• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Imam jedno pitanje, dali je potrebno preštelati hidrauličnu pumpu na 549 ako se mijenja razvodni ventil?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Nemaš tamo puno mudrolije ali ne bi bilo loše staviti na tvorničke postavke po videu na youtube-u. Ako je sve bilo dobro ostavi po starom.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Dali umjesto ovakvoga alnasera paše onaj veći, duži? Prvi je otišao da se nije isplatilo popravljati, a evo i drugi je pri kraju.
Ima novih za kupiti, ali da su kao oni veći stari? To paše kao i za 539?

db519687842f9abf228031dd9cc55304.jpg

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Koja je svrha tog reduktora na anlaseru? Jel bolji od obicnog bez reduktora(mislim na brzinu vrtnje ne na kvalitetu)

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Bilo je jedno vrijeme na dizel autima ali su izbačeni jednog sam davno slagal ipak je bolje bez reduktora kaj nema nemože se pokvariti .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Koja je svrha tog reduktora na anlaseru? Jel bolji od obicnog bez reduktora(mislim na brzinu vrtnje ne na kvalitetu)
Brže vrti, motor lakše pali, manje struje cica iz baterije.....

Ovo kaj Željac pripoveda iz iz jednog davnog iskustva popravka jednostavno zaboravi.
Pravi, kvalitetan anlaser s reduktorom dugo traje. To kaj niko od nas ne održava anlaser dok ne stane je več neka druga priča.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Anlaser s reduktorom je jeftiniji za napraviti. To je glavni razlog.
Ali ima manji potezni moment od običnoga i grublji je za bateriju pri startu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Anlaser s reduktorom je jeftiniji za napraviti. To je glavni razlog.
Ali ima manji potezni moment od običnoga i grublji je za bateriju pri startu.

Daj to malo pojasni, gde manje poteže, ali je grublje prema kome?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Pa kakav je to alnaser, kad pališ on ko da šrota.
Na 539 je 30 godina bez održavanja, i 7000 sati i uz dosta paljenja pa stalno ide.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Klasični anlaser je građen kao serijski uzbuđeni elektromotor, koji ima veliki potezni moment pri pokretanju. Kak motor laufa, anlaser se vrti sve brže i vuče sve manju struju. Na svaku promjenu tereta reagiraju većim padom brzine, ali malom promjenom struje.

Novi anlaseri s reduktorom imaju motore sa stalnim magnetima na statoru, a samo rotor ima namot. Pri pokretanju povuku puno veću struju od klasičnih, a i pri porastu tereta povuku veću struju jer imaju tendenciju zadržavanja konstantne brzine vrtnje.
Za njih treba jak akumulator jer teže pokrenu motor s mjesta “od nule”, no kad ga pokrenu, nastoje ga držati na konstantnoj brzini vrtnje.
Dakle, ak akumulator ima sape da ga pokrene, brže bu motor zapalil, ak nema, nebu ga ni pomaknul, dok ga stari tip anlasera bude barem verglal.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Niš od sporog verglanja, to mora kresnuti od prve, sve ostalo je zajebancija.

Čini mi se da Iveco ima takav ubrzani motorin, ako je baterija dovoljne snaga upali od prve ili nikako.

Na vrh