• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Uzimal sam Indijski Sparex crveni i bil sam jako zadovoljan poslije svijetlo crveni bil sam jako nezadovoljan uzimal sam samo karike indijske u konzervi (kao ribe) ali okrugloj čak se i isto otvara isto sam bil zadovoljan a sad neko iskusniji će ti više pomoči . Ja bih uzel ako ima Masejove sklopove jedino kaj se majstori ljute jer su obrađeni iznutra pa je teže (kompliciranije ) za obradu .I još ti ostaje mogučnost C klipova ako ih nađeš .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
PDM ili Motins sklop i Indijske karike u njega se pokazalo kao solidno rješenje.
Uvjek postoji bolje, ali ako zbrojimo cjenu i kvalitetu to je to

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Tema je o 558, ali vidim da se govori o sklopovima pa me zanima koliko bi kostal perkinsov sklop na 539 ? I koje karike na to staviti? I jel su klipovi isti ili priblizno isti na 539 i 558?
Nikad ni jednog nisam videl sirom..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Isti su klipovi 91,4 s ravnim čelom.

Orginal perkinsov sklop teško da buš kupil kod nas, kopiju možda.
Orginal vjerujem da košta kao da je pozlačen, a tih novaca ne vredi ni da duple sate napravi u odnosu na ono koliko je orginalni sklop napravil

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Originalni sklop perkins za imt 539 je koštal prije par godina 103eura + PDV, indijska verzija 400-500kn ...navodno je Bepco dosta dobar a nije pretjerano skup....

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Je to je istina da mogu napisti kaj hoće a trgovci prodavat pod kaj i kak hoće,ovi klipovi sa tvog linka možda koštaju 100eura ali 10komada a kod nas jedan tolko....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nisam se vodil cjenom, čak ju ni gledal nisam,. htel sam reči da je pitanje ko je pečat na njih lupal

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Budeš ti off kad ti neko male kosooke unutra nalupa pa ti taj 558 propuše za par let.
Onda bude pa kaj mi niste rekli, nisam znal, prevaril me ....

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Kolbenschmidt (bar su kutije bile i žigovi na dijelovima)je 1998 susjed uzel za 533,platio je 2500kn ležajeve za radilicu klipovi cilindri karike, pikse za klipnjače i obradu radilice,bloka i klipnjača....
Za sad traktor ne pokazuje znakove umora ni znojenja na odušak a radi preko oko 200 sati godišnje....

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Znam da škrti 2 x plača , ali ba iz tog razloga bi uzeo najeftinije ..nemreš pobječ od svoje sudbine .

Kolega je plačao 100 DM sklop za MF kad je kod nas 100 DM koštao koplet ( tri komada)za 539 .
Kako je trebao 4 komada dobro se protegao ..gedore je poderao na toj mašini i nije se usrečio ..

Svi seoskli majstori su govorili da se mora posjesti ali se ni do danas nije nalegao da zapali na ključ bez grijanja ili bez start spreja

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Ja sam pital u firmi "Buldožer" koji navodno drže originalne perkins. Doduše za 3.144 motor i evo kaj su mi odgovorili:
Pozdrav,
Klip 501,00+ pdv
Karike 238,57 + pdv
Cilindae 305,02 + pdv
Glavni 200,00 +pdv
Leteći 80,00 + pdv
Brtve gornje 280,00 + pdv
Brtve donje 300,00+ pdv

Rabat ovisno o kolicini do 10%

Isporuka 1-2 radna dana, originalni dijelovi.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Posljednji pogled na glavu prije uređivanja...

A ovak izgleda zvono, suho ko barut...

U ovakvom je stanju lamela...

A ovako izgleda potisna ploca...

Blok i glava su trenutno na obradi. Kad bude gotovo biti ce još slika.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Gajtan jel si pišeš koliko budeš potrošil novaca mislim da sam najviše rekel baš me zanima koliko budeš dal novčića (želim ti ćim manje) !!? Radi usporedbe jedan moj poznanik je kupil 558 sa novim gumama pofarban nismo našli zamjerke izoral 1 ral za probu izgleda ok dal 19 000 kn registriran je

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Gajtanu je to tek prvi traktor , rešpektirajte to jer inače morate baciti kamen i na sebe .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A ovak izgleda zvono, suho ko barut...

U ovakvom je stanju lamela...

A ovako izgleda potisna ploca...
Zvono tak izgleda na skoro svakom IMT-eu
Nedavno sam iz jednog zvona ispustil dvije do tri litre ulja, terali su ga dok nije počelo u radu letjeti na rupe na međuploči van.
Sad ti je prilika prekontrolirati semeringe spojničkih osovina i po poptrebi zamjeniti.
Najbolje da ni ne kontroliraš, samo zamjeni.

Vučna lamela je ende, a kardansku buš videl kad rastaviš.

Potisnoj nije ništ i nema potrebe za obradom

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
željko kž zbrajam sve i kad bude gotovo tocno budem cifru napisal tu da svi vidite.

puknuti nije mi ovo prvi traktor. Samo je prvi kojeg generalno sređujem.

MUHA kaj se tice lamela idu nove, to nema opce dileme, a semering spojnicke također. Na potisnoj i zamašnjaku nema tragova trošenja.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
puknuti nije mi ovo prvi traktor. Samo je prvi kojeg generalno sređujem.

.

Evo, upravo sam danas kupio IMT 558 i ostvario mi se san. S dedinim, odnosno sad ujakovim, 558 radim od kad znam za sebe, a sad konačno imam svoj vlastiti :icon_syda::icon_syda::icon_syda::icon_syda:
ovo piše u prvom postu teme , oprosti ako sam krivo pročitao ..ipak sam ja puknuti

Najnoviji postovi

Na vrh