• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 577

• Temu pokrenuo Neven 533
  • Datum prvog posta

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Koje je ulje unutra da ti nisu možda ozračnici poštopani

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Pa do 50 stupnjeva je normalno čak i puno više. ja sam sa laserom prošle godine na zetoru izmjeril temperaturu mjenjača 80 stupnjeva bilo je vani jako vruće i podrivač je vukao pa nisam previše pažnje pridavao tome. Inače 40 stupnjeva kad diraš sa rukom je jako vruće. Ako ste sve složili kako treba onda ga vozi pa valjda ako ništa drugo bude se raspalo to kaj uzrokuje tolko??? pregrijavanje nekad jednostavno nema drugog izbora.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
Kabina je kupljena, sad još u nabavku hidro volana i limarije ostale od nove linije

iz1fuq.jpg

Kabina je mrak, di si ju nabavio i koliko kunića je izašla? U izvrsnom stanju je moram priznati ;)

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Uzeo sam ju u nekom selu pored Bjelovara, ima i vrata, i zadnju šajbu samo što je skinuto.. 4 tisuće kuna sam platio, ali ima i komplet nosači, novi seleni i novi motor od brisača

dex001

Član
Tu od
2 Ožu 2014
Poruka
89
Pa do 50 stupnjeva je normalno čak i puno više. ja sam sa laserom prošle godine na zetoru izmjeril temperaturu mjenjača 80 stupnjeva bilo je vani jako vruće i podrivač je vukao pa nisam previše pažnje pridavao tome. Inače 40 stupnjeva kad diraš sa rukom je jako vruće. Ako ste sve složili kako treba onda ga vozi pa valjda ako ništa drugo bude se raspalo to kaj uzrokuje tolko??? pregrijavanje nekad jednostavno nema drugog izbora.

Ma mene uopšte ne muči što se grije, ali je problem u tome što onda grije hidrauliku i nakon 4 do 5 sati rada više nemože nositi plug jer je i hidraulika vrela, a to će mi uništit i novu pumpu. A sa grijanjem se mučim već 4 godine pa nikako da rikne to što se grije

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Isti problem grijanja ima i kolega na 577..Kučište getribe i hidraulika se tako zagrije da rukom nemožeš držat, problem hidraulik slabije diže...

Možda je problem u razvodniku kiper ventila?..Probati prespojiti da ulje samo kruži prije njega i vidjet ako ima promjene..

dex001

Član
Tu od
2 Ožu 2014
Poruka
89
Isti problem grijanja ima i kolega na 577..Kučište getribe i hidraulika se tako zagrije da rukom nemožeš držat, problem hidraulik slabije diže...

Možda je problem u razvodniku kiper ventila?..Probati prespojiti da ulje samo kruži prije njega i vidjet ako ima promjene..

Baš je u getribi problem, onda se grije. Jučer je traktor radio 2 sata sa plugom od 500 kg na mjestu i nema grijanja. Znači kad se kreće onda se i počinje grijati.
Majstor koji mi je slagao mjenjač veli da nezna u čemu je problem, pazio je da sve ide lagano i da nigdje ne zapinje. Znači sve je zamjenio što je bilo istrošeno a zanimljivo je da se isto grije i kao i prije sa starim lagerima, zupčanicima i osovinama :-(

Sad opet nekom drugom vozit da ga rastavlja i opet ništa ne napravi, a s druge strane da već drugi majstor nezna rješiti problem i što je najgore kad ga rastavi nezna što se toliko grije.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Pa svaki mjenjač se mora grijat to je potpuno normalno. I još jednom kolko stupnjeva se grije do 80 stupnjeva je normalno. Pital sam kuma on je imao 577 i kaže da se isto mjenjač grijal da nisi mogao držat ruku na njemu, ali hidraulik je radil normalno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Ovi kaj imaju pumpu hidraulike na motoru se možda griju i jače pa hidraulika radi...
Pošto kolega tvrdi da na mjestu nema grijanja (a hidraulici je svejedno jel na mjestu ili u vožnji, ionak pretače iz šupljeg u prazno), a isto tak tvrdi da je pojas ručne isključen i siguran je da ne grije u vožnji, ja bi probal na mjestu na suho.

dex001

Član
Tu od
2 Ožu 2014
Poruka
89
Ovi kaj imaju pumpu hidraulike na motoru se možda griju i jače pa hidraulika radi...
Pošto kolega tvrdi da na mjestu nema grijanja (a hidraulici je svejedno jel na mjestu ili u vožnji, ionak pretače iz šupljeg u prazno), a isto tak tvrdi da je pojas ručne isključen i siguran je da ne grije u vožnji, ja bi probal na mjestu na suho.

Na što si mislio na "na mjestu na suho" ?
Probao sam 2 sata da radi na mjestu sa podignutim plugovima i nema grijanja. Ručna nije sigurno ...
Majstor veli da se zupčanici bez problema rukom okreču u getribi, da je pazio na to. Baš mi je misterij što se toliko grije u mjenjaču i prije nego smo zamjenili sve lagere, istrošene osovine i zupčanike i ista stvar nakon zamjene?
Uz to su obje nove pumpe, novi diferencijal, nove kočnice, nova kuplung lamela, nove obje lamele ....

