• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Svrha tih lanaca je da ti ne pleše priključak lijevo-desno, npr. prskalica, sijačica...i sve ostalo. trebaš promjenit točku kopćanja tih lanaca ispod osovine kotača...Točka kopčanja mora biti točno nasuprot točke kopčanja podizne poluge hidraulika. Tad češ biti miran, lanci će biti isto zategnuti kad je hidraulik gore ili dolje. Teško da češ nać negdje u trgovini takav priključak da paše ta točka, najbolje da daš nekom da ti to napravi...valjda razumiješ o čemu pričam. a hidraulika večini diže nisko, može se malo podesiti na obje poluge, a ovu jaču što si prvu kupil, mislim da si je mogao skratit za tih 6 cm, ali ipak provjeri da nebude u donjem položaju onda previsoka. Evo ti slika...ove rupe pašu, ali ovaj bolcn gdje se kače lanci je problem, on mora biti točno nasuprot bolcna, podizne poluge.

Prilozi

• 3772.jpg
    3772.jpg
    24.4 KB · Pregleda: 77

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Ovo s lancima sam skuživ,hvala na slici, imam ja prijatelja koji je pravi majstor što oko vidi ruka napravi.Rastavio sam ja staru polugu, istrošio se onaj zupčanik desno na polugi pa budem vidio sa prijateljem dal možemo što iskemijat, izgleda da je to neko silovao pa slomio par zubaca na tom zupčaniku i zato je sad preskakala

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
To si mjenjao onaj reduktor za podešavanje visine?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Evo ja riješio podiznu polugu hidraulike . Kupio sam tursku jer je orginal za 549, 700kn. Kao što sam i prije rekao da je preduga pa sam trebao skratit kučište za 6 cm, odrezati navoj isto za 6 cm, rastaviti glavu i uzeti navojnu šipku, da bi se mogao narezati navoj koji se ne može nareznicom narezat, jer je navoj valjani, pa sam morao odnjet do tokara da mi istokari produžetak navoja. Bilo je malo više posla ali se isplatilo za 300kn malo se pomučit.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Da regulacisku polugu desnu. Kak stavljate slike
Idi mišem dolje ispod gdje pišeš poruku, te klikni na kučicu uredi privitke.. i dalje nađi sliku koja ti je na pc i onda klik na kučicu uplodiraj

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Mali ako nađeš polugu za 549 koja paše bez dodatne dorade a pritom nije original, kupujem to istu i dajem ti 2 000 tisuće kuna,a ako nije onako kako ti tvrdiš, ti meni daješ 500 kn. Šta kažeš. Kupi polugu prikaži račun i dobivaš 2000 kn. Najkraču koju možeš kupit u Hrvatskoj je 49 cm a do bi odgovarala na 549 mora biti 44,5 cm kad je skupljena do kraja.

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Ajde pitaj nek ti izmjere polugu. Šta misliš da ih nisam zvao, kao prvo nemaju na zalihi ali mi mogu naručit i pazi malo tursku koja kao paše na 549 i 560.Samo da ti velim šta misliš koje je dužine.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ne bi od zlata ali siguran sam da bi htio original.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Mali sad već govoriš gluposti, i praviš se važan. Ako si već takav frajer prihvati moju ponudu. Samo sam tebi dao odgovor na tvoj komentar ( da se poluga može kupit u malo boljoj prodavaonici). I ne mora biti zlatna, nego samo da odgovara za spomenuti traktor. Za razliku od tebe , ja sam samo želio pomoći ljudima koji su se našli ili će se naći u istoj poziciji kao ja, pa da ušparaju nešto novca, jer bi ovako trebali kupit original koji je puno skuplji, a vjerujem da nitko od nas koji se bavimo poljoprivredom nema novaca na bacanje.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
http://www.trgovina-jozic.hr/result_ajax.php?action=detalji&IDArtikla=201820

I ja sam kupovao prvo indijsku pa je pukla na sred ceste skoro se prevrnuo s cjepačom.
Onda sam uzeo trusku i malo pripasao i gotovo.
Odličnih dijelova nema i to se zna , a uz malo mašte sposobnosti sve paše.
Tako da netreba puno filozofirat zato i ima štelanje
Ionako ti neće dugo durat.
Ljeva mora isto imat stelanje pa poštelaš da ti budu donekle .

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Ovaj link koji ti stavljaš gore, ni nema polugu već ju moraš naručit i pripasivat kako sam ja prije gore naveo. Jar za 549 ni nemaš polugu koja paše, za indisku nisam siguran nit me ne zanima, original je preskup a turska po kvaliteti nije loša samo je trebaš prepasat.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ovaj link koji ti stavljaš gore, ni nema polugu već ju moraš naručit i pripasivat kako sam ja prije gore naveo. Jar za 549 ni nemaš polugu koja paše, za indisku nisam siguran nit me ne zanima, original je preskup a turska po kvaliteti nije loša samo je trebaš prepasat.

Odgovorno tvrdim Turski dijelovi najlosiji kvalitet.Iskustva u ovom poslu imam pa imam.

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Da u pravu si, Kolko ja imam poljoprivrede mene će držat sto godina. A i ne samo to, nego ti ni ne nude nešto kvalitetnije jer raja nema para.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Toplink sam uzeo original i nezalim, bio je duplo skuplji.....puno bolji navoj, ima manje lufta, onaj turski se klima ko da je na frezi radio 10 godina, ipak bi uzeo original i kvalitetnije, pa nek je skuplje

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Ne mogu puno komentirat koja je razlika između orginala i turskog, (govorim o desnoj podiznoj polugi) ali mogu samo reći da ovaj moj nema ni mrvice lufta, i ne klima se. Siguran sam da je original uvijek bolji izbor. A šta se tiče toplinga bio je gore kad sam ga kupio pa mislim da je original.

Na vrh