• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Mali sad već govoriš gluposti, i praviš se važan. Ako si već takav frajer prihvati moju ponudu. Samo sam tebi dao odgovor na tvoj komentar ( da se poluga može kupit u malo boljoj prodavaonici). I ne mora biti zlatna, nego samo da odgovara za spomenuti traktor. Za razliku od tebe , ja sam samo želio pomoći ljudima koji su se našli ili će se naći u istoj poziciji kao ja, pa da ušparaju nešto novca, jer bi ovako trebali kupit original koji je puno skuplji, a vjerujem da nitko od nas koji se bavimo poljoprivredom nema novaca na bacanje.

Ako pratiš forum onda si to vec mogo skužiti.... :biggrin:

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Pozdrav svima!
Evo da se ja malo pohvalim sa mojim strojem o kojem sam puno pričao i molio za pomoć i savjete, a nikad nisam stavio slike niti išta o njemu od dokaznog materijala pa evo da se malo iskupim povodom toga.
Uglavnom složio sam prednje blatobrane i riješili smo hidrauliku onu malu ručicu za oranje i kipu sad je to traktor tip top što se tiče mehanike, a oko limarije bi se dalo diskutirati ;)
Inače mišljenja ? I da traktor ima hidraulički volan koji je full iskonstruiran prema primjeru tvorničkog, ali ima vrlo malo sličnosti s tvorničkim hidrauličkim volanom.

apeo36.jpg

x1ksgg.jpg

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Nekako mi izgleda nizak na zadnjim kotačima, ili su zadnji kotači manji od nj. orig., ili prednja hauba nekako diže prednju stranu traktora (nekako optički), ili je prednji pogon naknadno ugrađivan (pa onda izgleda viši prednji kraj).

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Nekako mi izgleda nizak na zadnjim kotačima, ili su zadnji kotači manji od nj. orig., ili prednja hauba nekako diže prednju stranu traktora (nekako optički), ili je prednji pogon naknadno ugrađivan (pa onda izgleda viši prednji kraj).

Ehh kolega taj traktor nije vidio prednjeg pogona od 1989. hahaha..
A ovo što vam se čini da je nizak na zadnjem kraju to vam je zato jer naprijed ima 7.50-16 gume pa zato tako izgleda kao da je iza niži.
Makar imam u planu staviti iza 13.6-28 tako da ga "izravnam" koliko toliko....

Posljednje uređivanje:

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ako pratiš forum onda si to vec mogo skužiti.... :biggrin:

Samo se ti nejavljaj slažeš 558 10 godina.
Najgore kad ti neko tko nema pojma ide govoriti o nečemu.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Eto, sve znaš, nije mi samo jasno zašto administratori to dozvoljavaju...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Svatko ima pravo napisati svoje mišljenje, s kojim se neki mogu ili ne moraju složiti.

Sve dok se nikoga ne vrijeđa i drži osnovnih pravila pristojnosti, nema razloga za intervencije.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
A tu ima pametnih a neznate vinticu pripasat .
Bitno da prigovarate.

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Dali možda neko zna zbog čega mi na kileru izbacuje vodu kroz onaj gore odušak na 549, kod same pripreme zemljišta temperatura mi je na satu na polovici onog zelenog mjerača. Prvo sam mislio da je previše vode u kileru, ali kad sam provjeravao vodu, morao sam dolijati oko 1,5 l vode. i još me muči hidraulika, kad duže radim s njom, ne diže mi gore nego moram nabiti gas da bi mi hidraulika podigla recimo sjetvospremač, ali u zraku ga normalno drži gore bez gasa.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Dali možda neko zna zbog čega mi na kileru izbacuje vodu kroz onaj gore odušak na 549, kod same pripreme zemljišta temperatura mi je na satu na polovici onog zelenog mjerača. Prvo sam mislio da je previše vode u kileru, ali kad sam provjeravao vodu, morao sam dolijati oko 1,5 l vode. i još me muči hidraulika, kad duže radim s njom, ne diže mi gore nego moram nabiti gas da bi mi hidraulika podigla recimo sjetvospremač, ali u zraku ga normalno drži gore bez gasa.

čitaj ovdje od posta 347
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?p=1280146#post1280146
ako tu ne vidiš svoj problem onda :
1. provjer i uvjeri se da nigdje ne curi
2. ispuš kiler koprimiranim zrakom čeliju po čeliju ..i daj si truda oko toga
3. nadam se da je remen zategnut /ispravan i da ne proklizava
4 ako je ventilator limeni malo popigaj krila tak da bacaju više zraka .
5 vjerujem da u usmjerivaču kokoši ne nose jajca ili čura sjedi na njima
6....ima tu još sto sitnica
7. ono zeleno područje ništa ne govori , ako voda ide van motor kuha , pa baš da je termometar na bijelom području

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Sve što si ti sad naveo ja sam provijerio prije, ispuhao sam čelije,voda nigdje ne pušta,remen je zategnut. Dal možda nije problem u samom kileru. Kad odem sa njive i u samoj vožnji temperatura mu padne na minimum, Ti kažeš da to nema veze sa pokazivačem temperature, a s ćime ima veze. Ne mješa ulje i vodu

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kažem da nema veze s pokazivačem jer mislim da motor kuha bez obzira kej je pokazivač na zelenom području

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Ne znam čemu se sekirate oko toga.. Dokle god je razina vode iznad ćelija nemate se kaj brinut kod mene bacaju vodu van i 549 i 567 a, 539 neću ni spominjat kad iscuri određena količina vode van neće više curit barem je takva situacija kod mene(539 treba izuzeti jer taj je svoje dal).. To se najčešće dešava kad se traktor žestoko optereti

Posljednje uređivanje:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Pitanje je bi li bacio vodu van da ga ugasiš odmah nakon pola sata rada sa sjetvospremačem?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Ma ja se želim posavjetovati s Vama koji imate več duže vrijeme traktore, ja sam novopečeni traktorista. Kupio sam nedavno traktor pa stoga nemam nikakva iskustva. Eto muče me ti neki po meni sitni problemi. Evo jučer sam krenuo do njive i nakon nekih tri kilometra, stao sam i provjerio dal mi na odušak baca vodu, i ona curi van kroz onu cijev.Skinuo sam čep i dao gas do kraja, voda se digla do čepa ali nije kipjela.E vo nezna dal me to mora zabrinjavati ili moram samo doljevati vodu da ne sfali. Hvala.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nemoj bez veze nadoljevati jer on višak bude uvjek izbacil.
Kad se jednom stabilizira nivo više nebu izbacival.
Bitno da su čelije u hladnjaku ujutro, na hladno, prekrivene vodom.

Ako izbaci vode da čelije na hladno nisu prekrivene onda imaš problem.

Na vrh