• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT prikolice

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Koja je dimenzija guma (vidim da su 17,5", ali širina i visina)?
Koliko su te gume više i šire od originalnih 7,50-16"?
Na koliko ih pumpaš?
Te su gume izvrsne na cesti, no kak se ponašaju po polju i po blatu? Jel bježe bočno, obzirom da nemaju višu sredinu, poput standardnih guma za poljoprivredu?

magla

Član
Tu od
11 Ožu 2008
Poruka
325
9,5"*17,5" ili visina 800mm širina 230mm
Pumpam 7 bara, nisam probal vozit još ništa, za po zemlji neznam i to mi baš netreba jer najviše prikolicu koristim po cesti i tovarim ju maximalno a imam sa problem sa 16"ticama stalo su mi pucale pa sam imal rešenji ili duple 16" ili nešto jače

O

Odessa88

Guest
Koliko te kostalo da ti uradi nova srca na felnama?? 10.0/75-15 kakve su kao gume???Kako podnose teret?????Pa zar nisu na IMT prikolicama standard 16??

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
... 10.0/75-15 kakve su kao gume???Kako podnose teret????? Pa zar nisu na IMT prikolicama standard 16??

To su ti Implement gume za poljoprivredne priključke (prikolice za sijeno, gnoj, cisterne, balirke....).

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
to su zapravo balonke dobre su ali zavisi koliko imaju platana ja sam imao 10 i 4T im je u vrh a sad imam 14 i nose 5T bez problema plus prikolica 980kg

magla

Član
Tu od
11 Ožu 2008
Poruka
325
Jeden moj kolega ima balonke na imt prikolici, dobre su mu po zemlji ali na asvaltu isto pucaju, imt prikolicu ima samo jednu manu nema federe i gume joj se jako griju i pucaju, ja sam probal svašta prvo polovne guma 7.50-16 sa kamiona 0 bodova, pa poljoprivredne kineske po zemlji dobra ali asvalt ista priča, još su mi najbolje bile sa kombija 235/75 16c 8pl malo para (100.00kn kon busaka) vozi godinu sigurno i onda bacaj

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Jeden moj kolega ima balonke na imt prikolici, dobre su mu po zemlji ali na asvaltu isto pucaju, imt prikolicu ima samo jednu manu nema federe i gume joj se jako griju i pucaju, ja sam probal svašta prvo polovne guma 7.50-16 sa kamiona 0 bodova, pa poljoprivredne kineske po zemlji dobra ali asvalt ista priča, još su mi najbolje bile sa kombija 235/75 16c 8pl malo para (100.00kn kon busaka) vozi godinu sigurno i onda bacaj

Ma kakve kineske balonke.Uzmi Fuldu,Goodyear ili Mitas balunku i da vidiš posla.Radijalne gume sa kombija nisu za takve velike terete,jer nisu za to namijenjene,pogotovo ako ubaciš u nju zračnicu,ipak je to tubeless guma,pa se samo grije kad se savija pod opterećenjem.

B

Bobo

Guest
Ja sam na kiperici dobio balonke kineske, pa su dobile bubrege, u svakoj je bila zracnica, ali su bubrezi opet poiskakali... skinuo te gume neka stoje za rezervu za djubretaru a kupio nove MITAS 12 ili 14 platana, takodjer tubeless... nema mrdanja nikud a prikolica po ljetu nosi 4 tone tereta ko za dobar dan i to uvijek najbrze sto traktor moze vuci, zracne kocnice na iberu zbog tereta, ne pozna se na njima nista. ineske se potrosile za 50% a bila ne prikolici dvije godine...

Sve preporuke za 10.75/15" gume, samo dobre marke i po mogucnosti tubeless.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
J...

Sve preporuke za 10.75/15" gume, samo dobre marke i po mogucnosti tubeless.

