deinstalator
Član
- Tu od
- 30 Ožu 2010
- Poruka
- 300
Pa ta se crveni kao nova. :finga:...Neka te dugo služi.......a iz mog iskustva rada sa takvom vrstom prikolice trebala bi te služiti dugo,duugo,duuuugo, duuuuuuuugoooo..........
Hvala znam da je od srca.Pa ta se crveni kao nova. :finga:...Neka te dugo služi.......a iz mog iskustva rada sa takvom vrstom prikolice trebala bi te služiti dugo,duugo,duuuugo, duuuuuuuugoooo..........
Di si Ero???????? Daj sliku Jonija sa IMTejkom.
Kupis felge i gume koje hoces za tu vrstu tromli i kod tokara izmjenes samo srce felni.
Sta ti je ti tromli??Glavcina??Kako da izmenim srce felni????
I dal znas kolko se krece cena polovnih felni sa gumama na primer od zmaja beraca???Nisam bas upoznat sa tim cenama pa da me neko ne odere
Da glavcina kod starih tipova imt prikolica je ogromna.Na nju pasu samo felne 17,5 cola ili njihove original.Rastavne nepasu.Srce felni mjenjas kod tokara.Odneses staru felnu i on ti u novoj felni od komada plocevine istokari srce.Tacnije njemu su bitni raspored rupa za vijke i srednja rupa na felni.Na slici su male glavcine i zato ti mozes stavljati felne koje god hoces.Najcesce ljudi stavljaju 16 cola felne rastavne od kamiona zastave ili sad po novijem 17,5 cola.To ovisi o gumama koje su ti dostupnije i jeftinije.
Ili udvojeni kotači ili tandem osovina s istom dimenzijom guma.poz. svima i ja imam problem sa felgama i gumama na prikolici, izradio sam zimus prikolicu nosivosti 6 tona, pod i kipa su od fap-a 13, osovina od kamiona mercedes-a sa felgama colovkama 17,5 cola, kad natovarim teret 5 tona vidim slabo podnose gume treba mi dobar prijedlog kako da riješim ovaj problem
Ili udvojeni kotači ili tandem osovina s istom dimenzijom guma.
Možeš probati i s većim gumama.
Prepravi rudu na prikolici, jer vuci prikolicu na poteznici je SMRT... Em lupa, em skakuce traktor...
Samo da te upozorim, okretna oko rude i kuke ne idu skupa. Za kuku ruda mora biti s fiksnim okom.
Jel na ovoj okretno oko??