• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt-560

Z

zoran

Guest
Znam da dok orem plug se fino regulira s finom-spušta i diže

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ja tebe pitam kad si ti na tvrdom, a ne na polju. Dali kad je tak nekaj zakopčano, a ti kockice (obje) digneš do kraja teret ide gore?

Z

zoran

Guest
Na kaj točno misliš?
Ak je to crijevo s priključkom to sam novo del

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Na traktor, a muški dio na taj stroj koji spominješ (čini mi se utovarna)?

Z

zoran

Guest
A vrag ga j...
Stvarno ne znam koji je đavol. Samoutovarka s drugim traktorom radi.
Hvala kompa na trudu i pomoći

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ovih novijih brzih spojki ima dvije vrste i razlika je u dužini onog pimpeka koji štrči iz nje van pa te možda to prca.
Brze spojke je najbolje kupovati po uzorku ili u paru.

Z

zoran

Guest
E viš to nisam znal a to bi bome mogli biti, hvala još jednom

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Vidim da je zakljucana tema o polomljenom prikljucnom vratilu kolege Emy_a pa pitam ovdje radi li to cudo sada i kako si zadovoljan? Okrece li brze?

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
Vidim da je zakljucana tema o polomljenom prikljucnom vratilu kolege Emy_a pa pitam ovdje radi li to cudo sada i kako si zadovoljan? Okrece li brze?

Slušaj ...zaboravio sam da si to potencirao par puta...ovako radi sve bez problema, ali nisam uočio neku veliku razliku u brzini...a iskreno da ti kažem nisam od tog dana niti imao puno težih poslova, jes da sam radio samo s tračnom grabilicom i to je sve...

Radio bih i s samoutovarnom ali stari pufer mi više ne paše pošto se jednim dijelom "naslanjao" na staro kućište reduktora, pa u međuvremenu tražim originalni pufer.

Sto se tiče nekog težeg rada tek ću ti moći reći kako se ponaša kad budem silirao kukuruz, do tad...ne znam sta da ti kažem, ako imas nekih testova da ti istestiram i napišem rezultate reci...ionako ništa ne radim ovih dana...znači ako ima kakav test ili da jednostavno postavim klip na you tube...ali ne znam šta bi mogao uočiti.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Slušaj ...zaboravio sam da si to potencirao par puta...ovako radi sve bez problema, ali nisam uočio neku veliku razliku u brzini...a iskreno da ti kažem nisam od tog dana niti imao puno težih poslova, jes da sam radio samo s tračnom grabilicom i to je sve...

Radio bih i s samoutovarnom ali stari pufer mi više ne paše pošto se jednim dijelom "naslanjao" na staro kućište reduktora, pa u međuvremenu tražim originalni pufer.

Sto se tiče nekog težeg rada tek ću ti moći reći kako se ponaša kad budem silirao kukuruz, do tad...ne znam sta da ti kažem, ako imas nekih testova da ti istestiram i napišem rezultate reci...ionako ništa ne radim ovih dana...znači ako ima kakav test ili da jednostavno postavim klip na you tube...ali ne znam šta bi mogao uočiti.

Jesi prebrojao zube na onim zupčanicima kako sam ti pisao? Tako bi mogli vidjeti kolika je razlika u brzini.
A ovo za pufer, jesi li pokušavao da rudu spustiš da se kači dolje? Ovaj moj prijatelj što je uzeo istu takvu prikolicu, spustio je rudu na onim šerafima i sad je kači dolje. Tvoj traktor je pre lagan da bi u brdu normalno radio sa gore zakačenom prikolicom. Mislim da bi bolje riješenje bilo da prebaciš rudu da se kači dolje.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Bitno da to radi i da si ti zadovoljan. Majstor mi veli da je vratlo bez reduktora sada brze oko 30% a najtocnije bi bilo prebrojat zube.
Za silokombajn ti nebrini, okretace ga on bez brige.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ako je 30 % brže, onda znači da će brzinu koju je nekad imao na 2000 obrtaja motora, sada imati na oko 1500 obrtaja. To bi bilo nešto otprilike kao kod malog Fergusona 535, 539...

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
Jesi prebrojao zube na onim zupčanicima kako sam ti pisao? Tako bi mogli vidjeti kolika je razlika u brzini.
A ovo za pufer, jesi li pokušavao da rudu spustiš da se kači dolje? Ovaj moj prijatelj što je uzeo istu takvu prikolicu, spustio je rudu na onim šerafima i sad je kači dolje. Tvoj traktor je pre lagan da bi u brdu normalno radio sa gore zakačenom prikolicom. Mislim da bi bolje riješenje bilo da prebaciš rudu da se kači dolje.

Nisam jos prebrojao...imam jos nesto posla pa za oko dan dva cu biti malo slobodniji i imati više vremena...a to moram prebrojati da onda baš znamo koliko je ubrzano...poslikaću svaki zubčanik i prebrojati ...

