• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Dali bi svijetla trebala svijetliti kad traktor radi, a skine se klema sa akumulatora? Žaruljica od alternatora mi ne svijetli nekih mjesec dana uopće(žarulja ispravna), a i trebalo bi biti da su svi spojevi u redu, pa ne znam dali je alternator ili akumulator.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Voltmetar u ruke!
Traktor ne radi, mjeri napon na akumulatoru - oko 12V-13V
Traktor radi, mjeri napon na akumulatoru - oko 14,6 V
Može se još ispitati sa probirštiftom, umjesto te kontrolke.

Lewis

Novi član
Tu od
7 Svi 2022
Poruka
4
Poštovani, u posjedu sam IMT 549, motor generalno uređen za osobne potrebe, al nikako mi nije jasno zašto je volan tvrd ko vrag? Recimo vozio sam IMT 542, gdje je volan puno puno laganiji za vožnju. Ako itko zna odgovor?

Lewis

Novi član
Tu od
7 Svi 2022
Poruka
4
Da aksijalni ležaji na rukavcu prave tolki problem?

Posljednje uređivanje od moderatora:

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ako su promenjeni aksijalni lezaji, biksne u rukavcu i sve podmazano onda ne znam sta moze biti

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Može biti i u glavi volana ili na samom kolu da je nešto pretegnuto.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
Transhidraol, gde je najjeftinije neznam.
Ima dva šarafa za ispuštanje ulja, ispod getribe i ispod hidraulike, dovoljno ispustiti samo ispod hidraulika, moram nešto popraviti na hidrauliku, ulje mora van, ovo iz getribe ne bi ispustio osim ako ne iscuri na ovaj drugi ispust, a ujedno bih i nalio novo ulje pošto nije nikad zamjenjeno a traktor 549 od 1989 mada ima samo 1900 radnih sati. Nemam nigdje podatak koliko ide ulja u hidraulik pa molim podatak!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ako mjenjaš ulje logički je ispustiti na oba jer je ionak ulje zajedničko za mjenjač i hidraulik.
Ide cca 30 litara

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
Osovinica na trubi desnog zadnjeg kotača na koju se kopča poluga hidraulike rasklimana i sve više pušta ulje, nigdje nisam našao istu osovinicu za 549 a moram to skidati i pritegnuti, pošto se dugo klima bojim se da su otišli navoji na postojećoj pa bi stavio novu. Ako je ista kao na 539, kat. br. je 533.01.001.
Ako neko zna gdje da istu nabavim.

Najnoviji postovi

Na vrh