Pa svaki mjenjač se mora grijat to je potpuno normalno. I još jednom kolko stupnjeva se grije do 80 stupnjeva je normalno. Pital sam kuma on je imao 577 i kaže da se isto mjenjač grijal da nisi mogao držat ruku na njemu, ali hidraulik je radil normalno.

Gle to mi je sad prva vijest.
Ima još tko 577 sa 5 brzina? Svima vam se grije mjenjač da nemožete držati ruku gore nakon 2 sata oranja?

Ja sam sad zamjenio i glavnu pumpu i hidraulika sad drži dok je vruč, ali ne čini mi se to baš normalno i koliko će tako raditi. Po zimi mogu orati u kratkoj majici kako grije kabinu.
Imam i IMT 533, tamo je središnji stup samo malo mlačan nakon cjelodnevnog rada, nemam nikakvog grijanja ničega

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Na što si mislio na "na mjestu na suho" ?
Bez ulja, ali taj zahvat treba odraditi neko ko se razumije u to. Uglavnom, bez pumpe (mada da je i pumpa unutra nebu joj ništ), na kratko, pa mjeriti gdje se grije. Ako treba zavrtjeti na minutu, dvije, jer ti veliš da nakon 10 minuta vožnje s uljem imaš povišenu teperaturu. Znači bez ulja temperatura mora u kračem roku pokazati odakle izvire.
Probao sam 2 sata da radi na mjestu sa podignutim plugovima i nema grijanja. Ručna nije sigurno ...
To kaj su plugi u zraku ništ ne znači, jer ko što rekoh hidraulik stvara ozbiljniji tlak samo u momentu dizanja. Sav ostali rad je pretakanje.
Kaj se ručne tiče, ako ti veliš tak....

Majstor veli da se zupčanici bez problema rukom okreču u getribi, da je pazio na to.
Ako čovjek tak veli onda mu moramo vjerovati.

dex001

Član
Tu od
2 Ožu 2014
Poruka
89
Bez ulja, ali taj zahvat treba odraditi neko ko se razumije u to. Uglavnom, bez pumpe (mada da je i pumpa unutra nebu joj ništ), na kratko, pa mjeriti gdje se grije. Ako treba zavrtjeti na minutu, dvije, jer ti veliš da nakon 10 minuta vožnje s uljem imaš povišenu teperaturu. Znači bez ulja temperatura mora u kračem roku pokazati odakle izvire.

To kaj su plugi u zraku ništ ne znači, jer ko što rekoh hidraulik stvara ozbiljniji tlak samo u momentu dizanja. Sav ostali rad je pretakanje.
Kaj se ručne tiče, ako ti veliš tak....

Ako čovjek tak veli onda mu moramo vjerovati.

Početak grijanja traktora je uvijek prednji kraj mjenjača pa se širi na zadnji kraj. Znači hidraulika je hladna dok je mjenjač ne zgrije. I počinje grijanje priliko kretanja.

Zato sam isključio ručnu, pumpe. Jesam li u krivu? Ako je problem ručna ili pumpe nebi se traktor počeo grijati od iza ili sredine hidraulike?
Ali opet što toliko zagrije mjenjač ako se sve lagano vrti kako tvrdi majstor?

Muha, ti imaš 560, ako se ne varam to su isti mjenjači. Tvoj se isto grije nakon par sati oranja?

A sad ako se i ostalim vlasnicima IMT 577 toliko grije mjenjač i to je normalno onda nema smisla da tražim više što dalje. Meni hidraulika nije radila kad se traktor zgrijao, sad dal će raditi sa novom pumpom tako vruč vidjet ću pri prvom oranju.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Spojna čahura na kojoj se nalazi doboš ručne se vrti tek kad se traktor kreče.
Pumpe se vrte stalno ali ne stvaraju veliki tlak pa se zato ni ne griju, i po mojem razmišljanju ja bi ih isključil iz sumljivaca za grijanje. Mogel bi se probati kuplung prešpanati i isključiti njihov rad pa se probati onda voziti ali i dalje ostaje pojas ručne kao jedan od sumnjivih.

Muha, ti imaš 560, ako se ne varam to su isti mjenjači
Nedaj bože večeg zla.....

Ono kaj ti pišeš da se on u zimi grije da možeš biti u majci kratkih rukava meni nije normalno

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Kad te već toliko hebe mjenjač, već bi 100 puta kupio drugi polovni i stavio ga gore

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Sve se može nać, nije spejs šatl.. pričamo o mjenjaču za 577 pa ima na svakom čošku a ako su zupčanici dobri, pogledat sinkron i šta više može bit

dex001

Član
Tu od
2 Ožu 2014
Poruka
89
Sve se može nać, nije spejs šatl.. pričamo o mjenjaču za 577 pa ima na svakom čošku a ako su zupčanici dobri, pogledat sinkron i šta više može bit

Ma to je bilo moje razmišljanje dal kupiti nove zupčanike, osovine i lagere ili tražiti polovni. Odlučio sam se za prvo, misleči novo je novo a rabljeni mjenjač sam uspio naći samo sa 3 brzine

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Negdje ti dolazi do trenja pa grije toliko, ali nakon par godina kako se to već nije pokidalo to mi nije jasno.. Ne preostaje ti ništa nego naci dobrog majstora koji se razumije

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Bedasto pitanje...kolika je razina ulja u getribi?

Na vrh