• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT motokultivatori

  • Temu pokrenuo staffmen
  • Datum prvog posta

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Kako nema? Rafinerija ulja Modriča je pravi pod nazivom Redma 0, a ina kao polutekuću mast (čini mi se čak da ima više varijanti). Pakovanje od 1 kg pa na više.
 

Patrik11

Novi član
Tu od
28 Kol 2016
Poruka
5
Hvala Brgud na objasnjenju
Samo jos da pitam na drugoj slici gdje se sipa hipenol dali se on sipa do vrha otvora ?
Na prvoj slici se vidi gdje se sipa mix pa me zanima dali tu mogu usipati cijeli mix tj do koje granice se sipa (kako odrediti kolicinu) ili ima jos neko mjesto gdje treba usipati mix (ranije u postu se spominjao gornji i donji vijak za sipanje mix-a pa me malo buni ). tnx
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,664
#Philby pa i nema za kupiti mix (tako sam napisao), kupi se tekuća mast (redma 0, inina ili nekog dr, proizvođača), isto tako i ulje i treba smiksati.

Nema gornji i donji vijak za sipanje ali imaju dva vijka na mjenjaču za ulje (koje sam spominjao u jednom od prethodnih postova), pa si ti pomješao mjenjač od distribucije.
Znači distribucija je sve ovo na slikama. Za mix stavljaš (slika br.1). Znači nema vijak za kontrolu mix a (nego je za to određena količina u gr), kad budeš otvorio (vidjet ćeš da li ima masti na lancu), ako ima onda samo nadostaviš. Druga je stvar ako nema ništa unutra, onda se stavlja količinu koju si prije spominjao.

Slika br. 2 čep na koji se može sipati i kontrolirati hipenol, mada kad ima dovoljno mix a on dože i u taj dio (ali nije na odmet staviti ulja).:(
 

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,467
Hvala vam dobri ljudi jer svakim danom sve vise napredujem i znaci rijesio sam nacin promjene ulja u mjenjacu, Sada molim samo da mi pojasnite sa utiskivanjem masti gdje se vrsi jer sam totalni laik znaci gornji vijak se nalazi ispod poklopca kvacila i tu utiskujem 300 gr, a gdje se nalazi donji vijak gdje se utiskuje 500 gr mux-a ?
Kolega brgud me je uputio da mogu još na onaj donji vijak (na glavčini pogonske osovine nadoliti hipenol 90) gdje je to ako moze kakva fotka gdje se ti vijci nalaze u koje se utiskuje mix i naziv masti koju treba mjesati sa hipenolom ili ako ima vec gotov mix sto je kolega oficir napomenuo moze naziv. lp

tekuća mast ima oznaku na pakiranju 00 i ona se ulijeva kao i hipenol jer je hm, tekuća :8):

https://www.trgo-agencija.hr/mast-fam-za-centralno-podmazivanje-for-00-ep-0-8-1.aspx
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,664
U pravilu se tekuća mast miješa sa hipenolom (u ovom slučaju), ali i ne mora. Ako se stavi mix onda i ne treba dole hipenol, a ako se na gornji lančanik utiskuje sam o mast onda je dobro dole na onaj čep staviti malo hipenola.

Jedna i druga varijanta je dobra, samo da se podmazuje ! :cool:
 

Patrik11

Novi član
Tu od
28 Kol 2016
Poruka
5
Znaci ova tekuca mast sto je stavio link kolega Damirko moze se mijesati sa hipenolom ili zasebno staviti pa na donji cep malo hipenola. A mozete mi reci koji hipenol 90
INA Hipenol SHD 75W-90
INA Hipenol GTL HD 80W-90
INA Hipenol GTL DB 90
INA Transmol HD 80W-90
INA Hipenol GTL 80W-90
kakva je razlika medu ovim hipenolom. lp
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,664
Vjerojatno ničemu (to je nešto nadodavano), nije u originalu. Da li je tamo neka žica ?
 

maslina

Član
Tu od
27 Ožu 2016
Poruka
39
To sam vidio na više njih, uključujući i moj (kod mene samo vire dva šarafa), ali ne vidim koja bi funkcija bila
 

kocnica

Novi član
Tu od
25 Lis 2013
Poruka
27
A pokusaj, mislim da to radi na principu oni stari motora bez akumulatora (npr. tomos).
Kad je na leru slabo sija, kad ima vise gasa bolje svijetli :D
 

maslina

Član
Tu od
27 Ožu 2016
Poruka
39
A onda znači da samo skinem, jer i tako neću staviti namotaje za svjetla
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,664
Ne, jer namotaj za svijetla se nalazi unutar magneta i van izlazi jedna žuta žica.
 

maslina

Član
Tu od
27 Ožu 2016
Poruka
39
Neću stavljati namotaj za paljenje, jer ne trebam svjetla (magnet nisam još vratio, jer sam komplet mijenjao bobinu, kond i platine), tako da mi ne treba ni ovaj utikač
 

maslina

Član
Tu od
27 Ožu 2016
Poruka
39
Čitam ovaj svoj zadnji post.... :icon_eyes: al sam ga složio !
Nego, kod mene su na red došli ležajevi, i to na lančanicima. Dole kod izlaznog vratila, ok, rastavio. E sad gore, gdje se odvrne onaj okrugli poklopac, lako je doći do prvog ležaja, a kako do drugog - onog sa strane auspuha ?
 

maslina

Član
Tu od
27 Ožu 2016
Poruka
39
Zanima me u sredini gdje je osovina na kojoj su oba lanca, gdje je okrugli poklopac koji se odvija (meni nema rikverc, pa ne znam dali isto izgleda) sa lijeve, a nekakav poklopac sa desne strane. Kako doći do desnog ležaja ?
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,664
Taj dio nisam radio, tako da ne znam. Ali ako si skinuo onaj okrugli poklopac, stavi koju sliku da se vidi kako izgleda (taj drugi ležaj).
 

maslina

Član
Tu od
27 Ožu 2016
Poruka
39
Čim budem u radioni. Znam da sam negdje naletio kako se odvija ovaj okrugli čep koji sam skinuo, i sad naravno ne mogu naći. Dali je netko mijenjao lanac prijenosa ?
 

Najnoviji postovi

Na vrh