenjanje karika u motoru, dva puta bosch pumpa (250 sati i 1900-2 000sati), mjenjao sam karike na kompresoru, puklo mi je proslo ljeto crijevo od grijanja kabine pa sam grijanje za sad zablindirao, sitni problemi sa strujom su VJECITO prisutni, pukao je poklopac hidraulika (zato jer sam bio pre lijen podotezati ga cijelog cim je dosao u dvoriste, zategao sam samo vijke do kojih je bilo lako doci pa ga je guzvalo dok niej rekao DOSTA
) I mjenjao sam sve vijke na poluosovinama s kojima se pricvrscuju kotaci jer smo originale polomili u transportu mokrog sodera izvlacenjem u koso... razbio sam dva stakla, kabina je od ganjanja po neravnom terenu iznad instrument table popucala i tako...
Sve u svemu sitnice koje nekome znace kraj svijeta a meni ne znace apsolutno NISTA
Dosta stvari je nasom krivicom i to ne sakrivam nikome. traktor od kako ga imamo je opran manje od 10 puta i stalno radimo s njim.
I, da... zovi DIREKTNO u Beograd, ne nase zastupnike... covjek se zalio sto mu iskace nizbrdo iz 4. brzine kad teret pogura ( to je tako na 90% 542 i 549) i zalio se zastupniku i NISTA... zvao u IMT i poslali mu KOMPLETAN nov mjenjac koji ne iskace...