Z
zoran
Guest
Znam da dok orem plug se fino regulira s finom-spušta i diže
Vidim da je zakljucana tema o polomljenom prikljucnom vratilu kolege Emy_a pa pitam ovdje radi li to cudo sada i kako si zadovoljan? Okrece li brze?
Slušaj ...zaboravio sam da si to potencirao par puta...ovako radi sve bez problema, ali nisam uočio neku veliku razliku u brzini...a iskreno da ti kažem nisam od tog dana niti imao puno težih poslova, jes da sam radio samo s tračnom grabilicom i to je sve...
Radio bih i s samoutovarnom ali stari pufer mi više ne paše pošto se jednim dijelom "naslanjao" na staro kućište reduktora, pa u međuvremenu tražim originalni pufer.
Sto se tiče nekog težeg rada tek ću ti moći reći kako se ponaša kad budem silirao kukuruz, do tad...ne znam sta da ti kažem, ako imas nekih testova da ti istestiram i napišem rezultate reci...ionako ništa ne radim ovih dana...znači ako ima kakav test ili da jednostavno postavim klip na you tube...ali ne znam šta bi mogao uočiti.
Jesi prebrojao zube na onim zupčanicima kako sam ti pisao? Tako bi mogli vidjeti kolika je razlika u brzini.
A ovo za pufer, jesi li pokušavao da rudu spustiš da se kači dolje? Ovaj moj prijatelj što je uzeo istu takvu prikolicu, spustio je rudu na onim šerafima i sad je kači dolje. Tvoj traktor je pre lagan da bi u brdu normalno radio sa gore zakačenom prikolicom. Mislim da bi bolje riješenje bilo da prebaciš rudu da se kači dolje.
...
A sto se tiče rude i spustanja dole...ja nju mogu ošerafiti trebaju 2 ključa broj 36 i ona se lahko odšerafi međutim ima tu 2 problema
1) Ruda će biti nisko dole tad je pritisak veći na zadnjim gumama i mislim da će tek tad propinjati traktor ...razumješ....ovako što je ruda viša mislim da tad sila pritiska nastoji da djeluje ujednačeno i na prednji i na zadnji trap traktora
2) Ako spustim rudu dole javlja mi se problem s kardanom tad bih morao kardan provlačiti kroz lijevi i desni krak rude...razumješ tad bi kardan prolazio "KROZ RUDU"...da li tako prolazi i kod tvog kolege ili je ipak i pored spustanja ruda ostala gore a kardan ispod...
A ko bi se ruda mogla nastelati da se tad traktor i manje propinje i da kardan nebi dodirivao krakove rude to bi mozda značilo da mi pufer uopšte nebi trebao tad bi kačio preko " T-komada" poput normalne klasične prikolice ???
Problem 1) mani se teorije i spuštaj tu rudu dok nisi opet napravio neko sra*e sa traktorom. Kad kačiš dolje traktor je puno stabilniji i jači za povući ali i za stati i teže se propinje.
Problem 2) kardan mora ići kroz rudu i ima sasvim dovoljno mjesta da prođe. Ne boj se nećeš ga saviti krakovima rude, jer je to jednostavno nemoguće :lol:
Rudu ne spuštaš na tim navrtkama od 36 mm već na onima 19 ili 22 mm neznam na pamet koje su, al drže rudu gore u vrhu i ima ih čini mi se 4 s jedne i 4 s druge strane.
Neznam gdje stoje te od 36 mm. :scratch: može li neka slika?
Problem 1) mani se teorije i spuštaj tu rudu dok nisi opet napravio neko sra*e sa traktorom. Kad kačiš dolje traktor je puno stabilniji i jači za povući ali i za stati i teže se propinje.
Problem 2) kardan mora ići kroz rudu i ima sasvim dovoljno mjesta da prođe. Ne boj se nećeš ga saviti krakovima rude, jer je to jednostavno nemoguće :lol:
Rudu ne spuštaš na tim navrtkama od 36 mm već na onima 19 ili 22 mm neznam na pamet koje su, al drže rudu gore u vrhu i ima ih čini mi se 4 s jedne i 4 s druge strane.
Neznam gdje stoje te od 36 mm. :scratch: može li neka slika?