Čitam i čitam po forumu i svi govore o nekoj strašnoj potrošnji tih 560 pa me zanima dal je netko to pedantno izmjerio ili to skrivate ko zmija noge?
Ja imam 560 85.god i nije istina da puno trose, barem ne moj, orem sa imt plugovima 12'' visoki, potrošnja po jutru (rali) kreće se oko 11-12l, a kad vrtim kardan, recimo kad baliram jos i manje!
Hvala na odgovoru, bilo bi lijepo čut i iskustva drugih o toj potrošnji jer im je to kakti najveća mana uz nepreglednost.
Najveca mana je buka u kabini, mislim na ove starije modele. Orac je bolji i od jednog zetora u toj klasi
I jutro riješiš za dvije ure ili ?
Mi probali sa 560 i 2x14 orat, ide ali u 3-ćoj sporoj... Po meni traktor nije veliki potrošač, ovisi koje poslove s njim radiš. Koliko je plaćen prije 24 godine, toliko i vrijedi, ne mogu se žalit na njega, jedino mu je mana mjenjač jer ima samo 6 brzina koje su premalo za neke poslove...
Ako bi recimo usporedili 560 i Same 95 ks u oranju s istim plugovima, Same bi potrošio manje po jedinici površine a posao bi završio i do pola sata prije...
A da ne govorim o sporom kardanu na 560, problem siliranja i pogona silo-mlina, znao je dnevno u siliranju potrošiti 100 litara nafte, a nasilirao max 23 prikolice, a Same s 50 litara cijeli dan nasilira 25 prikolica bez žurbe.
Prije kad smo imali 560 iz '86. nismo vodili računa o potrošnji sve dok nije došao Same u dvor, tek se tada vidi prilikom nekih usporedba koliki je zapravo 560 potrošač.
Dok recimo 565 je sasvim druga priča kod potrošnje, a puno življi motor.
Mi probali sa 560 i 2x14 orat, ide ali u 3-ćoj sporoj... Po meni traktor nije veliki potrošač, ovisi koje poslove s njim radiš.
Ti si usporedio konja i magarca!