Pa da,kad covijek sabere rizik,ako si bez kocnica
A tako das malo vise para i sve zamjenis
I miran si ako sve fino uradi
Bolje to,nego da se jede supa na slamku haha
Ja cu odma tamo ako ga pazarim,majstora da to sredi sve kako i treba
Mene oko 300 eura došle rade već tri godine još godinu i trebat će ponovo nisam semeringe mjenjao.
Ima dosta posla oko njih.
Bez dv fali tom traktoru
Moj tata je 567 platio 2000€ što i nije prevelika razlika naspram tvoje cijene a tvoj je još 10-15ks jači i oko 600-700kg teži!
Pošto veliš da su putevi razvaljeni od isto duplaka traktora tu bi 588 imao isto muke pogotovo ako je na brdu i ako se zablati! Tako da za dodatni prvi pogon palac gore, samo je dosta bitno da je ručno ukapčanje, a ne automatsko
@mali zeznuto je to šta treba pol traktora rasturit da bi zamjenio obični semering ali šta je tu je
EDIT: vidim da ima neku ručicu kod volana, kaj se na tom traktoru može podešavat kut volana??
Pa da nije skupo,mislim cijeni on njeg 6500,7000km
Ali kad vidi pare za 5000 je moj
Znas kako je kod mene u selu niko ne radi oko zemlje,sijanja i to,jer teska je zemlja i brdovita, a sav put kroz selo je tvrdi put(makadam) e do sume je ravnica ali su duplaci (same minotarus,torpedo90) dosta razvalili to
Imam brda ali od znaci zemljanog puta sve je ravno,tek onda krece brdo ali tu tegljac ne moze nista jer,kao sto sam napisao kameni je put ako znas na sta mislim kamenit kraj,ovaj mi veli,kaze on vuce u vlaci pet tura od.imt 539,valjda tu donosi ta tezina
A vuca prednja komplet 1000 eura,i sto ti kazes manual ukljucivanje naravno.
Cuo sam da znaju pucati poluosovine na ovim modelima,on kaze nema sanse jer je neki planetarni prenos
A jedan majstor mi kaze moze.puci ako 10000 rh radi i nestane ulja u osovinama,ili lezajevi pupuste.
A za volan nemam pojma moracu pitat