• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Bila je hidraulika od Tome možda bi se dala pripasati . IMT je dosta čvrst napred pa imaš svakakvih mogučnosti.

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Ja nisam neki majstor za bravariju al ak bi naso neki macrt il da ju neko ima i da hoce dat da se to razmjeri i poslika ima ko napravit. Ili da je neka gotova a da nije preskupa.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Imaš krpanovu u auto horvatu dobra je al nezz koliko je.
Vidi na njuškalu ako niš daće ti ideju za kopirat

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Mali mislim da on više te hidraulike ne drži, bar ih nisam vidil tam na onom ulazu u dućan di su stajale ali vjerojatno da se upita mogal bi ih naručiti možda.. A mislim da im i cijena nije bila neka sića.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Za ralicu ti ne treba prednja hidraulika, već može biti paralelogram ko na Tomi Vinkoviću.
A nova PH je 10+ tisuća kuna..

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Lakše je ugraditi cilindar pa da hidraulika prije digne ralicu do vrha nego kakve poluge raditi.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Problem je što nema više snijega za ralice.
Pa su kupovine ne isplative

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pa kaj onda, ralica može i blato sa ceste gurati koje kod mene mnogi nanesu i ostave na asfaltu ili slične radove raditi.

Isto tak ralica može biti pogonjena zadnjim polugama hidraulike, ali ako se mene pita ja kad bi imal potrebe bi obavezno napravil prednju hidrauliku.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Većina ralica šta se prodaju nove su slabe .
Jedino rucni rad radit jako da nešto gira.
Al opet za iste novce utovarivač kupi.

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Meni ralica treba za stavljati buce u redove, ove namjene koje vi spominjete su mi manje bitne ako ne i nebitne.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Krpanova ph 2 grupa kopčanje je bila 8500 kuna ali sam moraš raditi nosač na traktoru. Meni je bila u planu ali izjalovilo se.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Pa kaj onda, ralica može i blato sa ceste gurati koje kod mene mnogi nanesu i ostave na asfaltu ili slične radove raditi.

Isto tak ralica može biti pogonjena zadnjim polugama hidraulike, ali ako se mene pita ja kad bi imal potrebe bi obavezno napravil prednju hidrauliku.

Pa moj 549 je nekad imal naprijed prednju hidrauliku sa izuzetno inovativnim sistem podizanja preko sajle i to je šljakalo dok je išlo u naprijed ali kad je trebalo ići u natrag nakon kaj bi se "zabil" u hrpu snijega nije mu bilo baš milo izać u natrag. Uvjeren sam da bi lanci riješili taj problem, a 560 nebi smio imati tih problema!

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Meni ralica treba za stavljati buce u redove, ove namjene koje vi spominjete su mi manje bitne ako ne i nebitne.

Za to možeš napraviti trokut od drvenih greda videl sem to u Podravini . Gazda je to sklepal uz pomoč motorke 3 vrbe i lanca a nekad su se tako radile konjske ralice .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pa moj 549 je nekad imal naprijed prednju hidrauliku sa izuzetno inovativnim sistem podizanja preko sajle i to je šljakalo dok je išlo u naprijed ali kad je trebalo ići u natrag nakon kaj bi se "zabil" u hrpu snijega nije mu bilo baš milo izać u natrag. Uvjeren sam da bi lanci riješili taj problem, a 560 nebi smio imati tih problema!

Vi bi samo snega gurali, a snjega od nikud. A i ono malo kaj ga napada se otopi samo.... i tak več godinama.
Na taj sistem s sajlama sam i mislil, ali sam i dalje za prednju hidrauliku kak se spada, ove sve kemije su za jednokratnu upotrebu.

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Za to možeš napraviti trokut od drvenih greda videl sem to u Podravini . Gazda je to sklepal uz pomoč motorke 3 vrbe i lanca a nekad su se tako radile konjske ralice .

Ma imam ralicu na trokut samo bi puno lakse i brze bilo da imam napred ralicu a iza malcer nego da idu dva traktora jedan za drugim .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Gdje se može kupiti stražnje staklo za imt 560?
c237b82f865f3c92602f17cab624ca4c.jpg
a531767ba698c2bd6184d1749163e53e.jpg

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Hubzin promet se hvali da ima stakla za sve vrste kabina.
U Sekri u skladištu sam ih videl ogromne količine.
Možda i u Masivi.

Ako nigdje, daj odrezati. To je zadnja mislim da te nebu niko na tehničkom za žig pital.

Na vrh