• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558 DEDA. Remont

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A ni porajbati jer to ide s rajberom koji se da štelati.
Posuđivati nemoj jer :x::x: Neču dalje jer i ovo bude jednom forumašu probudilo gorke uspomene ...

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Budem se ja raspital sad malo da vidim kakve su cijene u okolici da se to napravi kak treba.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Jel si radil nešto vec s njim, jel znas možda kakve su mu cijene?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kolegi majstor piksiral 533 centralni klin bolcne nabe i novi ležajevi i semerinzi materijal od majtora sve zajedno platil 2 500 kn ali vrhunski odrađeno .

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Pa tak je i meni ovaj rekel, sve novo njegovo s time da i centralni bolcn zreže van i metne novi. Ležajevi nisu u cijeni.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Muha to si na mene mislio? na kraju sam dobro prošao,kolega imao več par takvih strganih pa sklepao od dva jednog. Ja sam si sam navarivao rukavce a tokar mi je to otokario kao i novi deblji centralni bolcn i radio piksu za njega te bušio novu veču rupu kroz koljevku i most i za to mi uzeo 600-700 kn. Pikse sam si sam uprešavao i rajbao i strgao rajber:icon_hang:,s tim da ja imam imt540 al sve je to slično

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A jesam, kaj bum lagal kad si se javil sam da si ti ta ptica koja je stradala u posudbi alata.
Srečom pa je izašlo tak kak je inače bi duplo platil piksiranje, razgovarali smo o tome.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Kaj se mene tice nikakvo posuđivanje alata ne dolazi u obzir. Inace ne volim posuđivati ništa takvo a da budem iskren ne volim ni kad ljudi od mene traže da im posudim. Npr moj punac je redovito posuđival sve i svašta i onda mi uredno vratil u neispravnom ili poluispravnom stanju. Posudi co2 aparat za varenje, vrati mi ga s praznom bocom,bez žice i s pregorenim diodnim mostom. U startu sem imal trošak 90 kuna plin + 200 kuna žica + 600 kuna diodni most i zamjena istog i + kaj sam po sve to moral ici.

Znaci kretencini posudim aparat i besramno mi ga vrati pokvaenog i "praznog" sa 1000 kuna troška. Od tad bilo kaj da me traži odgovor je NE pa se ti ljuti kolko hoceš.

Ja sam si s godinama pomalo prikupil alata kolko meni treba, od kad sam školu završil pa do sad i ne posuđujem ništa kaj baš ne moram. Sve do moment kljuca imam doma svoje. Evo, jedino sam ovo kad sam kompresiju mjeril posudil instrument od prijatelja a tu se baš i nema kaj potrgati ako paziš. Izmjeril sam kompresiju i odma vratil alat.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Koliko litara za 90 kn ja imam vatrogasni aparat za bocu pa mi vatrogasci naplate za punjenje130 do 150 kn .??

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Previše ti naplate,kod mene ovi kaj servisiraju i pune vat aparate uzmu max 50 kn kaj napune ovak u fušu bocu od vat aparata,a za 150 u punioni napune orginalnu bocu od cca 30 litara po 150kn

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Malu bocu imam. Nekih 8 kila, tako nešto. To su boce ko aparat za gašenje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Željko, to se pri vatrogascima puni samo i krajnjoj nuždi.
Na Žitnjaku, iza Pevca ti i mijenjaju ili pune boce od CO2 aparata za gašenje za 50-tak kn.
Ak nemreš sam ići, dopeljaj bocu k meni. Svakak i regulator, da se provjeri valja li na boci ventil.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Se dela kaj na tom dedeku ili je (kak to kod nas ide) visoki datum? Daj neke slike, zvrgel bum.:icon_wink:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Bez brige, cim bude novosti budem del slike. Moram cekati malo s radovima jer sam sad imal neke nepredviđene troškove kaj sam moral podmiriti. Za nekih dva tjedna bi trebali radovi nastaviti punim kapacitetom. I ja jedva cekam da ga sklopim i da zarokce ko krmaca !:icon_super:

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Ak je tak, onda ok. Nisam ni mislil da si odustal. Tak sam ko malo dete dok vidim 558, a po takvim motorima sam 6 let šrafal, doduše samo jedna generalka i jedno sređivanje glave (zgorel dihtung), imali smo indos viličare u bivšoj firmi. Fali mi malo to klepanje ventila, pa mi ta tvoja generalka budi uspomene.:icon_fU:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Nema šanse da bi odustal. Ne žuri mi se tak prevec ali cim bu moguce radovi se nastavljaju.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Danas sam radilicu i blok odnio kod majstora na mjerenje da se zna šta i kako. Ležajevi na radilici idu svi standardni jer radilica nema nikakve tregove trošenja. Nema potrebe za brušenjem ni ništa, sve je super. Znaci samo blok.

Sad me nešto zanima... Covjek koji mi radi strojnu obradu mi preporuca da uzmem indijske setove jer da su po njegovom iskustvu najbolji. Veli da su srpske košuljice vecinom loše kvalitete, i da to što se prodaje pod prvu ugradnju ustvari nije to nego da se to sad svakako u srbiji proizvodi i da više nije kvalitetno. Tako nešto mi je reko i covjek u ducanu di uzimam dijelove. Jel ima ko kakva iskustva s tim?

Posljednje uređivanje:
Na vrh