• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta
O

ObrisanŽ28

Guest
Da ali probaj si sa malo kvalitetnijom oblogom čisto sumnjam da ta bude kočila iz masive.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Zamijenjeno sam ulje i filter, malo je tlak ulja porastao ali je i dalje u normalnom. Što se tiče muškog spoja za izlazak zraka(kompresor) nisam ga pronašao za kupiti, pa me zanima da li bi se ovdje moglo otšerafiti nešto, na prvoj slici.

Spojio sam kontakt i bravicu paljenja i sve je u redu ali i na starim bravicama i sada novim ne rade žmigavci. Radili jedan put na starim i to je to.

Prilozi

• 20220210_092453.jpg
    20220210_092453.jpg
    25.7 KB · Pregleda: 24
  • 20220210_090332.jpg
    20220210_090332.jpg
    35.2 KB · Pregleda: 25

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Spojio sam kontakt i bravicu paljenja i sve je u redu ali i na starim bravicama i sada novim ne rade žmigavci. Radili jedan put na starim i to je to.
Nije sve u redu, zar ne ;) :).

Kontakt brava na traktoru služi da između ostalih potrošača struje da kontakt i automatu za žmigavce.

- Automat za žmigavce to ti je "pretpostavljam", jer nisi očitao i objavio njegove oznake kontakata, ona tvoja famozna "kockica".
- Moguće je da postoji među osiguračima i osigurač koji ti štiti taj strujni krug.
- Moguće je da je pregorio, da je drukčije neispravan, ili da ima samo labavi spoj.
- Moguće je da se negdje odspojila žica...

Iza automata za žmigavce struja ide na šalter za žmigavce za lijevi ili desni žmigavac, a od tog šaltera prema žmigavcima...

Ono kako ti je MUHA več bio napomenuo, morao budeš sada ti biti ne malo - nego puno bolje upoznat sa auto elektrikom (strujom na traktorima), a da bi donekle komforno plivao u defektažama i popravcima. Možda je problem nešto, a možda i ništa...

Posljednje uređivanje:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Provjeri kontrolnom lampicom ima li struje na "čarobnoj kockici", kad daš kontakt!
- Ako nema struje - kontrolka ne svijetli niti na jednom kontaktu - nešto nije u redu sa kontakt ključem, osiguračem...dovodom struje na automat.
Ako ima struje, onda je neispravno: automat, prekidač žmigavaca i žarulje. Tada "vruču" žicu dirni na jednu pa drugu žicu na "čarobnoj kockici!, prije toga okreni prekidač za lijevi ili desni žmigavac (onoga kojeg lakše vidiš) i mora žmigavac svijetliti

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Kada okrenem lijevo ili desno za žmigavac počne nešto krčiti. Vjerojatno je otišla ta famozna kocka. Sutra ću vidjeti šta piše na njoj.

Fendt939

Nešto sam prčkao po tom izlazu zraka jer je cjevčica pokretljiva(može se unutra van pomicati) i nariktao sam da ide zrak van. Pritisak bara bio na 0 i ja se preplašio da nisam nešto krivo napravio opet počeo prčkati i pritisak ponovno krenuo. Sada ne mogu nariktati da zrak ide van i bude opet na 0. Treba ta cjevčica u ženskom izlazu biti u jednom položaju.

I hvala dečki, kada se vidimo platit ćete gemišt i kilu pečenoga.

Posljednje uređivanje:

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Pa na toj spojnici imaš kao "bibak" koji se pritisne unutra kad spojiš drugu utičnicu. Onda zrak curi (ide u sistem prikolice putem crijeva) ali tebi je bitno da samo staviš spojnicu bez crijeva

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Jossipe prijatelju, nemoj se toliko bojati, moraš i "prčkati" da naučiš ono što ti treba. Čudno mi je da trgovina traktorskim dijelovima nema spojnicu za zrak. Problem možeš riješiti da si i sam napraviš U komad na koji narežeš navoj ili zavariš maticu i onda sa šarafom pritisneš taj "bibak", kako ga je nazvao kolega Fendt539. Trošak par kuna.
Druga opcija je da na kihavcu (tvoja prva slika) zašarafiš maticu od crijeva za pumpanje guma i opet ti ide van zrak, ali se to onda jako čuje. Bolja je varijanta pustiti zrak odostraga. ;)

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Evo što piše na misterioznoj crnoj kocki.

