• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Probaj negde nabaviti rabljeno, barem poklopac jer kolko vidim tvoj volan nije loš, samo fali poklopac.

amajic

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2021
Poruka
162
To je slika s neta, moj je u rasulu, zeljezo se vidi na mjestima.

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ako se ja ne varam TV ima ravno kolo volana a 560 ne.
Konusi su možda isti.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Problem sa paljenjem na 560. Stavljena ispravna bravica od 533 ali nema nikakvih znakova. Lampica od dinama ne svijetli a na šarafciger alnaser reagira. U čemu je problem. Akumulator je ispravan svijetla rade.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,835
Probaj sa akumulatora direkt na relej anlasera - onu malu capicu!
Ako proradi negdje ste zeznuli na bravi ili osigurači

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Probao sam sa lampom i lampa svijetli na alnaseru a moguće da je on u kvaru pa ne propušta dalje do bravice. Nisam električar pa bubam. Osigurači provjereni, na bravi isprobani svi položaju žica. Tri žice.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,835
Na releju anlasera imaš jednu tanku žicu. Tu spoji plus sa akumulatora sa komadom žice.
Izbaci iz brzine i ne treba kontakt!

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Upalio je iz četvrte bez grijača ovako kako si rekao. Zašto je onda iza njega sve mrtvo osim svjetala. Možda kontakt bravica?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Problem sa paljenjem na 560. Stavljena ispravna bravica od 533 ali nema nikakvih znakova. Lampica od dinama ne svijetli a na šarafciger alnaser reagira. U čemu je problem. Akumulator je ispravan svijetla rade.
Probao sam sa lampom i lampa svijetli na alnaseru a moguće da je on u kvaru pa ne propušta dalje do bravice. Nisam električar pa bubam. Osigurači provjereni, na bravi isprobani svi položaju žica. Tri žice.
Anlaser ne šalje nikakvu struju nikamo, ne brini.

Da li imaš prekidač na mjenjaču, da paliti možeš tek ako je mjenjač u leru / neutralnom položaju?

Spoji da probaš kako ti je Lee dao savjet: šaraf s + kablom od akumulatora (oznaka 30), spojim s tankom žicom na automat između dva debela šrafa (šaraf M5 ili kabel stopica svejedno) oznaka 50. Naravno traktor mora biti u leru, da ako kresne / upali ne ode k vragu, pobjegne.
Napiši nam što si ustanovio.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Javio sam, upalio je na plus od akumulatora do tanke žice na alnaseru. Iz četvrte, svako novo paljenje iz prve ali opet sve ostalo je mrtvo. Možda bravica paljenja od 533 ne igra na 560? Ili kontakt bravica. Palio sam na kontakt bravicu u leru i ništa. Jedino da ima negdje prekidač pa moram pogledati.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Sve te bravice imaju ulaz struje 15/54, pa priključak za grijač i drugi priključak za anlaser. Ne zna brava gdje je ugrađena 😏

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Sve u leru, prekidača nema.

Kako se provjerava ulje u mjenjaču odnosno getribi. Da li ima negdje ona šipka za provjeru?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Kardan se pali sa desne strane a sa te iste strane je čep na kučištu mjenjača (obično imbus12) kojeg otpustiš i kad na njega ulje ide van, to je to.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Nema nikakvih mjesta za provjeru jedino taj šaraf imbus koji je graničnik. Koje ulje ide unutra?

Najnoviji postovi

Na vrh