E
encho
Guest
Eh Gospodo draga,pošto živim u brdovitoj srednjoj bosni,kupim ja prikolicu IMT za svoj traktor zetor,prikolica je 3 tone nosivosti,nikada kipa nije korištena,sanduk kao nov,malo rđav,ali sve kao novo......Crijevo naravno ne odgovora,kupim crijevo,kupim nove spojnice,postavim zašarafim,pregledam sve ostale šarafe da nisu popustili na samoj šasiji kad jesu(juče pročitam ovdje da je dobro prekontrolisati)stegnem sve što treba i probam podići,i podiže kao od šale,bez problema,ja da spustim dodjee do zadnjeg velikog cilindra i ne ide dalje,probam ručno silom ovako onako neće,kontam da nije neki zrak unutra ostao pa se tako ponaša,nazovem jednog majstora reče mi da ako sam i spojnice promijenio ne bi trebalo biti problema izuzev ako je sam klip cilindra iskrivljen što nije,upita on mene jesam li iste spojnice stavio tamo,na traktor i na crijevo,reko na traktoru ostala stara a na crijevo stavio novu,kaže ako nisu orginal muška i ženskada nema dobar povrat i da zato nije spustila kipa.Poslije odšarafim crijevo,reko kad iscuri ulje spustit će se,uradim to i ništa,curi ulje ali ne spada,već se malo zabrinem,odšarafim i s cilindra crijevo i skroz skinem,ne spušta se,kontam već neki problem veći,uhvatim za stranice povučem jače i izbi ulje kroz crijevo i normalno se spusti.....
Šta vi mislite ovome i jel moguće da su sami cilindri malo zapekli zbog nekorištenja i kako ih najbezbolnije razraditi?Hvala.
Šta vi mislite ovome i jel moguće da su sami cilindri malo zapekli zbog nekorištenja i kako ih najbezbolnije razraditi?Hvala.