• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
e sad razumijem , ovaj je prvi i jedini baš tvoj , a imaš još jednog kojeg si prije uzeo

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ma nije to problem , bilo bi mi lakše da od prve fulao ( vrati se na post od željka ).

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Joj, nadam se da bude strojna obrada gotova ovaj tjedan pa da tam iduci može zapoceti sklapanje. Preksutra budem i prednji kraj odnesel da se centralni bolcn piksira da i to bude kak treba.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kaj se tiće sklopova slobodno uzmi PDM s 5 karika i Njemačke NPR karike.

To sam lani stavil u 565 i za sad se nemrem požaliti, zadovoljan sam, traktor radi malo preko 500 rh godišnje.

Posljednje uređivanje:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Vec je sve kupljeno i kod majstora na upresavanju i obradi. Uzel sam nekakve skuplje indijske setove koji su navodno jako kvalitetni i navodno da su kupci zadovoljni koji su ih kupovali. E sad, kak bog da, vise nema povratka

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Vreme bu pokazalo. Covjeka koji radi u trgovini di sam djelove uzimal poznam godinama. Veli mi da koje god uzel te sklopove nije imal pritužbi. E sad budemo vidli.

Nego, zanima me mišljenje iskusnjara u vezi uljne pumpe. Znaci prije otvaranja motora pritisak ulja je na vruce na leru bil negde oko 1,2 - 1,5 bar što mislim da je super kak je nekima nizak pritisak. Npr kod mog ujaka kad je motor vruc na leru mu je pritisak na nuli i tak vec 10 godina. Pretpostavljam da mu se razletava gore na klackalicama jer to nisu dirali kad je rađena generalka a i od generalke ima nekih 5 - 6 hiljada sati.

Sad mene zanima kaj mislite, jel da samo smontiram pumpu kak je i bila ili kaj?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pumpu rastavi i po priručniku izmjeri zazore ..ako je dobra ne diraj .
Ako nije popravi je(ako se može)

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ne treba mi kosa. S malim kosim.

Aj sad ekipa ako ko ima kakve posebne napomene ili ideje na kaj posebno obratiti pažnju kod sklapanja i daljnjih radova. Izgleda da bude sutra motor išel doma a i bosch pumpa je gotova tak da se bude moglo po malo sklapati.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nemoj tu visit na forumu nego otvori mjenjač , posebno hidrauliku , očisti mjenjač od taloga ..podesi poluosovine i tak ..kočnice možda ..

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ulje u mjenjacu je mjenjano i cisto je, baš sam gledal, hidraulika radi odlicno. Kocnice budem otvaral kad složim motor i sve skompletiram jer ga moram izvesti iz garaže i okrenuti prema napred. Ovak kak sad stoji nemam mjesta oko zadnjeg kraja. Inace desna kocnica koci odlicno, blokira na asfaltu bez problema a lijeva koci ali malo slabije. Pretpostavljam da ne bude trebalo nekaj specijalno slagati na kocnicama. Možda eventualno malo pocistiti, promjeniti semeringe i namazati novu bakrenu mast na kuglice. Budem sve vidio kad rastavim.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kod sklapanja motora moraš paziti na sve, pa čak i na ono kaj je na strojnoj napravljeno.
Ventili, upadanje, vodilice dali je mjenjal, jel dobro klipove skratil, kakav aksijalni luft ti je ostavil. poravnal blok i glavu ......... ma svašta nešta treba paziti
Pazi kad buš karter metal da ne popušiš oko curenja ulja ili poravnanja u odnosu na blok, sve ostalo je večinom klasika

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
I kod sklapanja motora na getribu pazi da ne spigaš lamele pa bude loše odvajanje kuplunga (lamele i kuplung su od 533 pa samim tim i nježne )

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ok.

S obzirom da to sve sad radim bilo bi poželjno da kasnije ne slini ulje na sve strane. Naravno sve dihtunge bum pometal nove. Jel imate neku posebnu dihtmasu s kojom ste iznimno zadovoljni?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Loctite.
Imaš negdje točan naziv u temi o obnovi Štorea.

Najnoviji postovi

Na vrh