• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Molil bi vas za pomoć. Kako se naziva ovaj vrag na slici što je između kuke i mjesta gdje se toplink kvači, ima tri rupe. I jesu li rupe na tome veće da se mogu kvačiti one veće poteznice druge kategorije? I jel se to može kupiti novo ili to moram juriti po oglasnicima?
Slika je posuđena sa neta!
21347

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
To bi bil nosač toplinga.
Ako se ne varam na njemu su dvije rupe i veče su.
Mislim da buš to novo našel nikad, samo oglasnik.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Kolega mali, bilo i otišlo, AL U MOJE RUKE ! HEHE
Definitivno zahvaljujem Muhi što mi je rekao naziv pa sam na vrijeme pretražio "njušku" i eto upecao dotični nosač :D
I eto ga ponosno leži na svome mjestu, ovo šta je masno na kučištu diferencijala je od cijevi za kipanje ;), definitivno si moram pribaviti razvodnik onaj što nudi Rosi teh sa 4 izvoda.
2v2w0on.jpg

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Mali kak misliš ne može orat, zbog čega? Ovaj moj kaj sam ja upecal je objavljen isti dan kad sam ga i vidio, a bio je jedini na njuški.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Diže plug po brdima prenaglo bar je meni kad sam probao.
Nema konstantne dubine

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ak nemaš ove dodatnog nosača s dvije rupe, onda postavi treću točku u rupu ili dvije više na plugu. Efekt je isti.
Ak ti plug ima samo jednu rupu, onda treba produžiti srednji nosač. To sam ja napravil na OLT-u (radi drugog razloga) i plug bolje orje.

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Kako mislite da ne može orati bez toga kako treba?? Ja sam orao bez toga i sa tim nosačem ali mi se čini da bolje odrađuje hidraulika kad orem.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ako nema ove poluge, nosača, banane... kak li se već zove ili pak plug ima niski srednji nosač gdje se veže treća točka , hidraulika je osjetljivija pa lakše izvlači plug van, naročito na teškoj zemlji.

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Kako mislite da ne može orati bez toga kako treba?? Ja sam orao bez toga i sa tim nosačem ali mi se čini da bolje odrađuje hidraulika kad orem.
Ovo sam napisao kao da sam polupismen, pa da probam dočarati što sam htio reći, a to je da mi bolje radi bez nosača. :)

ZJ hvala na odgovoru.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Nik, ako misliš na popravak tada ga jednostavno skineš a ako misliš na trajno odstrannjivanje tada je to mrvicu veći zahvat. Treba ti osovina kardana od 542, 549, 558 i onaj završetak kućiše sa ležajem i semeringom. Mislim da je za skidanje potrebno otvarati i poklopac hidraulike.

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Samo skinuti da vidim dal je netko nekaj prepravljal...dal bas treba skidati poklopac hidraulika ili se moze i kroz otvor za filter hidraulike rijesit

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Ako samo skidaš reduktor jedino što treba je ispustiti ulje.
Ulje sam ispustil i odsrafil reduktor al nejde dole...kazu da ima neki seger unitra i da treba skidat poklopac hidraulike

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Iz traktora izlazi samo osovina sa zupčanikom i stvarno mislim da se to skine bez rastavljanja. Možda sam ja prije skinuo vanjsku osovinu pa tek tada siđe i ostatak...

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Imam pitanje.
Naime, imam viziju već neko vrijeme o IMTu kojem hidraulik ne pada kada je ugašen. Negdje davno sam pročitao da je kolega Željko to odradio na svome 560 tako što je ubacio manžetnu, pa bi me zanimao kompletan proces te ugradnje otprilike, ili me barem uputite gdje bi se nalazila ta tema ako je uopce ikada raspravljano ovdje na forumu vezano uz tu problematiku?

Najnoviji postovi

Na vrh