• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 577 koliko brzina

• Temu pokrenuo marko577
  • Datum prvog posta

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
Neznam kako je na 577,ali na 560 ovaj sat za okretaje nebi radio ni 50 sati.Vibracije na toj Tzv. kontrolnoj ploči su prevelike-tako da je to investicija..... (bolje da si za te novce kupio 2 gajbe piva za sebe i ekipu)
A kočnice vidim bit će sve novo,samo kad to sve ljepo ulipicaniš i središ a centralka npr pušta ulje mislim da ćeš biti vesel.Nemora bit i daj Bože da nebude tako ali je nažalost vrlo muguće ili curenje ili neki drugi problem.
Ali ito se da riješiti-nova je 500 kn.

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Neznam kako je na 577,ali na 560 ovaj sat za okretaje nebi radio ni 50 sati.Vibracije na toj Tzv. kontrolnoj ploči su prevelike-tako da je to investicija..... (bolje da si za te novce kupio 2 gajbe piva za sebe i ekipu)
A kočnice vidim bit će sve novo,samo kad to sve ljepo ulipicaniš i središ a centralka npr pušta ulje mislim da ćeš biti vesel.Nemora bit i daj Bože da nebude tako ali je nažalost vrlo muguće ili curenje ili neki drugi problem.
Ali ito se da riješiti-nova je 500 kn.

Sat za okretaje je od renomirnog indijskog proizvođača Parametra;)
Imam takav sat za temperaturu pa radi nevjerojatno precizno. Čak sam ga neki dan opet sprobal u rajngli skup s termostatom:D

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
Sat za okretaje je od renomirnog indijskog proizvođača Parametra;)
Imam takav sat za temperaturu pa radi nevjerojatno precizno. Čak sam ga neki dan opet sprobal u rajngli skup s termostatom:D

OPet.Pa šta ti to svako malo kuhaš taj sat.
A ove vibracije koje se javljaju na tim "većim" imt traktorima- to nemože dugo izdržat ni orginal teleoptikov sat a ne neki parametro:mrgreen:

N

Neven 533

Guest
OPet.Pa šta ti to svako malo kuhaš taj sat.
A ove vibracije koje se javljaju na tim "većim" imt traktorima- to nemože dugo izdržat ni orginal teleoptikov sat a ne neki parametro:mrgreen:

evo kod mene teleoptikov ima 8000 raspao se vidit cemo za novi a kocnice ce valjda biti dobre otislo je previse love a sad cemo vidit za glavni kocioni..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
evo kod mene teleoptikov ima 8000 raspao se vidit cemo za novi a kocnice ce valjda biti dobre otislo je previse love a sad cemo vidit za glavni kocioni..
Kaj si sve kupil?
U jebote sad vidim neku sličicu u pozadini. Čekaj da bacim oko.

N

Neven 533

Guest
Kaj si sve kupil?

a previs toga doslo 4000 kuna lajtunge federe kuglice 4 pojacane ploce klipice satove grijac sajla obrt dihtunzi 10 litara hipenola semeringe sve lezaje cjel set za zadnji kraj al imam problem s maticom i kajlom na reduktoru neko je radio a nije napravio vise utora sad s novim lezajima nikako pogodit da se zategne da kajla ude i osigurac

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
a previs toga doslo 4000 kuna lajtunge federe kuglice 4 pojacane ploce klipice satove grijac sajla obrt dihtunzi 10 litara hipenola semeringe sve lezaje cjel set za zadnji kraj al imam problem s maticom i kajlom na reduktoru neko je radio a nije napravio vise utora sad s novim lezajima nikako pogodit da se zategne da kajla ude i osigurac
Na federe pripazi (moraju biti jednako jaki). Delaju ih kojekakvo poduzetnici i mogli mi stvarati probleme.
Na dosjedima za kuglice bu isto sigurno trebalo poraditi.
Kočionih diskova imaš 3 ili 4 različite debljine i pazi da ne pretjeraš jer bu blokiralo.

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
Morat ćeš urezat mjesto za kajlu,nemožeš pokodit taj jedan zarez
I stegni maticu muški,po mogučnosti ključem koji je napravljen za tu svrhu-koji ti ,siguran sam 99 % ,nemaš-al se da napravit.!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411

danijelP7b

Član
Tu od
20 Srp 2009
Poruka
142
Na federe pripazi (moraju biti jednako jaki). Delaju ih kojekakvo poduzetnici i mogli mi stvarati probleme.
Na dosjedima za kuglice bu isto sigurno trebalo poraditi.
Kočionih diskova imaš 3 ili 4 različite debljine i pazi da ne pretjeraš jer bu blokiralo.

