• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Gledajte, da se razumijemo, svi bi mi novi traktor ali šta je tuje kolko para tolko muzike. Nije ni tai IMT toliko loš kako ga neki prezentiraju, smatram daje za mala gospodarstva ok. Relativno ga za male novce popraviš za razliku od zapadnih. Susjed kupio mercedes C klasa novi, pa ga do sad već četri puta ostavio na cesti, pa je mercedes.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ma naravno da je dobar. Kad pogledaš kolike godine to funkcionira, kakvi sve buzdovani s tim rade i koliko se ne održava to su odlicni strojevi. Istina je da je zastarjela tehnologija, da su dost masni i tak to ali naprave posel i po mom iskustvu ne kvare se...

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
ti mene i slične nazivaš buzdovanom ?

Ja tebe osobno ne poznam niti znam kaj delaš s traktorom, a ako si se sam prepoznal to je vec problem... :icon_cool:

Govorim o onima koje sam videl uživo. Na primjer, kak uspiješ polomiti volan na 558? Ili na primjer lik se vozi po snegu, ima zakvacene samo one vile za roto balu nositi ali prazne su, i cudi se on kak mu desni kotac stalno vrti i proklizava, a ne kuži da mu je lijeva brenza stisnuta i zakvacena. Kopcanje 5tonke pune kuruze za 533 i slicne gluparije... Sto primjera neodržavanja i nikakvog rukovanja bi mogel sad natrabunjati tu. Kaj to nisu buzdovani?

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Dobro polomit volan to još ajde de zapneš za panj ili u oranju kad se volan naglo zakrene kad zapne.. Al nije mi jasno kak neko uspi sjebat spojničku osovinu na traktorima tipa 558,560 to ne znam kak moraš cukat s njima da to uspiš polomit..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Na 558 lakše jer je isto ko na 539 ali 560 je vec druga priča.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Mislim da nisu mjenjači na 539 i 558 niti približni.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kuplung hidraulik getriba isti jedino getriba 3 puta ubrzana pa na planetarnim reduktorima usporena .

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Čuvena devetka je dobila nove gume i to 13.6ice.
2e3r403.jpg

35d5444.jpg

I imam jedno pitanje zašto mi na 549 pucaju pakne ? Kupili smo nove lijepljene pakne i ubacili i evo nakon godina da su pukle(nitanci kao da su se odrezali). Dali može biti problem loših pakni ili neki veći problem? Kako ih treba uopće podesiti? Na gornjoj je pukla na polovici, pakne su dosta istrošene na počecima
2extt0g.jpg

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Kad smo dali prošle potokariti ti su svi popucali i morali smo ih baciti, ovi kaj su sada na njemu su dobri barem je tak neki gospodin iz Križevaca rekal od kog smo ih uzeli u što ja ne sumljam jer fakat dobro izgledaju.. Tokarenje bi mi bila zadnja opcija, sada smo nanitali nove pakne i nalijepili ih podesili smo i ravninu preko onih vijaka što na sebi imaju utor za odvijač.
Dešavalo mi se kad ga vozim u rikverc da mi zblokira jedan kotač i kad krenem malo naprijed kasnije ide opet normalno u rikverc..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
A to je do doboša to je najbolje nove uzimat meni je jedan nov a drugi star i tako napukne pakna na starom

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Za tokarenje doboša i diskova treba biti dobar majstor , loše naštelane pakne nesmiju se trgati jedino koče slabije i nejednako se troše .

Na vrh