• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I meni je žal, ja to priznam navek, za moju poljoprivredu od novog 577 P-DV :) bolji traktor nebi trebal, ali kaj moremo kad su ih uništili. Ovak bum moral nekakvoga staroga skrpiti da se kotura pomalo.

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Kolege dali vi to mislite na staru proizvodnju imt 549 ili na novu...Ja imam imt 549 88g i do sada sve ok,nije bilo nikakvih vecih kvarova

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mi pričamo o NAJnovijoj liniji, obrtna limarija.
Ovi oko 1990. godišta su novija linija, a oni do 1986. su stara linija.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Pa ko kupuje imt mora imat na umu da ce imat popravaka.
Pogotovo na rajkinim mašinama da je onaj 550 s perkins malo već drukčija priča.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
nije loše ako su kalupi poderani , odljevak izađe deblji:Kiss: , od tud i velike razlike u kilaži npr zetora u odnosu na čitulju i i onih koji su ih vagali
Nebi se ja baš složil sa ovom tvrdnjom.
Logički je tak, ali u stvarnosti baš i ne.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
IMT 550 je prva serija s JD motorm brazilcem, dok je 550.10 Perkins Euro2, odnosno 550.11 Perkins Euro3 i to je pogođena kombinacija vrhunski kaj se tiće prednje polovice traktora, koljevka je drugačija i jača, o motoru netreba pričati, prednje vuče su večinom ok, mjenjač je full sinhroniziran s normalnim rasporedom brzina, znači to je također poboljšano i jedini problem ostaje s zadnjim krajem traktora koji je čisti IMT 549, znači diferencijal i hidraulika. Hidrulika još prolazi uredno, a oko difa se može očekivati da eventualno pukne poluosovina (bilo je več slučajeva u Srbiji) pošto je od lošeg materijala, ali to i dalje ne smatram kvarom ako se traktor ne sili.
Tako da nakraju dođem do zaključka da je to jedini IMT kojeg bi htio novog imati doma i točno takav traktor tih gabarita i te snage bi mi bio najiskorišteniji na gospodarstvu.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Spreman za u prašinu.
2hnxls5.jpg

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
E i ti crno odmah misliš. :icon_e_surprised: Mlad je još za otpad. :icon_e_biggrin:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nisam mislil da je za otpad ali iz mog naseljka tak se gleda na tu marku (kaj misliš kak je meni kaj imam IMT-a)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
A zakaj mu ne raširiš malo prednji kraj ili ugradiš širje gume?
Ovak izgleda kak biciklin.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ma dobar je, napravi posao. Danas sam malo s njim i sjetvospremačem radio, išao malo po vrtu da poravnam i onda kada je već zakvačen odem jednu parcelu od 1ha da priredim za zob. Ide fino sa 220cm sjetvospremačem, malo ga ljulja na cesti ali dobro. Ali eto sa tim istim sjetospremačema radim sa Zetorom i posao bude prije gotov, ipak može zetor brže povući, ovaj ne može brže od druge brze.

ZJ još malo dok se ove poderu gume onda će ići druge šire i mene bodu u oči ovakve uske.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Da, ali zakaj mu sad malo ne raširiš prednji trag na felgama?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Zato kaj ove glave grdo stoje izvan felge
Zato kaj ne bude kotač strugal po kardanu
Zato kaj bude malo stabilniji

Taj bi most trebal biti identičnih dimenzija kao na Štoreu (s kojega je i kopiran), a tam puno ljepše izgleda.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Kotač ne struže po kardanu, glave stoje izvan to je, a stabilniji mi ne treba, sve ravnica.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja dok nisam imao zadnju sajbu bilo mi je muka raditi..
Npr tanjuram, i na kraju njive stanem i dizem tanjuracu, a sva prasina u kabinu, bio sam prasan ko mlinar..
Od kako je sajba, i zatvorena kabina odozdola sa nekim najlonom, radim u cistom, jest da je ponekad vruce, ali izdura se..

Najnoviji postovi

Na vrh