• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Ak je pukla na sredini to je onda sigurno nekakva dvaput reciklirana guma, smeće...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Borovo ima dosta kvalitetna crijeva . Dok tkz original su turska .

Ja sam na 560 stavio borovo.
100 kn bila a na tri 577 smo neka Srbijanska po 45 kn naručili kod jozića .
Vjerojatno je crijevo s greškom ili tlak se stvara

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Današnja crijeva su kao i sijalice neka svijetli godinama a neka par sekundi . Mijenjal sem neka visokotlačna crijeva i za uzorak sem donosel Atlasovo crijevo iz 1960 god . Majstor veli da toga vratim jer je bolje nego novo i šteta kaj nema takvih gumenih crijeva jer se ne prešaju nego šarafe na konus .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a tam na drugoj aktivnoj temi jutros pišete da kupi novi anlaser , alternator i još bitnije akumulator , alo

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
a tam na drugoj aktivnoj temi jutros pišete da kupi novi anlaser , alternator i još bitnije akumulator , alo
Tebi je akumulator nočna mora, valjda si u životu samo jednog promjenil, a i taj jedan još uvjek drži žljeb
Tako je Roki,.neka si ti njega iskoristio do kraja :icon_rofl:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
normalno da mi je nočna mora kad tehnologiju staru 150-170 godina u totalno neizmenjenom obliku kakva je bila i prvog dana prodaju po cijeni nano tehnologije a svaka generacija i svaka inžinjersko /kemijsko /poštarska intervencija na njemu smanjuje vijek za 1/4

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Čital sam da su u Japanskim avionima iz drugog rata koji leže na dnu oceana svijetlile lampice još tridesetak godina jer su baterije drže. Dijelom radi saliniteta vode, ali najviše radi tehnologije izrade. A baba mi je pričala da je originalni akumulator na Fercu držal preko deset godina, kaj je danas rijetkost...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Meni je na 3511s izdržal 12 god i palil do kraja . Ako je dobro filanje anlaser i motor izdrži dosta duže nego ako nije .

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Meni je na Ivecu originalni držal 9 godina, na Škodi isto tak od prilike. Prva ugradnja je izgleda ipak nešto kvalitetnija od ovih kaj se kupe posle..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
normalno da mi je nočna mora kad tehnologiju staru 150-170 godina u totalno neizmenjenom obliku kakva je bila i prvog dana prodaju po cijeni nano tehnologije a svaka generacija i svaka inžinjersko /kemijsko /poštarska intervencija na njemu smanjuje vijek za 1/4

Baš i neznam da je neizmjenjena tehnologija izrade baterija o kojima mi ovdje pričamo.
Svi se sječamo da su trajali po pet, deset let, a znamo kak su te stare makine palile ( grij ga, anlasaj, samo bjeli dim, opet grij....) i crpile baterije, a danas? Danas kupiš onog koji ima naj dulju garanciju i otprilike toliko i traje, neki više neki manje, ovisno valjda o broju teških pražnjenja.
Znači nazadovalo se za nas krajnje potrošače.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Baš i neznam da je neizmjenjena tehnologija izrade baterija o kojima mi ovdje pričamo.
Svi se sječamo da su trajali po pet, deset let, a znamo kak su te stare makine palile ( grij ga, anlasaj, samo bjeli dim, opet grij....) i crpile baterije, a danas? Danas kupiš onog koji ima naj dulju garanciju i otprilike toliko i traje, neki više neki manje, ovisno valjda o broju teških pražnjenja.
Znači nazadovalo se za nas krajnje potrošače.

tehnologija je olovo , kiselina , pozitivna i negativna ploča ..a ugrađena tehnologija je smjanjenje vijeka trajanja i nabijanje cijene na račun (moš mislil) ekologije , fuj kapitalizam

KUPUJEM MAŠINU ILI DIJELOVE MAŠINE OD E 90
da ste me posluhnuli pa odmah uzeli apriliju 125 kubika imali bi kaj prodati a ovak bu sve završilo kod "zente".

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Samo nije bilo za kupiti akumulatora pa kad ga kupiš a koštal je više od pola plaće onda nalijevaj kiselinu pa formiraj itd .Još je večina puštala kiselinu po klemama kak su nekad bili bolji ??

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
normalno da ih nije bilo za kupiti kad su trajali , ni tenka nema za kupitu u svakom selu..a traje , sad ih drže svi , skoro pa ih ima i u mesnici , kiosku tiska , kladionici

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
tehnologija je olovo , kiselina , pozitivna i negativna ploča ..a ugrađena tehnologija je smjanjenje vijeka trajanja i nabijanje cijene na račun (moš mislil) ekologije , fuj kapitalizam.
Separator je ključ, barem su mene tak učili.

da ste me posluhnuli pa odmah uzeli apriliju 125 kubika imali bi kaj prodati a ovak bu sve završilo kod "zente".
Ti bi tak, a mi bi trenutno ovak, tak mi volimo, nije sve u zlatnim polugama :eek::

Samo nije bilo za kupiti akumulatora pa kad ga kupiš a koštal je više od pola plaće onda nalijevaj kiselinu pa formiraj itd .Još je večina puštala kiselinu po klemama kak su nekad bili bolji ??
To se slažem s tobom, ali slučajno sam imal prilike provesti dio svog života u akumulatorskoj stanici. Imal sam volju, a i majstora koji je znal znanje. Kasnije sam imal prilike i s Francom dio života proživjeti. On može napraviti bateriju s postotkom kapaciteta koji želiš.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Uvijek je barem jedna makina u voznom stanju i jedna samo kaj nije tak da to nije problem. Čak su jedan moment dvije vozile :icon_rofl:

Ti sebi kupi ono kaj ti voliš, ali Tomos je Tomos. Kak i IMT...:icon_jook:

Na vrh