• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ručicu držati da ne upali 558 nema indikator
. Kod upaljenog bude poplava od ulja .

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
pa ako je urađen motor, trebao bi imat pritisak ulja dobar, ja sam osvježio s44 pa na leru hladan ima 4 bara, zagrijan blizu 2 bara.. a 560 u oranju drži 3 i pol bara na 1800 rpm a ima jako jako puno sati

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ručicu držati da ne upali 558 nema indikator
. Kod upaljenog bude poplava od ulja .
Što ne znači da ga ne može imati, ili čak oboje. Jel tak? Rupe postoje :icon_wink:

Zeljac, svaka zupčasta pumpa ako u sebi ima još pokoji zub bu hitala ulje na tvoj način, ali kad dojde pod opterečenje banana.
Takvu neispravnu pumpu sam davno imal u nekoj posudi kaj je pumpala ulje radi natakanja ili dotakanja.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Anlaser vrti motor oko 400 okretaja po mlazu se može odokativmo nekaj zaključiti a ta proba ništa ne košta . Skidanje glave dosta posla i košta za vratiti natrag i opet puno neznaš
. Više bi znal da skines grane usisa i ispuha no opet je to odokativno .

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
hvala vam svima momci.znači najbolje bi bilo na kraju rastavit motor i ustanoviti stanje.ili probat promjenit uljnu pumpu najprije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Dobro veli Gajtan, ne diraj ak pali i ide.
Tak smo i mi "samo malo" digli glavu, pa onda skinuli klipove kroz karter...a na kraju je motor završil na dvije palete pa na strojnoj obradi...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Da, na Fiatu se to može (otpustiti klipnjače kroz poklopac kartera, a klipovi s klipnjačama, naravno, idu gore van) bez skidanja motora s traktora.

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Da, na Fiatu se to može (otpustiti klipnjače kroz poklopac kartera, a klipovi s klipnjačama, naravno, idu gore van) bez skidanja motora s traktora.
Moglo se to i na starim Imt 5338

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Moglo se na Engleskim karterima IMT je to izbacil kao nepotrebno valjda kod izmjene klipova bolje odvojiti prednji trap nego otšarafiti nekoliko šarafa

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111

Aha, ok, znam da to na 558 ne bi trebalo tak ici..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Pustimo to, jel može ili ne.
Bitno je ono: ne diraj dok pali i ide.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
Moglo se na Engleskim karterima IMT je to izbacil kao nepotrebno valjda kod izmjene klipova bolje odvojiti prednji trap nego otšarafiti nekoliko šarafa

Sigurno su inženjeri u IMRu mislili da su im klipovi neuništivi pa da neće trebati nikad izmjenu :biggrin::biggrin:

A i meni ta ideja nema baš smisla da se to tak more izmjeniti, jer kad odu klipovi treba i pobrusiti cilindre a to znači delati generalku?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Engleski celinderi su tvornički bili obrađeni iznutra kod ugradnje su se obrađivali izvana mogli su poderati 3 klipa pa je to imalo smisla .
Kod IMTa mi na prezentaciji obkasnili da su oni izmislili traktor a vozači mu se neka prilagode nisu oni JD-Lanz pa da prilagođavaju traktor
.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Dobro su razmišljali u IMT-u, jer je zatvoreni karter mehanički puno krući nego onaj s poklopcem. Na malim traktorima to nije važno, dok je na većima to važan dio šasije traktora.
Da odmah ne rečete, a kak onda Zetor može imati aluminijski poklopac, znajte da Zetor ima dugački blok (dok je na IMR, Fiatu... donja polovica bloka prišarafljena).

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
ZJ jesi li kad videl da je na starom MF pukel karter?! I MTZ ima Al karter . Davno je pokojni Mirko radil kolegi generalku na nekom.MF svakih par minuta je rekel hvala bogu kaj nije IMT sve ide sa ključevima bez grijanja ! !

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
ima moj susjed mašinu od tamića, mislim da je 75...skinuta sa vatrogasnog kombija sa 20 hiljada km...ako tko misli da to može iskoristit, spojim vas...:(happy):

Najnoviji postovi

Na vrh