Ne me j...., daj malo bolje poslikaj neke detalje, ak ni problem....to u osnovici i je motor od mopeda, ali..rayer:...Posebice me interesira mjenjač i prihvat.
Ja isto ne bi stavljao diht masu na glavu, smanjiš kontaktni prijenos topline...
Ispod je masno jer sam malo obdigo cilindar pa je iscurilo to van jer sam vuko malo na prazno pa je povuklo benzin. Inace sipka je m8ja nisam imao dobrog iskustva, poslije nije dobro radilo do ravnanja glave......nije imt motokultivator, al isto se drži na 4 takva vijka......a opet i može sve biti uredu.........samo treba promjeniti i dihtung ispod cilindra i tamo je dosta masno.....
a dihtung pastu bi izbjegavao kod glave......
Ne me j...., daj malo bolje poslikaj neke detalje, ak ni problem....to u osnovici i je motor od mopeda, ali..rayer:...Posebice me interesira mjenjač i prihvat.
Ja isto ne bi stavljao diht masu na glavu, smanjiš kontaktni prijenos topline...
kaj se topline tice.
Ja sam se zacudil kak nakon sat vremena lagane voznje mozes stavit ruku na cilindar na par sekundi i ne opeces se. Tak da diht masa ne bude smetala.
A kaj se preneso topline tice kaj po tomu ni dihtung nebi trebo bit, i on je prepreka.
Sutra mi dolaze sve 4 nove navojne sipke jakost 10.8 pa budem slozil da vidim kak bude delal
Kak da ju ravnam?
Da dam nekom ili.
Makar nije sigurno deformirana.
Dobije novi dihtung, i malo one masti za brtvljenje motora i ima da vozi kak zna.artyman:
Ajde stručnjaci za termodinamiku raspitajte se malo što je prijenos topline "kondukcijom" i zašto je jedan od sastojaka brtve neki toplinsko provodljivi materijal, najčešće Al......za brtvu se slažem, al smatram da tu nema mjesta za diht masu.
Ma iskreno...storj nije radio vise od 10godina.... Tad , prije 10 godina je moj stari nesto ceprkao oko njega ...sjecam se jos sam mali bio...i sad mi je prizno da je on rastavljo cijeli karburator...Sad se ja bojim s da nije dobro namjestio onu iglu. Jer igla ima 4 mjesta kako se moze postaviti ...vislje i nize...
I da jel ima kakve veze ako pokraj sajle za podsavanje gasa ima malo prostora pa ulazi tuda zrak ulazi u karburator....
Uglavnom , danas nemam vremena za sarafanje...ali sutra cu pogledat to sve...
Gdje se mogu nabaviti, semrinzi , karike , klipovi za takve masine na potezu ZG-Kutina???
Hvala...
nemožeš napraviti da puni akumulator, osim da se stavi drugi magnet, ploča sa zavojnicama, regulator napona od tomos automatika.....uglavnom,to nikada nebi radio,jer bi te izašlo 600-700kuna......i akumulator bi bio 12V 4Ah