Kaj se tiče tih kočionih diskova imal sam i ja takvo iskustvo kad sam slagal svom kumu zadnje kočnice na IMT 560 čovjek sve kupi novo i kad sam namontiral jednu stranu skužim da nemogu okrenut osovinu i na kraju se ispostavilo da mu je prodavač prodal pojačane (deblje) kočione diskove,na svu sreču odmah sam skužil i zamjenil odgovarajučim inače bi bilo veselo sve to skupa ponovno rastavljati!:mrgreen:

N

Neven 533

Guest
Kaj se tiče tih kočionih diskova imal sam i ja takvo iskustvo kad sam slagal svom kumu zadnje kočnice na IMT 560 čovjek sve kupi novo i kad sam namontiral jednu stranu skužim da nemogu okrenut osovinu i na kraju se ispostavilo da mu je prodavač prodal pojačane (deblje) kočione diskove,na svu sreču odmah sam skužil i zamjenil odgovarajučim inače bi bilo veselo sve to skupa ponovno rastavljati!:mrgreen:

moji nisu puno deblji od ovih starih tako da bolje je uzet malo pojacane ne jako

N

Neven 533

Guest
Morat ćeš urezat mjesto za kajlu,nemožeš pokodit taj jedan zarez
I stegni maticu muški,po mogučnosti ključem koji je napravljen za tu svrhu-koji ti ,siguran sam 99 % ,nemaš-al se da napravit.!

a jesam zategao dok se onako slabije pocne vrtiti kad stisne al eto nikako pogoditi neko je tu stranu narezivao radio pa zato

danijelP7b

Član
Tu od
20 Srp 2009
Poruka
142
moji nisu puno deblji od ovih starih tako da bolje je uzet malo pojacane ne jako

Buš videl kad ga sklopiš jel bude kako treba,kad staviš kočione diskove i stegneš onu ploču na trubu i ak se ne okreče osovina znal buš da su kočioni diskovi predebeli.Baš me interesira kaj če ispasti na kraju.Samo ti njega sredi kak treba! :wink:

N

Neven 533

Guest
Buš videl kad ga sklopiš jel bude kako treba,kad staviš kočione diskove i stegneš onu ploču na trubu i ak se ne okreče osovina znal buš da su kočioni diskovi predebeli.Baš me interesira kaj če ispasti na kraju.Samo ti njega sredi kak treba! :wink:

a samo su milimetar deblji tako da ne bi smjelo smetati kad se zavrsi slikat cu jer cemo ga farbat isto....
Crvena boja je tu jos samo siva to cu se morat zaletit u bosnu opet...

Uploaded with ImageShack.us

e da jos nesto zaboravio ručna kočnica na 577 to se treba skidat poklopac hidrulika zar ne

Posljednje uređivanje od moderatora:

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Pozdrav. Kako bih promjenio trkače na zadnjem točku na IMT 577? Dva od tri komada se klimaju na osovini iako su svi zubi ok, dali se to mjenja sve zajedno ili svaki trkač ima svoj nekakav ležaj koji se može promjeniti? Nemam ideju kako bih to izbio van, pošto mi se čini da su klinovi (veliki krug na slici) zakajlani sa nekim osiguračima (mali krug na slici). Svaka pomoć je dobrodošla! :icon_pray:

kojot

Član
Tu od
31 Pro 2011
Poruka
78
čitajuči ovu temu od početka vidio sam da neki tvrde da IMT 549 isto imaju 5 (odnosno 10) brzina. sad me zanima dal svi 549 imaju 5 ili neke serije nemaju.moj stric ima takav traktor i tvrdi njegov ima samo tri brzine

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
čitajuči ovu temu od početka vidio sam da neki tvrde da IMT 549 isto imaju 5 (odnosno 10) brzina. sad me zanima dal svi 549 imaju 5 ili neke serije nemaju.moj stric ima takav traktor i tvrdi njegov ima samo tri brzine

Koje sam vidio svi su imali 5 brzina no kako je 5 i 4 brzina između 1 i3 odnosno r i2 dosta vlasnika ni je znalo da postoje .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Pozdrav. Kako bih promjenio trkače na zadnjem točku na IMT 577? Dva od tri komada se klimaju na osovini iako su svi zubi ok, dali se to mjenja sve zajedno ili svaki trkač ima svoj nekakav ležaj koji se može promjeniti? Nemam ideju kako bih to izbio van, pošto mi se čini da su klinovi (veliki krug na slici) zakajlani sa nekim osiguračima (mali krug na slici). Svaka pomoć je dobrodošla! :icon_pray:
Između osovine i zupčanika je igličasti.
Najvjerojatnije su i osovine zajeđene.
Da bi izvadil osovinu treba izbiti zatik

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Hvala na uputama, stvarno ste legende, uz vašu pomoć izbio sam ih za minutu... zbunjivalo me što nepostoji rupa s druge strane kroz koju bi zatik izašao van,ali je zatik kratak pa ude u osovinu i sve skupa jako jednostavno ide van. Dali možda znate oznaku ležajeva koji idu unutra, kod mene je jedan zupčanik pun željezne šprene, a druga dva su tako čista kao da nikada nikakav ležaj unutra nije bio :(think): Osovina je malo pojedena, vidi se na slici, znači i nju bi trebalo promjeniti pošto je ležaj igličasti? Dali je ležaj standardni (SKF recimo) ili ga moram tražiti baš u specijaliziranoj trgovini?

I još jedno pitanje, koliko sam vidio raskliman mi je ležaj koji samu polosovinu drži na onoj trubi, dali on još "može proći" ili da rastavljam sve do kraja pa i njega mjenjam? Nekako mi se čini da na njemu nema baš nekog opterećenja ili se varam? Kočnice mi takodjer ne rade pa da možda i njih odmah složim kad se već sve to rastavlja :icon_kidra:

Najnoviji postovi

Na vrh