A koje je ulje unutri i dali je možda pomješano?
Friško stavljeno Ina Transhidrol 85, 30 litara, znači potpuno novo
A koje je ulje unutri i dali je možda pomješano?
Kabina je kupljena, sad još u nabavku hidro volana i limarije ostale od nove linije
Pa do 50 stupnjeva je normalno čak i puno više. ja sam sa laserom prošle godine na zetoru izmjeril temperaturu mjenjača 80 stupnjeva bilo je vani jako vruće i podrivač je vukao pa nisam previše pažnje pridavao tome. Inače 40 stupnjeva kad diraš sa rukom je jako vruće. Ako ste sve složili kako treba onda ga vozi pa valjda ako ništa drugo bude se raspalo to kaj uzrokuje tolko??? pregrijavanje nekad jednostavno nema drugog izbora.
Isti problem grijanja ima i kolega na 577..Kučište getribe i hidraulika se tako zagrije da rukom nemožeš držat, problem hidraulik slabije diže...
Možda je problem u razvodniku kiper ventila?..Probati prespojiti da ulje samo kruži prije njega i vidjet ako ima promjene..
Ovi kaj imaju pumpu hidraulike na motoru se možda griju i jače pa hidraulika radi...
Pošto kolega tvrdi da na mjestu nema grijanja (a hidraulici je svejedno jel na mjestu ili u vožnji, ionak pretače iz šupljeg u prazno), a isto tak tvrdi da je pojas ručne isključen i siguran je da ne grije u vožnji, ja bi probal na mjestu na suho.
Pa svaki mjenjač se mora grijat to je potpuno normalno. I još jednom kolko stupnjeva se grije do 80 stupnjeva je normalno. Pital sam kuma on je imao 577 i kaže da se isto mjenjač grijal da nisi mogao držat ruku na njemu, ali hidraulik je radil normalno.
Bez ulja, ali taj zahvat treba odraditi neko ko se razumije u to. Uglavnom, bez pumpe (mada da je i pumpa unutra nebu joj ništ), na kratko, pa mjeriti gdje se grije. Ako treba zavrtjeti na minutu, dvije, jer ti veliš da nakon 10 minuta vožnje s uljem imaš povišenu teperaturu. Znači bez ulja temperatura mora u kračem roku pokazati odakle izvire.Na što si mislio na "na mjestu na suho" ?
To kaj su plugi u zraku ništ ne znači, jer ko što rekoh hidraulik stvara ozbiljniji tlak samo u momentu dizanja. Sav ostali rad je pretakanje.Probao sam 2 sata da radi na mjestu sa podignutim plugovima i nema grijanja. Ručna nije sigurno ...
Ako čovjek tak veli onda mu moramo vjerovati.Majstor veli da se zupčanici bez problema rukom okreču u getribi, da je pazio na to.
Bez ulja, ali taj zahvat treba odraditi neko ko se razumije u to. Uglavnom, bez pumpe (mada da je i pumpa unutra nebu joj ništ), na kratko, pa mjeriti gdje se grije. Ako treba zavrtjeti na minutu, dvije, jer ti veliš da nakon 10 minuta vožnje s uljem imaš povišenu teperaturu. Znači bez ulja temperatura mora u kračem roku pokazati odakle izvire.
To kaj su plugi u zraku ništ ne znači, jer ko što rekoh hidraulik stvara ozbiljniji tlak samo u momentu dizanja. Sav ostali rad je pretakanje.
Kaj se ručne tiče, ako ti veliš tak....
Ako čovjek tak veli onda mu moramo vjerovati.
Nedaj bože večeg zla.....Muha, ti imaš 560, ako se ne varam to su isti mjenjači
Sve se može nać, nije spejs šatl.. pričamo o mjenjaču za 577 pa ima na svakom čošku a ako su zupčanici dobri, pogledat sinkron i šta više može bit