• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja imam na rukavcima zavarene graničnike jer je u oranju kidao spone ko od šale.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Cilindar je original ali kad si nespretno ušao u brazdu vrteći volan tada orbitrol baš ne drži i kotači se naglo zavrte i otkinu zglob.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Evo ovako.. Prije jedno 6 mjeseci zamijenio sam pakne na 549ki i sada nakon jedno 200-250 sati rada kocnice mi iz nekog razloga bez veze počinju blokirati i onda kada ubacim u hod naprijed onda se nekako odblokiraju. Jel moguće da su pakne pukle ili se ona krunasta matica sjebala pa se kocnice same rastelavaju ? Tromblice su potokarene !

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kočnice ne smiju blokirati , osim kaj je to opasno radi štetu
ako blokiraju hoče otkinuti zakovice pa ostaci ferode blokiraju u vožnji

druga krucijalna greška je ako se kočnice podešavaju na štangici a ne na zvjezdi
treča krucijalan breška je ako tromblice ne tokari majstor nego nemastor ..ako je poslje tokarenja blokiralo nije dobro tokareno ..blikiranje znači da je na naslon noge ne pedalu traktor stao ..bez pritiska , težinom noge

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Skinuti i vidjeti što se poremetilo, dok ne bude veće štete.:icon_confused:

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Znaci ja kada sam kocnice podešavao uvijek sam ih podešavao na onoj krunastoj matici/zvijezdi kako hoćete(normalno traktor je u zraku za vrijeme toga) i njih podignem do tog nivoa da kod polovice stisnute pedale počnu blokirati. Eh sada meni je jasno da dok to ja i stari ne skinemo i vidimo da ovako pucam u prazno no dali postoji neka teorija zašto pedale na višoj razini počinju blokirati kotače kada idem u rikverc tj. kocnice se same podižu?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
794155752bce5b2699b53ddba40fe2b2.jpg

Kako doteći ovaj šaraf/cijev? Malo mi curi gorivo tu.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ma i običnim viličastim se da, stegao sam šaraf do kraja ali cijev se još uvjek malo klima. Gledam na 539 taj šaraf uopće nije stegnut do kraja i nema da cijev mrdne. Šaraf sam stegao bez ikakvoga napora.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Onda raskopaj dokraja vidi da nije cijev ostecena ako nije pocisti i vidi u kakvom je stanju prsten sve pocisti da ljepse sjedne i moralo bi drzat to je na principu ko i metalna cijev na kompresoru!!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
skini pa buš vidio kaj je ispod , mali domači iskaču iz vatre , odmah vidiš zašto imr nije perkins

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Vidim da šaraf ide prenisko na cijevi, tj. uopće ne može ju steći, kako to riješiti? On pređe preko onoga proširenja na cijevi, ne cijeli, negdje do pola što je taman da se cijev ne može steći.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Najbolje ces vidit kad raskopas sigurno je cijev ostecena pa prsten ju ne drzi dobro i nije moguce ju zategnut ako je ima dovoljno malo ju prikrati i mora drzat!!

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Imal sam nekaj takvog sa kočnicama i bilo je nekaj poderano.Ekscentri ,osovinice ili pakne:icon_scratch:
Ekscentar i pakne sad malo drugačije sjedaju u trenutku kad počinje loviti kočnica .
Pakne se malo zaokrenu za tromblom i najaše nepoderani dio na nepoderani dio i sam sebe zategne kak trombla vuče paknu za sobom.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Šima nađi metalni lajtung sa ispravnom glavom zašarafi na pvp odreži oba i spoji sa gumenim crijevom i nesmije puštati .

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Nije cijev oštećena, prije bi rekao da je u šarafu problem, već je mračak bio pa nisam previše zagledao. Probat ću nešto iskombinirati s ovim postojećim.

Baš sam pazio na taj šaraf kada sam vraćao pumpu i onda sam jedva ga napravio da ne curi, a danas malo zakrenuo pumpu pa sam popustio sve cijevi i ovu više ne mogu napraviti da ne curi, nije to strašno, ali mora biti suho.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ako je sve bilo ok do danas zasto si ju zakreto danas i iso dirat??

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Nisam ja tako davno ju skidao i nosio bošisti, vratita je u položaj u kojem je bila, ali na nekih 800 okretaja je bio nemiran motor i malo trom. Sad radi mirno, recimo na jednoj manjoj uzbrdici u trećoj sa malo gasa mu bio problem, a danas na toj istoj uzbrdici ide bez gasa u trećoj. Nije baš veselo palio na 0 stupnjeva, mislim palio je, ali ne kako bi trebao, sad budem ujutro probao pa ću vidjeti.

Na vrh