• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Čekaj jel on nema kao 558 ?
Ne, 558 ima sa lijeve strane uključivanje, a sa desne klasični mjerač.
560 ima oboje sa desne strane a za kontrolu čep.

Nema nikakvih mjesta za provjeru jedino taj šaraf imbus koji je graničnik. Koje ulje ide unutra?
Tak je.
Transhidraol cca 35 litara

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Sve u leru, prekidača nema.
Dokumentacija za 560 kaže da ga ima. Prati žicu broj 50 od anlasera do brave za paljenje. Obrati pažnju na poziciju 10, na shemi:
560 1.jpg

Posljednje uređivanje:

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924

MUHA

Ja sam gledao na internetu o tome graničniku pa sam pretpostavio da je tako i u mom slučaju međutim sada gledam postoji samo neka trokutasta pločica sa 2 šarafa i to dosta nisko ili relativno nisko. Još ću bolje pogledati ali mislim da dobro vidim.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,517
Dokumentacija za 560 kaže da ga ima. Prati žicu broj 50 od anlasera do brave za paljenje. Obrati pažnju na poziciju 10, na shemi:
View attachment 45642
Kolega Plus,objasni mu prednosti prekidača. Mnogi to brikaju na direktaču. Od moje žene tetak se sam zgazil s traktorom jer je bilo :Bum ga vužgal odozdola da se ne vlečem gore

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Kod mene je kod vratila samo ta trokutasta pločica i ista počinje na 7 cm visine.

Kako izgleda taj prekidač?

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Je u pravu si, bio sam se lijen sagnuti. Znači na trokutastu pločicu ulje van i onda se sipa do imbusa.
Da kod mene su tu samo dvije žice spojene loše izolirkom.

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Kolega Plus,objasni mu prednosti prekidača. Mnogi to brikaju na direktaču. Od moje žene tetak se sam zgazil s traktorom jer je bilo :Bum ga vužgal odozdola da se ne vlečem gore
Nemam što dodati, rekao si sve kristalno jasno 👌

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Najnovije vijesti (nadam se da pomno pratite). Otpojio sam te dvije žice koje idu do osigurača. U tom vremenu sam malo čačkao po kontakt bravici i pojavio se crveni signal međutim kada stisnem ključ za paljenje nestane. Inače otpojene ili spojene žice od osigurača ne utječu na signal kontakta. Stavio sa te žice i na osigurač koji je vjerojatno u kvaru jer nema nikakvih signala. Vjerojatno je otišla i bravica kontakta. Da li to može biti problem u paljenju? Da li moram kupiti i taj novi prekidač?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Najnovije vijesti (nadam se da pomno pratite).
Imaš negdje labavi, ili slab spoj. Možda čak unutar kontakt brave, na kojoj pališ svjetla okretanjem ključa 1,2,3. Kontakt, unutar brave, se događa / ostvaruje nalijeganjem svojevrsnih kontakata, kao platina; kada uguraš, utisneš ključ do kraja - time raširiš te platine koje su fiksirane na priključak za žice 30 (plus akumulatora) i pritisneš ih na priključke 15/54 unutar brave.

Predlažem ti da te neke svoje nepoznanice / dijelove traktora i situacije s njima fotografiraš.
Okini fotku s mobitelom i odmah s mobitela postavi na poljoprivredni forum, jednostavno i brzo.
Lakše se budeš tako sporazumijevao s ljudima koji prate ovaj dio foruma.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Je u pravu si, bio sam se lijen sagnuti. Znači na trokutastu pločicu ulje van i onda se sipa do imbusa.
Neznam na koju trokutastu pločicu misliš?

Najnovije vijesti (nadam se da pomno pratite). Otpojio sam te dvije žice koje idu do osigurača. U tom vremenu sam malo čačkao po kontakt bravici i pojavio se crveni signal međutim kada stisnem ključ za paljenje nestane. Inače otpojene ili spojene žice od osigurača ne utječu na signal kontakta. Stavio sa te žice i na osigurač koji je vjerojatno u kvaru jer nema nikakvih signala. Vjerojatno je otišla i bravica kontakta. Da li to može biti problem u paljenju? Da li moram kupiti i taj novi prekidač?
Kontakt bravica te očito zeza čim malo svjetli crvena lampica, a malo ne. Za početak ju pošpricaj WD-om i malo ključem razradi.
Ako i pomogne spremaj novce za drugu.

