• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 577

• Temu pokrenuo Neven 533
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Orbitrol je glava koja dolazi ispod hidrostatičkog volana. Starr, dobro si ti naručil, ali ti ovaj nije rekel kaj mu zapravo treba.

Ovo kaj pokazuješ je razvodnik na cilindru servo volana.

Servo volan ima mehaničku glavu volana i servo cilindar, dok hidrostatički ("hidraulični") volan ima orbitrol i cilindar koji zakreće kotače.

starr0905

Novi član
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
15
Starr, a da prepraviš volan u hidraulički sad kad si već kupio orbitrol?
Mogu vratiti orbitrol u trgovinu i dobiti novac natrag.Ulozio sam vec novac u reparaciju cilindra pa cu ga i kompletirati.Dobih informaciju da se taj razvodnik na cilindru moze naruciti (oko 1200kn).Pregrijao sam google :) trazeci to po trgovinama,ali ocito se nekako drugacije zove...

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ja ga nebi nikad popravljao.. za malo više novaca mogao si imat hidraulični volan koji je 10 puta bolji od pomočnog serva

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ljudi potrebna pomoć, dali bi mogao orbitol i stup volana stavit sa kombajna na traktor.. radi se o deutz fahr kombajnu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Naravno, ako mehanički ima mjesta za istoga. Najbolje bi bilo iskoristiti i isti cilindar koji zakreće kotače.

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ako nema mjesta, tu je flex mašina da ga napravi heheh pa tako sam i mislio komplet prebacit

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Kabina je kupljena, sad još u nabavku hidro volana i limarije ostale od nove linije

iz1fuq.jpg

dex001

Član
Tu od
2 Ožu 2014
Poruka
89
Pozdrav!

Jel ima tko IMT 577 sa 5 brzina? Grije li vam se getriba?

Lud sam već od tog traktora, upravo kod majstora mijenjali sve istrošene zupčanike u getribi, sinkron, igličaste i sve ostale lagere, korpu lamele, obje lamele, nova pumpa hidraulike, pomoćna stara 3 godine, novi diferencijal, znači sve što smo vidjeli da je istrošeno je zamijenjeno i getriba se još uvijek grije što je bio i prije problem. Znači radim ili sam u transportu 2 do 3 sata i getriba je vruča što onda grije i zadnji kraj traktora tako da je nakon 4 sata cijeli središnji stup do kardana vreo :-(((

Sad više neznam u čemu je problem. Na predjelu korpe, tj. lamela je normalna temperatura, na djelu gdje je mjenjač je vrelo i onda ta toplina ide prema zadnjem kraju kad je sve u istom ulju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Prije bi rekel da hidraulika grije ulje nego da zupčanici mogu razviti toliko topline.

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ne može zupčanik grijat ulje, može neki lager ili hidraulična pumpa, ali vrlo vjerovatno da je pumpa ili neki ventil

dex001

Član
Tu od
2 Ožu 2014
Poruka
89
zato sam i mijenjao obje pumpe jer smo sumnjali u to, ali nije. Početak grijanja počinje od mjenjača i nakon nekog vremena se širi prema pumpama na zadnju stranu.

Danas sam upalio traktor i na srednjem gasu, na mjestu je radio 2 sata, ništa se nije ugrijalo. Nakon toga sam krenuo u vožnju i poslije svega 10 minuta se počela osječati toplina kod mjenjača a zadnji kraj di je hidraulika hladan

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ja sam imao 577 koji je imao milion sati, 15 godina ga ganjali u PIKu i onda 13 godina radio 90 jutara međuredne i sjetve, sijao, prskao, kultivirao.. sinhron rastepen, zupčanik od 5 brz 2 zuba nije imao i loši ležaji, ali nije se grijao ni malo..

dex001

Član
Tu od
2 Ožu 2014
Poruka
89
ma i meni su svi zupčanici bili u banani, sinhron rastepen. Sve smo zamjenili u nadi da ćemo rješiti problem ali problem je isti. Getriba se grije isto kao i sa starim zupčanicima, osovinama i ležajevima :-(
Lud sam od tog traktora, 4 godine nemogu rješiti taj problem

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Čitao sam prije da ste pisali o tome, ja sam imao 577 DV 90 godište i prodao sam ga, evo baš sam jučer pričao sa čovijekom kojem sam ga prodao, ja sam radio motor i mjenjač na njemu i svi su mi rekli kao da sam trebao punu generalku ali evo covijek mi kaže da je super zadovoljan.. Ovo sad nema veze sa tim što vas muči, ali eto kažem ovaj uopće nije imao 5 brzinu i u rikvercu je lupalo ko ludo.. ne znam jedino još da vidite spojničku osovinu

dex001

Član
Tu od
2 Ožu 2014
Poruka
89
i spojnička osovina je nova :-(
Ali to se nakon 3 sata rada toliko ugrije da nemogu držati ruku na poklopcu mjenjača. Nije mi jasno što može proizvoditi toliku toplinu
Mislili smo da su pumpe, ali nakon zamjena istih i zamjena svih gumica i svega i svačega problem potpuno isti

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Da ga ne grije ručna tak je meni na 560 kad je pukel feder koji vrača ono željezo koje širi valčiće .

Na vrh