• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt-560

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
kako se nece imt-ovci pobunit kad trabunjas bezveze. prvi si poceo s glupostima.
svakom je njegovo bolje i neka na tome i ostane..

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
vidi ih što su se svi imt-aši pobunili, u to vrijeme 80.ih bio je zetor 7245 u rangu sa imt i imao je onu pravu kuku, to je drugo što ti sad uzimaš za primjer 3511 ili neki drugi iz 60-ih,
e da kićo ali taj 577 od 80-ih do sad nije ništa napredovao, a zetor bome je.

i još ću nešto reć al nemojte odmah planut, meni taj imt sa 28" gumama izgleda smiješno i maleno bolje bi mu odgovarale 30" ili čak 16-9 34" onda bi bio metak.

na traktor ood 60ks staviti gumu 34" :toimonster:

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
i ja mislim da je više dosta bilo ove zajebancije, vatrica je lijepo planula,a na nju svi dolivaju benzin malo po malo:weedman::weedman::weedman:

i što bi bilo traktor, bio bi brži na cesti i ostalo, jer ioako on taj traktor ne koristi za teške radove, vidio sam puno traktora sa takvim gumama, pa nije valjda imt od putra da će se rastopit.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
i ja mislim da je više dosta bilo ove zajebancije, vatrica je lijepo planula,a na nju svi dolivaju benzin malo po malo:weedman::weedman::weedman:

i što bi bilo traktor, bio bi brži na cesti i ostalo, jer ioako on taj traktor ne koristi za teške radove, vidio sam puno traktora sa takvim gumama, pa nije valjda imt od putra da će se rastopit.

idealna kombinacija zadnje 34" a prednje 16"

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
ma boli me ku.ac više za imt i što mu paše a što ne, imam svoj traktor i gotovo a imt ne planiram kupiti još uskoro,a možda i nikada.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Odlično, i onda dosta s tim zetor ovo, zetor ono....imt kakav je nek i ostane u miru, imt ima uske kotače 12.4 ili 13.6 36" u originalu....

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
vidi ih što su se svi imt-aši pobunili, u to vrijeme 80.ih bio je zetor 7245 u rangu sa imt i imao je onu pravu kuku, to je drugo što ti sad uzimaš za primjer 3511 ili neki drugi iz 60-ih,
e da kićo ali taj 577 od 80-ih do sad nije ništa napredovao, a zetor bome je.

i još ću nešto reć al nemojte odmah planut, meni taj imt sa 28" gumama izgleda smiješno i maleno bolje bi mu odgovarale 30" ili čak 16-9 34" onda bi bio metak.

potpuno točno. imt ne napreduje od tih 80-tih , i samo živi na staroj slavi, sretni su kaj su dobili licencu pravog traktora (mf-a) pa na tome preživljavaju.

Zetor je puno napredovao i imt se danas više ni po čemu ne može uspoređivati s zetorom.
imt ima malo nižu cijenu ali je omjer uloženo-dobiveno debelo na strani zetora.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I samo da nadodam, IMT i Zetor se nemaju apsolutno po čemu uspoređivati, više je stvar od čovjeka do čovjeka i do onoga na što je naučen i što mu bolje odgovara...a o ukusima se ne raspravlja. Ja sam odrastao uz IMT, ali da kupujem novi traktor nebi nikad kupio IMT, a bome niti Zetora :)

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
potpuno točno. imt ne napreduje od tih 80-tih , i samo živi na staroj slavi, sretni su kaj su dobili licencu pravog traktora (mf-a) pa na tome preživljavaju.

Zetor je puno napredovao i imt se danas više ni po čemu ne može uspoređivati s zetorom.
imt ima malo nižu cijenu ali je omjer uloženo-dobiveno debelo na strani zetora.

100% si u pravu. Zaboravljas da su u povijesti IMTi bili dva koraka ispred Zetora a onda su dosle nesretne '90e godine i sve na nasim prostorima je oslo u šturc dok su vani tvornice radile i naprijedovale. Sjecam se da je njihov standard za nas bio smijesan, mislim na madjare, cehe, poljake... Islo se tamo sopingirati i nije se moglo potrosit par nasih placa koje su za njih bile kao nama njemacke. Nakon bezbroj ratova i gluposti dosle su na red debele pljacke kojima su se mnogi okoristili i fuckalo se komu za ulaganja i tehnologiju. Kralo se koliko je ko mogao. Toliko o napretku cijele nase idustrije, od IMTa i Torpeda do mljekara i marketa.
Jos nesto, Zetor sa sadasnjim cijenama u odnosu na konkurenciju ne daje nista posebno.

I samo da nadodam, IMT i Zetor se nemaju apsolutno po čemu uspoređivati, više je stvar od čovjeka do čovjeka i do onoga na što je naučen i što mu bolje odgovara...a o ukusima se ne raspravlja. Ja sam odrastao uz IMT, ali da kupujem novi traktor nebi nikad kupio IMT, a bome niti Zetora :)

Hmm... Šanana, a da ti netko ponudi novi 577 po cijeni 100-120tk? Uzo bi ga bez razmisljanja ali ruku na srce 186 malo koja budala ce dat za njega.

