• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Zanima me za kočnice, sada su u redu ali će vjerojatno biti problema sa njima pa ne znam da li postoji mogućnost ugradnje disk kočnica ili nekih kvalitetnijih i kako se cijene kreću. Imam neku ekipu koja bi to mogla odraditi ali me zanima da li je to moguće u smislu kvalitete i sigurnosti i okvirna cijena ako netko ima iskustva sa tim.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Ima rješenja u vidu tih disk kočnica, tipa ovako nešto.

Meni se nekak najviše sviđaju vanjski doboši kako ima 539, mislim da to ljudi stavljaju od TAMa nekog...
Al nisu ni originalne kočnice za baciti kad se slože kak se spada i sa dobrim semerinzima.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Jeste zrak ,moraš čekati da nabije pritisak u sistem ali zato koči ko lud ,stanes gdje ti je želja.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Osim ako ne "uđež u kliz...", naročito ako je kolnik blatan, mastan, zaleđen. S kolegama sam "pobirao" i vadio iz graba pokraj cesta, u vremenu od cca 5,5 godina, puno vozila sa zračnim kočnicama, lijepo su ležali u grabi na boku, ili bili sa sve 4 u zraku...

Za traktor su inženjeri projektirali i nakon brojnih ispitivanja ugradili optimalne kočnice, za prikolice također optimalne.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Pa dobro sve je moguce ,i ja na zetoru kad stisnem do kraja blokira odma i kliže a nisu zracne ,ali kazem da su zračne veoma dobre i sigurne kočnice.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,806
Jeste zrak ,moraš čekati da nabije pritisak u sistem ali zato koči ko lud ,stanes gdje ti je želja.
Kolko ja vidim ovo je čeljust od kamiona dakle disk kočnice koje imaju noviji kamioni pa mislim da to nije od FAP-a. Po meni disk kočnice i blato baš i nisu najbolja kombinacija.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
@mika u pravu si ,moja velika greska ovo sam inace vidio ovde blizu jedan prodaje traktor i tako pise. Sad sam istrazio na fapu imaju neki cilindri sa strane i doboš.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Bosch pumpa slini, zacurkuje šta raditi? Ručna ne drži, kako istu riješiti i koliko bi to došlo?

Posljednje uređivanje:
O

ObrisanŽ28

Guest
Ručna je jeftina za popravak obloga većinom ali su loše kvalitete otvrdnu pa ne koče.
Promjeniš ju sam samo skineš poklopac.
A pumpa ko pumpa daš ju predihtati

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Super, bar da nešto značajnije mogu sam. Znači kupim oblogu ili pojas ako je to to? POJAS RUČNE KOČNICE IMT 560 560 01 070

Zanima me za pumpu ako bi negdje kakva stara polovna naletila za rezervu da li je to bolje kupiti nego novu i da li bi igrala zamjena sa rotacijskom i što bi to dobroga ili lošega donijelo. Inače za sada je pumpa u redu nego razmišljam za budućnost.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Super, bar da nešto značajnije mogu sam. Znači kupim oblogu ili pojas ako je to to? POJAS RUČNE KOČNICE IMT 560 560 01 070

Zanima me za pumpu ako bi negdje kakva stara polovna naletila za rezervu da li je to bolje kupiti nego novu i da li bi igrala zamjena sa rotacijskom i što bi to dobroga ili lošega donijelo. Inače za sada je pumpa u redu nego razmišljam za budućnost.
Ako se ne varam napisao si da je traktor na probi, vrati ga prodavatelju, najbolje za tebe.
Ne bi ja ni pitao da traktor nije bio mobilan par dana. Bilo je problem sa paljenjem ali mogao se upaliti i od jučer mrtav. Motor uredu, pali bez grijača ali nešto je otišlo u tim bravicama. Inače 560 je na probnom radu i mislim da ću ga kupiti, tako da ću i ja postati ponosni vlasnik limene kante.

Kada kupim novu kontakt bravicu, prekidač i bravicu paljenja valjda će onda biti sve u redu ako uspijem kvalitetno sve to spojiti. Ima još neka kocka u tom sklopu žica ispod bravica i iz te kocke idu tri žice možda je i to otišlo. Možda je to neki razvodnik.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Bosch pumpa slini, zacurkuje šta raditi? Ručna ne drži, kako istu riješiti i koliko bi to došlo?
Postoji mogućnost da se ručna samo poderala ili raštelala pa ne koči tj. slabije koči, ako imaš 560 stari tip ispod podnice kod ručne imaš jednu maticu mislim da je za ključ 13 ili 14 i nju probaj dotegnuti koliko se da, ako to ne pomogne onda ti ne gine nego zamjena iste kak je željac 28 napisal...

A roto pumpa bi vjerojatno trebala pasati ako je skinuta sa, čitaj, istoga motora(M34).
Makar ja bi rekal bolje da tu klipnu pogledaš odakle curi ili da ju daš reparirati ako ju ti ne uspiš zadihtat jer se meni klipna pumpa bolje pokazala kod zimskog hladnog paljenja od roto pumpe, a i sigurno bolje guta lošije gorivo ;)
Za roto pumpu treba i lajtunge mijenjati jer od klipne pumpe ne budu pasali.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh