• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Kolko dugo si vlasnik tog traktora?
jossip
Skužio sam da sam pitao glupost, išao sam čitati sve tvoje postove u nazad.
Ispričavam ti se radi postavljenog ovako glupog pitanja.
Rado ti budem i dalje nastojao pomoči, u vezi sa strujom na traktoru, naravno ako ti moje piskaranje uopče bude koristilo.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Ne bi ja ni pitao da traktor nije bio mobilan par dana. Bilo je problem sa paljenjem ali mogao se upaliti i od jučer mrtav. Motor uredu, pali bez grijača ali nešto je otišlo u tim bravicama. Inače 560 je na probnom radu i mislim da ću ga kupiti, tako da ću i ja postati ponosni vlasnik limene kante.

Kada kupim novu kontakt bravicu, prekidač i bravicu paljenja valjda će onda biti sve u redu ako uspijem kvalitetno sve to spojiti. Ima još neka kocka u tom sklopu žica ispod bravica i iz te kocke idu tri žice možda je i to otišlo. Možda je to neki razvodnik.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Kocka ili možda automat za žmigavce? Pa daj počni fotografirati molim te, 1000 put se budemo lakše sporazumijevali.

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: Smijem se jer i ja i MUHA smo okinuli u isti tren

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
I te kak bi bilo dobro da razgovaramo pomoču slika jer očito nemamo ista imena za dijelove pa je teško pojasniti o čemu ti Plus i ja pričamo.

Recimo ovo zadnje kaj ti veliš kocka sa tri žice.
Mi mislimo da ti misliš na automat, a možda je to kakav rele.... sa slike bi bilo lakše očitati i pomoči ti ;)

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Evo ga.

Prilozi

• 20220201_210149.jpg
    20220201_210149.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 23
  • 20220201_210146.jpg
    20220201_210146.jpg
    33.4 KB · Pregleda: 23
  • 20220201_210137.jpg
    20220201_210137.jpg
    28.9 KB · Pregleda: 23

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ja bi rekel da je automat žmigavaca ali nisam siguran, ne vidi se nikakva oznaka a ni broj.
Kaj se struje tiče prepuštam te Plusu, on je tu bolje doma nego ja.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Ah MUHA ti si s traktorima 24 sata na dan, nemoj zezati, sve ti jako dobro to kužiš 👌 (y) .
Osim ako netko nije ugradio neki relej za nekakva svjetla, ali onda bi bile 4 žice :unsure:, dakle bio bi prije automat za žmigavce.
Treba ga malo očistiti pokraj kabel stopica i žica i fotografirati njegove oznake. Ili bar ih pročitati i napisati.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,852
Ako kupuješ bravicu nastoj kupiti sa istim načinom spajanja, ono "pod šeraf ili se natakne"

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Hvala ekipo. Vidjeti ćemo kada sve to spojim da li će eksplodirati ili moram zvati profesionalnog minera.

Evo najnovije vijesti. Stari ključ za kontakt bravicu je tanak i na par sekundi drži kontakt u određenom položaju. Uzeo sam deblji stariji kontakt ključ od drugog traktora i u određenom položaju drži kontakt. Spojio sam dvije žice koje idu u prekidač i upalio je preko bravice. Žmigavci i truba proradili. Kada bi tako ostalo bilo bi u redu ali kontakt bravica je sigurno otišla tako da je u svakom slučaju moram zamijeniti. Tko će to stalno pikati ključ u kontakt bravu i tražiti položaj za kontakt.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,521
To ti je par kuna i par minuta posla. Moja je bila suprotnost, kontakt i dok je ključ bil žepu. Pa onda skidaj klemu da nebi bil iskra ili još gore ,gorenje servis

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Koje ulje da stavim u motor i da li treba sa nečim isprati motor? Mislio sam ina 5.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Čemu služi ulje u filteru zraka? Sada sam ga očistio sa benzinom i stavio novo ulje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Veže na sebe nečistoču iz zraka i na taj način ga filtrira.
Stavi do oznake na loncu.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Nisam pratio oznaku jer nisam znao da postoji ali od ranije znam za 533 da je mjera do onih rupica u srednjoj čašici. Ako je to bilo točno.

Najnoviji postovi

Na vrh