A sto se tiče rude i spustanja dole...ja nju mogu ošerafiti trebaju 2 ključa broj 36 i ona se lahko odšerafi međutim ima tu 2 problema

1) Ruda će biti nisko dole tad je pritisak veći na zadnjim gumama i mislim da će tek tad propinjati traktor ...razumješ....ovako što je ruda viša mislim da tad sila pritiska nastoji da djeluje ujednačeno i na prednji i na zadnji trap traktora

2) Ako spustim rudu dole javlja mi se problem s kardanom tad bih morao kardan provlačiti kroz lijevi i desni krak rude...razumješ tad bi kardan prolazio "KROZ RUDU"...da li tako prolazi i kod tvog kolege ili je ipak i pored spustanja ruda ostala gore a kardan ispod...

A ko bi se ruda mogla nastelati da se tad traktor i manje propinje i da kardan nebi dodirivao krakove rude to bi mozda značilo da mi pufer uopšte nebi trebao tad bi kačio preko " T-komada" poput normalne klasične prikolice ???

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
...

A sto se tiče rude i spustanja dole...ja nju mogu ošerafiti trebaju 2 ključa broj 36 i ona se lahko odšerafi međutim ima tu 2 problema

1) Ruda će biti nisko dole tad je pritisak veći na zadnjim gumama i mislim da će tek tad propinjati traktor ...razumješ....ovako što je ruda viša mislim da tad sila pritiska nastoji da djeluje ujednačeno i na prednji i na zadnji trap traktora

2) Ako spustim rudu dole javlja mi se problem s kardanom tad bih morao kardan provlačiti kroz lijevi i desni krak rude...razumješ tad bi kardan prolazio "KROZ RUDU"...da li tako prolazi i kod tvog kolege ili je ipak i pored spustanja ruda ostala gore a kardan ispod...

A ko bi se ruda mogla nastelati da se tad traktor i manje propinje i da kardan nebi dodirivao krakove rude to bi mozda značilo da mi pufer uopšte nebi trebao tad bi kačio preko " T-komada" poput normalne klasične prikolice ???

Problem 1) mani se teorije i spuštaj tu rudu dok nisi opet napravio neko sra*e sa traktorom. Kad kačiš dolje traktor je puno stabilniji i jači za povući ali i za stati i teže se propinje.
Problem 2) kardan mora ići kroz rudu i ima sasvim dovoljno mjesta da prođe. Ne boj se nećeš ga saviti krakovima rude, jer je to jednostavno nemoguće :lol:
Rudu ne spuštaš na tim navrtkama od 36 mm već na onima 19 ili 22 mm neznam na pamet koje su, al drže rudu gore u vrhu i ima ih čini mi se 4 s jedne i 4 s druge strane.
Neznam gdje stoje te od 36 mm. :scratch: može li neka slika?

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
Problem 1) mani se teorije i spuštaj tu rudu dok nisi opet napravio neko sra*e sa traktorom. Kad kačiš dolje traktor je puno stabilniji i jači za povući ali i za stati i teže se propinje.
Problem 2) kardan mora ići kroz rudu i ima sasvim dovoljno mjesta da prođe. Ne boj se nećeš ga saviti krakovima rude, jer je to jednostavno nemoguće :lol:
Rudu ne spuštaš na tim navrtkama od 36 mm već na onima 19 ili 22 mm neznam na pamet koje su, al drže rudu gore u vrhu i ima ih čini mi se 4 s jedne i 4 s druge strane.

Danas sam kupio nov kardan, ali bez lamele...duzina od traktora do prikolice je 140 cm...a kardan je dug 120 cm...znači ima 20 cm da "hoda", malo je teže išao na prikolicu posto je onaj stari kardan odradio problema pa sam nabijao malo čekićem preko komada daske i onda skidao i turpijao i opet tako onda je šklecnuo pitanje je hoću li ga sutra moći skinuti da spustim rudu...

Šerafi crvenom su br 36 a ovi gore su mozda 19 ili 22 ali oni drže kućište mehanizma a ne rudu i ne vjerujem da se na njima stela ali opet ću provjeriti sutra.

Uploaded with ImageShack.us

Druga strana

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
Jos jedna slika...

sutra cu poslikati nove...to su slike stare 2-3 mjeseca ali i sad je ruda takva...nema nikakvih 4 serafa s jedne i 4 s druge strane...u mene su samo po dva a i to da se samo na jednom ( prednjem serafu s obje strane ) stela ruda a zadna dva drže rudu fiksno.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
A kod tebe je to nešto drugačije nego kod mene... Pa spuštaj onda na ova dva prednja vijka, bitno je da kačenje bude što niže.

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640

Evo manuo sam se teorija i krenuo da montiravam ali.....

1) T- komad smeta pri kačenja- ruda ne može uopšte prići kuki na traktoru....

2) Ako i kad ruda priđe kuki na traktoru....kuka je deblja i ne ide kroz rupu da se zakači

3) Dobio za 50 % manji ugao motanja jer mi smetaju poluge

4) Pick up previše spušten prema zemlji

5) Ukoliko zadnji dio rude gdje se kuka kači ispravim tako da dobijem kosu rudu ali vodoravno kačenje tada sve štima i mogu zakačiti (osim naravno problema debele kuke) međutim pick up je pri samoj zemlji i ne može se podignuti ni 10 centimetara.

Iskreno mislim da ovo donje kačenje je neizvodivo...

Najnoviji postovi

Na vrh