• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT dorade i prerade.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Imaš na avto net od 539 motora komplet reparirani to ti je najlakše

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
55kW@4200 o/min bi bilo ~25kW@2000 o/min, dakle ne previše.
Prema podacima koje je moguće pronaći na internetu, takav motor daje oko 140Nm@2400 o/min, kaj je viša brzina vrtnje nego je nazivna brzina vrtnje motora na traktoru. Dakle, momentna karakteristika ne valja za traktor.
Ostaje problem regulacije boš-pumpe, jer taj motor nema regulaciju snage, već ima samo dvorežimski regulator (ler i maksimalna brzina vrtnje). Slijedeći problem je da treba šasija jer taj motor ima limeni karter i nemre biti u strukturi kartera (nadam se da ima bar gusani blok).
Ukratko, ak hoćeš na 533 ide prek 50km/h, onda bi vrijedilo truda (ne znam samo kak to zaustaviti onim traljavim kočnicama).

Za sve ostalo ja bi potražil motor za 530/540/542 ili bi, još radije, riješil se toga i kupil normalni traktor.

Mariola588

Novi član
Tu od
7 Stu 2019
Poruka
10
Pozdrav imam pitanje imam imt 588 dobijam jeftinije prednju vucu od tama110 pa me zanima dali bi se dalo to pripasat gore bez previse filozofije ukapcalicu imam
Hvala na odg!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jedino ga ne buš mogel registrirati. Ne postoji tipski 558 s prednjim pogonom.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Bar ju nebu preopteretil.
Videl sam mosr od Tama na velikom Ursusu.

Mariola588

Novi član
Tu od
7 Stu 2019
Poruka
10
Nije 558 nego 588 s44 motor 85 konja....znaci mogla bi se pripasati na ovu kolijevku i sa njegovim original glavcinama?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
S koje ti je strane izvod pogona?

strijelac1974

Novi član
Tu od
8 Svi 2014
Poruka
25
Prije par par godina sam kupio neki "grob od TE-20 pa sam se malo poigrao...ovak je izgledao kad sam završio...danas je skoro takav, samo malo masniji i prljaviji...ali radi ko sat. Sad mi je iza pokojnog oca ostao jedan 533 koji sam rastvio u kombiju dovezao doma. motor je koma, blok i glava pukli, nema kompresije itd...a i htio bih ga posebno srediti - zato sam mislio staviti taj motor od Iveca- imam jako dobar motor za malo i ništ novaca. Samo me muči znanje...što se tiče upasivanja na mjenjač, sve se to da riješiti...međutim brine me upravo neznanje...znam da ću imati brzinu, to sve štima, međutim mući me snaga pri malim obrtajima...ili da sa ovog prebacim motor na 533, a na ovaj probam onaj motor. Ovaj mjenjač ima 4 brzine, ovo je recimo tata svih nama poznatih fergusona 533/539. I sam znam da mi je bolje i lakše naći i ubaciti drugi motor, ali teško je naći nešto da valja...a ovaj od Iveca je jako, jako dobar motor

22741

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jel taj ima aluminijsko kućište mjenjača?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zanimljivo. Videl sam jednog MHF-a s 4 brzine, koji je imal aluminijsko kućište mjenjača.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Odgovor na pitanje ti je DA
Netko je nekad ugradio s44 na 558

Posljednje uređivanje od moderatora:

Fendt 108s

Novi član
Tu od