Brava za paljenje kad okreneš ključ da anlasaš, pušta struju dole prema tom prekidaču (ler šalteru) a s njega dalje prema anlaseru.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Mislim ova pločica ispod imbus šerafa kakva je na tvojoj slici.
Sigurno je kontakt lampica riknula jer teško je nariktati ključ da zasvijetli crveno. I onda kada bi nariktao opet nema nikakvog signala kada okrenem ključ sa bravice za paljenje. Ništa ne trza ali se lampica kontakta ugasi odnosno lampica gdje piše dinamo.

Da li da kupim i taj prekidač?

E sada mi je jedini problem što neću znati spojiti sve te žice u kontakt bravicu.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
E sada mi je jedini problem
Daj nemoj nas zezati, tebi je za sad sve problem :unsure: . Kolko dugo si vlasnik tog traktora?

I nije ti riknula kontakt lampica - nego kontakt brava. (Nemoj se odmah sad uvrijediti. Odmah učimo točne fraze ;) za pravino razgovarati o dijelovima traktora, da se lakše razumijemo.) Ispod kontakt brave su brojke i samo s kojeg broja žicu skineš - na taj broj, na novu bravu ugradiš.

E da - ništa prije ne diraj dok ne skineš kleme s akumulatora, da si ne napraviš više zla nego koristi.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924

plus

Nije "pravino" nego pravilno. Nemoj se sada uvrijediti što ispravljam tvoje pravopisne greške. Nešto radim i usput pišem na forumu tako da sam se zabunio. Nadam se da ćeš mi oprostiti?

Ništa mi nije problem. Šta bi mi bio problem. Problem mi je pravilno spojiti kontakt bravicu. A ostalo pitam da vidim možda netko zna. Ako smijem pitati?

Kako ću staviti žice kada ih treba ušerafiti u bravicu. Onda se bravica otšerafi i vjerojatno spusti dole ispod limarije i samo se stavi kako je bilo. Mislio sam da je teško pristupačna. Ako je tako onda ne bi trebalo biti problema.

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Pravilno si me ispravio, hvala (y) :).
1. Otpoji kleme s akumulatora.
2. Zavuci lijevu ruku ispod instrument ploče i primi kontakt bravu da se ne bi okretala. S papagajkama, kliještima, odšarafi maticu s kontakt brave.
3. Izvuci bravu s žicama na vidjelo.
4. Na stražnjoj strani brave su kontakti s brojkama.
5. Ugradnja je obrnuti postupak.

Ugodna zabava. ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Mislim ova pločica ispod imbus šerafa kakva je na tvojoj slici.
Sigurno je kontakt lampica riknula jer teško je nariktati ključ da zasvijetli crveno. I onda kada bi nariktao opet nema nikakvog signala kada okrenem ključ sa bravice za paljenje. Ništa ne trza ali se lampica kontakta ugasi odnosno lampica gdje piše dinamo.

Da li da kupim i taj prekidač?

E sada mi je jedini problem što neću znati spojiti sve te žice u kontakt bravicu.
Ta, kak ti veliš pločica, je ustvari nosač pumpe hidraulike i nju nemoj otpuštati jer bi si mogel život zakomplicirat.
Tu se ulje ne ispušta, več se ispušta na čepovima sa druge strane, gedora 27.
Ako trebaš sliku bum potražil.

Kad je lampica gde piše dinamo ugašena nemaš struje prema bravi za paljenje i logički je da neče alnasati.

Kad mjenjaš bravicu redom skidaj i vračaj, ako fulaš ili ako ti se žice izvade a neznaš gde su bile, moraš ipak imati malo više znanja oko struje da bi skontal koja kam ide.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Ne treba slika, naći ću čepove.
Da moram biti oprezan zato i kažem da mi je to jedini problem ali probati ću. Izvadim bravicu kontakta i stavljam sve na mjesta kako je bilo na staroj bravici.

Najnoviji postovi

Na vrh