• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

V

VTZ

Guest
Za pomoćne krugove ( + do prekidača kojim pališ relej, i dalje do releja) bit će ti dovoljno 1,5 mm2.
Za glavne krugove (od osigurača do releja, i dalje do žarulje) stavi 2,5 mm2.

Kutije s osiguračima možeš pronaći na nekom auto-otpadu i sličnim mjestima. Ja sam ih nekad imao viška, ali potrošilo se s vremenom.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
ŠANANA IMT 565 kaže:
Za iza imam dvije kamionske maglenke, velike okrugle H4 45 W
Za naprijed moram još nabavit
Moram nabavit releje pogodne za to, te posebna kutija s osiguračima za radna svijetla i još kojekakve sitnice, naravno žice od 2,5 kvadrata
nemoj stavljat maglenke :mrgreen: :mrgreen:
imaš u temmi ostalo o radnim svjetlama i maglenkak pa si čitaj kaj piše koja ja razliika... ;)

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
ali iza mu bas to i treba. da svijetli po prikljucku i malo iza njega. siroko a kratko.
naprijed mu trebaju daljinke da vidi daleko ispred sebe. zar ne?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
meni je bitnije da mi svjetli široki snop jer onda imam veči krug preglednosti oko sebe...a ako je dugo a usko onda niš sastrane ne vidiš...a naprijed jezoš imaš duga svjetla na traktoru,,opet mij e bitno da jako širom svjetli a ne u daljinu... ;)
dok maglenke svijele u daljinu a usko,..

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Maglenke su za ono za kaj su i napravljene ,moraju biti što niže na vozilu ,daju uski i relativno široki snop svjetla .
Za motiranje na vrh kabine - gotovo neupotrebljive .
Neki drugi reflektori koji bacaju uski snop relativno daleko je dobar jedino za frajerisanje po cesti i pred birtijom ..
Sliku pravog radnog svjetla ne mogu naci ,izgleda kao da ima 150 malih lecica cca fi 5-6 mm . I to svjetli kao da stojite ispod svjetla javne rasvjete
Od radnih sam našao ovo :
Obrisan neispravan link.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
marko,ne svjetle maglenke daleko. upali ih na autu s pozicijom. svijetle mozda nekih 5metara pred auto,ali jako siroko.
naravno,nisu ni sluga radnom svjetlu posto ono osvjetli vecu povrsinu,bolje raspodjeli svjetlost. ali ako nemas radno svjetlo,i maglenke mogu posluzit.

V

VTZ

Guest
Pa barem za zadnje radno svjetlo nije problem nabaviti lampu koja je za to i namjenjena... Maglenke po defaultu ne smiju svijetliti predaleko, kako nebi ometale u prometu druge sudionike.

Obrisan neispravan link.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Tak je, maglenke svijetle kratko, a široko, što mi je za iza na traktoru idealno, pošto bi bile na blatobranima, a ne na kabini!
Za naprijed na kabinu sam snimio jedna radna svijetla sa JD kombajna, ona mala četvrtasta, takva nova koštaju 90 kn/kom, možda ih čak i uzmem!

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
evo pogledajte kaj je borac ;) ;) a Šanana kaže da mu bio preslab :lol: :lol:
Obrisan neispravan link.

M

marioJB

Guest
ŠANANA IMT 565 kaže:
Tak je, maglenke svijetle kratko, a široko, što mi je za iza na traktoru idealno, pošto bi bile na blatobranima, a ne na kabini!
Za naprijed na kabinu sam snimio jedna radna svijetla sa JD kombajna, ona mala četvrtasta, takva nova koštaju 90 kn/kom, možda ih čak i uzmem!

maglenka ti je najbolja za to.pogotovo ak ja oba sva blatobrana,mi imaom samo na jednim pa poprilično osvjetli

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
toma84 kaže:
A to za šminku, teško da taj šta ore kak se spada 8)
ma ore kako da ne ;) ;)
nije velika colaža pluga i po suhom ide... :mrgreen: :mrgreen:

B

Bobo

Guest
Mislim da se radilo o premjestanju pluga, ali zasto ne bi mogao plitku obradu strnjaka raditi s ovakvim plugom. Znaci pricamo o obradi 12-15cm dubine...

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Bobo kaže:
Mislim da se radilo o premjestanju pluga, ali zasto ne bi mogao plitku obradu strnjaka raditi s ovakvim plugom. Znaci pricamo o obradi 12-15cm dubine...
To može, samo da je plug lakši, bude mu pokido hidraulik. Kod nas lik vuče s c360 3x12 na strnjaku ali mu je puno previše to, 565 bi mogao samo tako.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
pa ovaj plug nije ni nekak neznam kak jake konstrukcije....
ma vuče ga na 15 cm bez brige----

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
marko hurlimann xa86 kaže:
pa ovaj plug nije ni nekak neznam kak jake konstrukcije....
ma vuče ga na 15 cm bez brige----
na 10 coli

Najnoviji postovi

Na vrh