Gdje idu 10/75 idu i 11,5/80-15,3" Nose više, a ne koštaju puno više.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
na IMT prikolici imam gume koje su naknadno ugradjene 8,25x20, od nekog vojnog vozila, mislim da su tigar, 12 plata, felge sa obrucem, nosivost im je odlicna, medjutim vrijeme je ucinilo svoje, stavljene su na prikolicu prije 20 godina a i tad si ko zna koliko bile stare, i jos one mogu, medjutim ne bih zelio da me iznenadi, a s druge strane su uske i i propadaju na mekom terenu. Pitanje je koje gume sad mogu ugraditi na ove feleg sa obrucem, uz uvjet da su sire od ovih 8,25 i da nisu visocije posto su ove do sanduka prikolice, i naravno da imaju nosivost bar 2,5 t po tocku.

B

Bobo

Guest
Gdje idu 10/75 idu i 11,5/80-15,3" Nose više, a ne koštaju puno više.

Jedva sam i ove dobio u tubeless varijanti. kazu mi da sam imao super srecu, jer su to jedine dvije tubeless koje su oni vidjeli u radnji. Druge sve koje imaju su "tube type" neka, zadovoljan sam i s ovim gumama, jer nisu to neki veliki tereti kakvi znaju biti na vecim prikolicama s istim gumama nit je neke brzina. Jedino sto preko grba na cesti ne usporavamo bila puna prikolica bila prazna, kocenje pod teretom i tako to... ne deru se i ne pucaju i to mi je naj bitnije od svega.

O

Odessa88

Guest
Jedva sam i ove dobio u tubeless varijanti. kazu mi da sam imao super srecu, jer su to jedine dvije tubeless koje su oni vidjeli u radnji. Druge sve koje imaju su "tube type" neka, zadovoljan sam i s ovim gumama, jer nisu to neki veliki tereti kakvi znaju biti na vecim prikolicama s istim gumama nit je neke brzina. Jedino sto preko grba na cesti ne usporavamo bila puna prikolica bila prazna, kocenje pod teretom i tako to... ne deru se i ne pucaju i to mi je naj bitnije od svega.

Al za te tubeless trebas imati dobre felne da ne ispustaju.Na mojoj su 8,25-20 pa mi prikolica iza stoji dosta dignuta,pa se mislim kad bi stavio 10.0/75-15 da bi se spustila za jedno 10cm.Koliko bi kostalo da se napravi novo oko na felni???

magla

Član
Tu od
11 Ožu 2008
Poruka
325
Ovaj tokar kaj je meni radio traži 200,00kn po felgi
a ja sam išal na ove felge jer gume imam za badavo pa nek pucaju a stavio sam tubles

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
dobro je kolega Bobo rekao kupi prave balonke i vozit ćeš se na njima 10 godina, nema od kineza kruva da su njihove stvari dobre oni nebi imali što proizvodit za 5 godina.
ja sam na tehnostrojku od 4T ljetos tovario 6.5-7 metara graba, i to dobre mjere i po kakvom su tek kamenu išle te balonke al im nije ništa, je da malo legnu kad se natovare al još ni u jednoj rupi na cesti nije prasnula a ja sam ta drva vozio ko divljak jer mi se žurilo

O

Odessa88

Guest
Mislim da sam Trayalove video sa 14 platni za 90 evra komad nove kolko se secam.Al neznam dal bi stale felne 15 zbog dobosa.Posto mi izgleda dosta veliki.To je ona prva serija prikolica IMT.1970 godiste

magla

Član
Tu od
11 Ožu 2008
Poruka
325
stanu 15" ima jedan moj kolega 15" balonke, samo nije zadovoljan gumama na asfatu se grije i puca

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
e zavisi kolika je udaljenost i koliko platana ima balonka ali ako je prepteretiš to je istina da se grije al baš i nisam čuo da puca osim nekih zyng zong

Koliko je to u evrima???Jel ove balonke imas i ti???

da ja imam te balonke i to ti je 75-80 eura

Posljednje uređivanje od moderatora:
O

Odessa88

Guest
Kad bi stavio 15 felne sa tim balonkama trebalo bi da se spusti malo prikolica nazad??jer sa ovim sto sad imam dosta je visoka nazad

Najnoviji postovi

Na vrh