Prilozi

• 20220210_185316.jpg
    20220210_185316.jpg
    29.6 KB · Pregleda: 15

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Kada okrenem lijevo ili desno za žmigavac počne nešto krčiti. Vjerojatno je otišla ta famozna kocka. Sutra ću vidjeti šta piše na njoj.
Ako ti počne tako krčiti onda je lako moguće da je automat pokojni, ali doduše meni se tak znalo čuti na 549 kada je šalter žmigavaca bil isto pri kraju(ovisno kak ga prebacim neki put je znal krčiti i žmigavci ne bi radili, a kad bi ponovil radnju onda bi proradili ;))

Posljednje uređivanje:

zhic

Član
Tu od
14 Velj 2022
Poruka
35
Pozdrav kolege, evo od prošlog tjedan sam vlasnik IMT 560, 1984.godina, kupljeno od prvog vlasnika. Zanima me ugradnja pokazivača temeperature vode? Gdje mu se nalazi mjesto za staviti sondu od pokazivača temperature? Ima netko neku sliku. Nadalje, šta bi još savjetovali od tih pokazivača da se ugradi.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Lijepo, ako si ti zadovoljan i ja sam. Sretno i uživaj.
Pogledaj na hladnjaku za vodu i oko pumpe za vodu, da li ima kakav manji čep, na mjestu za ugradnju "osjetila" od termometra. Na pamet ne znam, a daleko sam od kompjutora.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
@zhic ak misliš ugrađivati onaj zasebni instrument samo za temp. vode onda njega ugrađuješ u glavu motora, a ako ugrađuješ senzor za kombinirani sat koji na sebi ima i pokazivač količine goriva onda se on ugrađuje u kučište termostata s desne strane di je alternator..

Dobro bi ti došal i pokazivač pritiska ulja, al to bi moralo biti u kombiniranom satu u vidu kontrolke.

Za ostale instrumente ne znam kolko bi imali potrebe...

zhic

Član
Tu od
14 Velj 2022
Poruka
35
Pa mislio sam taj zasebni...on ima na sebi kombinirani o kojem Vi govorite, ali ne rade pokazivači, sad dal je do žica ili nešto treće...

Prilozi

• IMG_20220214_080825.jpg
    IMG_20220214_080825.jpg
    30.2 KB · Pregleda: 14
Posljednje uređivanje od moderatora:

zhic

Član
Tu od
14 Velj 2022
Poruka
35
I gdje se on ugrađuje?

Prilozi

• IMG_20220214_080735.jpg
    IMG_20220214_080735.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 17
  • IMG_20220214_080653.jpg
    IMG_20220214_080653.jpg
    32.9 KB · Pregleda: 19
  • IMG_20220204_160309.jpg
    IMG_20220204_160309.jpg
    59.3 KB · Pregleda: 17

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Kriv sam ja zapravo... na njegovom je na lijevoj strani, al i dalje je ugrađen na kučištu termostata vidi ti se na slici broj 2.
20220214_215824.jpg

Taj sat ti temperaturu nece ni pokazat ako ti traktor nema termostat to mores bit siguran, a indikator ako ti je sat ispravan mores ispitat da ga skineš i uronis u lonac kipuce vode i pratis što sat govori..
Ako su sve žice na mjestu na tom satu, trebao bi raditi..
EDIT:
Al opet moguce da se od vibracija kroz sve te silne godine raspal pa treba drugi, oni zasebni su dosta pouzdaniji sam treba ubost dobrog tak da poslije kupovine ga odma isprobat šta kaže na vodi koja kuha..

Posljednje uređivanje:

zhic

Član
Tu od
14 Velj 2022
Poruka
35
Hvala...danas ide mali servis, ulja filteri itd. pa ćemo pogledati i te kablove.

Potpuni sam laik u ovome....tako da ako pitam bedastoće, koje su Vama pod normalno, nemojte se ljutiti, ali sigurno bude bedastih pitanja s moje strane :D

Najnoviji postovi

Na vrh