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
Jos nesto, Zetor sa sadasnjim cijenama u odnosu na konkurenciju ne daje nista posebno.

Hmm... Šanana, a da ti netko ponudi novi 577 po cijeni 100-120tk? Uzo bi ga bez razmisljanja ali ruku na srce 186 malo koja budala ce dat za njega.[/QUOTE]

da malo su skupi za svoju opremu i mogučnosti, ali zetor je na našim prostorima ime koje je prodajno- lako se prodaje ako dođeš u škripac s lovom, jeftini rezervni dijelovi, ne zahtjeva nikakve posebne postupke, alate i materijale za servise i remonte- jeftino održavanje , rekao bih najjeftinije od svih u usporedbi s onim što nudi, robustan, a i ovaj 4,2 motor što je u novim modelima je gotovo savršen za svoju klasu, osim potrošnje, ali nisu ni drugi tu sveti ( npr. jd-također puno troši), noviji modeli nemaju dječjih bolesti , komponente koje nisu njihove veoma su kvalitetne ( carraro most, mislim wabco zrač. inst., )

a za 577 nemam riječi , stvarno su preskupi, za te pare bolje uzeti belarusa 82.1 ili možda i 105.2 (ovisno o opremi-cijeni).
nisu loši ,velik dio kvalitete je još uvjek prisutan, ali nema napretka već 30 godina , i neznam koliko puta je lijepše raditi sa zetorom 7340 ili proxima 7441 nego sa 577.

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A čuj kolega Kićo....nov 577 je lijep na oko i sve to štima, ali nebi ga ja, vjerojatno bude kupljen neki 577 DV iz 89.-91. godine jer se nebude imalo za neki Fiat 80-90 ili F100...jednostavno nebude, sviđa mi se INTERNATIONAL, ali kaj s dijelovima...uff

nihad

Član
Tu od
10 Ožu 2012
Poruka
226
Traktol 80 ili transhidrol 85,a mnogi naspu 90-ku i opet sve normalno radi a ide ga 35 litara.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
90 nevalja.Zeza hidraulik. Zimi pogotovo.Sporo dize poluge,a hoce i da trza hhidraulik. Znaci transhidrol 80 ili traktol 85.
Traktol je skuplji.

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
90 nevalja.Zeza hidraulik. Zimi pogotovo.Sporo dize poluge,a hoce i da trza hhidraulik. Znaci transhidrol 80 ili traktol 85.
Traktol je skuplji.

kako se zove transhidrol ulje u zelenim kanistrima, proizvodi se u Srbiji, to je najjeftinije kod nas 190 kn za deset litara. Inin transhidrol je najskuplje ulje dobrano prek 300 kuna za 10l:rolleyess:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,940
Strikane jel ovo
260_260.jpg

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Strikane jel ovo

To nije jer ovo je u baš zelenim kanistrima, moram pak iti u dućan pogledati.
Inače imaju transhidrol o d onog varaždinca Patafte (Forol) taj je oko 200 i nešto ali ipak jeftijiji od ininog.

Evo išel sam pogledati ulje se zove HT 80, imaju osim toga i hrvatsko ulje Super oil 85 i nekakvo njemačko ta oba su po 220 kn za 10l.

Posljednje uređivanje:
D

DF-germany

Guest
ja sam svojevremeno u MF-590 sipao transhidrol 50 i neki broj, ali je on imao i prednju vuču preko hidraulike, dakle može i ovaj 80 i sae 90 ali je 90 dobar za mjenjač ali za hidrauliku je gust, ali zavisi koliko strojeva koristiš preko hidrauličnog izvoda

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
ja sam svojevremeno u MF-590 sipao transhidrol 50 i neki broj, ali je on imao i prednju vuču preko hidraulike, dakle može i ovaj 80 i sae 90 ali je 90 dobar za mjenjač ali za hidrauliku je gust, ali zavisi koliko strojeva koristiš preko hidrauličnog izvoda

MF 590 nema prednju vuče preko hidraulike.

Ima normalno kardan iz zadnjeg djela getribe do prvog pogona,uključivanje mehaničko potezanjem ručice iz kabine..

D

DF-germany

Guest
itekako mu je hidraulika, uključuješ ti u traktoru ali samo otvaraš hidro-ventil i onda ulje pogoni u maloj getribi sklop koji je kardanom povezan sa prednjim mostom, ja sam lično rastavljao cijeli mehanizam, imao sam problem da prednja vuča neće, pogotovo kad se zagrije ulje, pa muraš jači gas i sl. međutim skonto sam da je pomoćna pumpa preko koje ide vuča i neki izvodi hidraulike nazad kao i kardansko vratilo oslabila, pa sam ga nakon što je odradio svoje a reparatura je skupa, radije prodao,

Na vrh