M
mrvica
Guest
Lijep pozdrav svima!imam na ponudi taj traktor pa me interesira svešto znate o njemu? (koji motor ,snaga itd...) HITNO JE, HVALA!
blok i glava su isti kao na 577samo kaj je borung klipa manji al su to strašni motori izdžljivi a jaki a jer se ne grije tolko kad ima veči protok rashladne tekučine a manji klipovi na isti blok od 577 i da getriba je 5 brzina znam jer ga ima jedan u mojem selu i traktor je 67ks a več je vadio glavu pošto mu je puknuo ventil pa su ustanovili da je isti motor kao na 577 jer su kupovali dijelove pa im je još i trgovac pokazao statistike od motora pa tako da znam i da bržiji je od klasičnog 560Čugi kaže:Ima jedan čovek u selu do mene, kad ga vidim baš ću pogledati oznaku motora, a znam kada sam ga pitao kako je zadovoljan sa njim rakao mi je da je to u stvari 560 sa 5 brzina, jer kada je kupovao traktor 560-ki je bilo samo sa 3 brzine, i on je uzeo ovaj jer je brži i malo jači, a to je dobijeno drugačijim prenosima u menjaču, motor je isti.
pa da nema razlike to i velim samo nisam znao da imaju i 560 i 565 i ostali imaju takve motore samo me zanima zašto imaju 567 na desnoj strani auspuhkao i 577 ako imaju svi iste motore ?Bobo kaže:Na 560,565 i 577 je isti blok motora, samo su promjeri klipova drugaciji...
mislim da je razlika samo u mjenjacu i nigdje drugdje, jer je IMT volio s mjenjacima kemijati, a motori su Rakovicin proizvod i IMT ih je samo sarafao na svoje traktore.
IMT traktori su imali trocilindricne, cetverocilindricne i sesterocilindricne blokove s razlicitim promjerima klipova, tako da razlika u bloku uopce nema na 567 i 577
da bobo u pravu si nešto su bili manevrirali s glavom jel je bila dosta oštečena pa su možda ako nisu našli glavu stavili motor od 577 sve moguče.Bobo kaže:Ma, to sve ovisi kakva je glava stavljana na motor... Blok je definitivno isti.
Ako ti Kikic kazes da mu je puko ventil na 567, mozda je i glavu mjenjo, pa je stavio od 577, i stoga auspuh s desne strane...
Uostalom, 567 je, kako ja to volim reci, poluproizvod, medjuserija... Trebao im je tocno toliko dok nisu usavrsili 569 i njega poceli masovno proizvoditi i prodavati kao kompletniji traktor od 567. IMT je imao mali milijun takvih rijelaznih modela, tako da smatram da je i 567 jedan od njih. Uopce mi ne bi bilo cudno da su i oni sami stavljali drugacije motore u njih, posto se bas radi o takovom "lijevom" traktoru.
onda su očito nešto preslozili ne sječam se opče gdje je imao prije al sad sam 100 posto siguran da ima s desne al dobro nek ima skoje hoče bitno da on radi snjim. zanima me imt 577 dv kolko ima brzina getriba i od koje godine mu radi i u rikverc prednja vuča dal netko zna?Zlatko kaže:Pogledajte ovdje, link vodi na sliku gdje je 567 DV sa lijeve strane auspuh, a 577 s desne
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
kikic MF kaže:da bobo u pravu si nešto su bili manevrirali s glavom jel je bila dosta oštečena pa su možda ako nisu našli glavu stavili motor od 577 sve moguče.