Petretic549
Iskusan lik
- Tu od
- 19 Lis 2011
- Poruka
- 1,517
A ista situacija je i kod mene, 2000 radnih sati napravljenih od generalke, ulje svakih 100-150 sati van, motor radi ko zvono, al mi je žal kad ga po zimi palim za dovoz mješanca za životinje on se u tih 1 sat vremena kaj radi ne stigne ugrijat ni na 50 stupnjeva tak da mu isto dođe ko da odma krećem u rad s hladnim traktorom, pa je to lani 560 radio koji ima termostat..Ja nakon paljenja motora, na mjestu zagrijem motor, postignem radnu temperaturu, i dalje radim normalno.Nemam termostat i netreba mi. Zacvikat mi nema šta i radim već 2000 r.s najnormalnije.Motor pali na 1 zub, ne troši niti ulja niti antifriza.....Svatko zna svoje.![]()
Može ak ti nije problem, makar mislim da bi mogli i po ovome nać ak bi bili pri volji..Wahler ili Behr su po meni No1 po pitanju termostata. @Petretic549 Pitaj u tokiću ili ciaku, za termostat od Iveca turbo daily pa usporedi sa ovim svojim.Ako budeš tražil mogu ti kataloški broj izvaditi.
Mene u to nebuš uvjeril jer motor na mjestu bez termostata ne može postiči radnu temperaturu, nema šanse.Ja nakon paljenja motora, na mjestu zagrijem motor, postignem radnu temperaturu, i dalje radim normalno.Nemam termostat i netreba mi. Zacvikat mi nema šta i radim već 2000 r.s najnormalnije.Motor pali na 1 zub, ne troši niti ulja niti antifriza.....Svatko zna svoje.![]()
Nemam ja tebe šta uvjeravat u nešto. Ja znam svoje.....Mene u to nebuš uvjeril jer motor na mjestu bez termostata ne može postiči radnu temperaturu, nema šanse.
Na tri cilindra motoru nije tolko izražen problem cirkulacije vode ali na četiri i više su grdi problemi.
Zadnji cilindar se ne hladi
Bez termostata se ne moze zagrejati ni u brazdi a kamoli u mestu na leruJa nakon paljenja motora, na mjestu zagrijem motor, postignem radnu temperaturu, i dalje radim normalno.Nemam termostat i netreba mi. Zacvikat mi nema šta i radim već 2000 r.s najnormalnije.Motor pali na 1 zub, ne troši niti ulja niti antifriza.....Svatko zna svoje.![]()
Razlike u širini do 549 nema, preko toga 558, 560 pa na dalje su ti svi širi preko 160cm..Pitanje za znalce IMTa. Trebao bih traktor za voćnjak za špricu i košnju. S obzirom da su mi redovi uski treba mi nešto širine od max150cm da mogu ući u redove i odraditi posao. Da li se IMT razlikuje po širini ili je samo razlika u motorima po različitim modelima? Hvala!