• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Bežanija ti je kvart u Beogradu a ta garda su vjerovatno neki huligančići.

B

Bobo

Guest
jd4755 kaže:
Bežanija ti je kvart u Beogradu a ta garda su vjerovatno neki huligančići.

Bolji izraz je HULIGANI...
Naime, "Bezanijska garda" je klub obozavatelja i navijaca nogometnog kluba "Bezanija"...

Č

Čugi

Guest
Jeste Bg, grafit nije bitan ima ih svuda, lik na traktoru je nekadašnji fudbaler Partizana Saša Ćurčić, a ovo je slikano kada je odlepio prošle godine kad je pobedio u VIP Big Brother-u.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Bobo kaže:
puknuti kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
IMT-539DeLuxe s dodatnom opremom ;) :lol: ;) :

Da ne bi ljubitelji TV-a ostali zakinuti ,evo ga .......Tomo Vinkovic s dodatnom opremom

E, sad ces plakat... Evo je jos jedna ;) Ovaj ima opremu "za nju" i "za njega"...

Obrisan neispravan link.

Jos samo da nadjem onu sliku sto je Abrkili poslo ;)

a no no... to nije slikano u ovom kontekstu..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma bobo, to je ona slika gdje se raspravljalo o novim prednjim gumama kod abrkilijevog traktora :lol: :lol: :lol: :lol:

B

Bobo

Guest
Znam da je, znam i gdje je slika, no nisam ju stavio, jer bi ipak bilo previse da je ta slika postavljena uz ove, kako abrkili kaze, u ovom kontekstu...

Spomenuta je samo jer da se zna da IMT u svakom pogledu silji TV. Jednostavno je privlacniji njeznijem spolu i tu prica zavrsava.

Abrkili NHF ;)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mali ali pali :mrgreen: :mrgreen:

A ovi veliki pale još i bolje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i imaju više mjesta u kabini za dvoje :mrgreen: :mrgreen: :blackeye :blackeye

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
BOBO, dali možda znaš koliko je AMPERA jak original alternator na IMT-u :?:

Preciznije, ineresira me za 565 :?: :?: :?:

B

Bobo

Guest
ŠANANA IMT 565 kaže:
BOBO, dali možda znaš koliko je AMPERA jak original alternator na IMT-u :?:

Preciznije, ineresira me za 565 :?: :?: :?:

Alternator: 12V, 28A

Akumulator: 135Ah

Prepisano iz prospekta ;)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
E fino, ja sam mislil da je 32 A, nesem se setil pogledati u prospekt :roll: !

Nego taj je prije jedno mjesec dana vrisnul pa sam stavil od golfa1, taj je jak 55 A Made in Germany, veli mi električar da su ti golfovi stari alternatori zakon, imaju puno kvalitetniji bakar od ovih srpskih i da dugo traju, sad jel točno.... :?: :scratch , inače paše od golfa na rupu i nosač oriđiđi :!: :!: :!:

Instalacija je dobra, akumulator je gore trenutno 145 Ah!!!

pitanje:
Dal bi se moglo stavit još 4 radna fara po 45w H4 na kabinu, dva naprijed, a dva iza, jel bi to bilo izvedivo, a da nebude paljevine po instalaciji! ;) :?:

B

Bobo

Guest
Koliko se sjecam srednje skole, racunica bi trebala izgledati otprilike ovako:

4 reflektora puta 45W koji ce raditi na 12V.

Sto bi reklo da je 4*45A*12V=2160 mA

Sto dalje znaci, da ce sva 4 zajedno vuci dodatnih 2A struje iz alternatora, te ih 55A alternator mora tjerati k'o od sale.

No, postoji velika sansa da sam u racunici pogrijesio, jer mi elektrotehnika nije bila zanimljiv predmet...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma razumijem te, ja sam završio tehničku školu, mada nisam baš previše sklon elektronici, osnove znam ko pit vodu, ali neki čipići i tranzistorčići.....to nikako ne, fujjj :mrgreen:

Pazi, stavio bi ja to preko releja i osigurača, pa sve do prekidača, moralo bi funkcionirati, brobat ču se s time pozabavit na prolječe prije sezone, sad mi je zima za rukice nešt prčkat po instalaciji :mrgreen: :lol:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
45W vuce oko 3,75 A ..znaci racunaj 3,75x 4 =15 ampera ..
i opet stara prica oko toga treba li relej ili ne treba ..normalno da treba i žica min. 2,5 kvadrata

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
no več sam se pobojao da se ne razumiješ u elektriku a završio si tu struku :mrgreen: :mrgreen:
nego čudilo me kak prije nisi stavio svjetla iza na 565 :scratch ili naprijed...
ma sam povuci debele žice koje če ti biti + a minus tražiš šraf i gotovo :mrgreen: tako ti kod mene ide..nikakvi releji ovo ono,direkt + gdje je najbrže prekidać i bitno da radi,,, :blackeye

B

Bobo

Guest
puknuti kaže:
45W vuce oko 3,75 A ..znaci racunaj 3,75x 4 =15 ampera ..
i opet stara prica oko toga treba li relej ili ne treba ..normalno da treba i žica min. 2,5 kvadrata

Znao sam da sam neki vrag smuljo... nije struja za mene i gotovo...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
marko hurlimann xa86 kaže:
no več sam se pobojao da se ne razumiješ u elektriku a završio si tu struku :mrgreen: :mrgreen:
nego čudilo me kak prije nisi stavio svjetla iza na 565 :scratch ili naprijed...
ma sam povuci debele žice koje če ti biti + a minus tražiš šraf i gotovo :mrgreen: tako ti kod mene ide..nikakvi releji ovo ono,direkt + gdje je najbrže prekidać i bitno da radi,,, :blackeye

E moj markiću :roll: :roll: :roll: , nebi ja to tako, radi dok ne pregori, releja fala bogu imam od yuga i stojadina koliko ti bog oče, stavit ču si ja, polako, bit če!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav!
Ljudi...nemojte se zezati sa strujom!!!
Lepo je puknuti napisao...i to treba izpoštovati!
Kačiti još dodatnih 15A, na nekih od prekidača, koji već imaju određenu svrhu,,,i provode već neku jačinu struje(i još ovih 15A), nije baš pametno, iako su ti prekidači predimenzionisani! Slažem se ja da to tako radi! Ali tu dolazi do zagrevanja, varničenja, oštećenja radnog kontakta,,,itd,,,i na kraju se pali instalacija! I dok se ti setiš šta da radiš...frka - panika...ode instalacija! Ja sam video kako gori instalacija 12V...hmmm...vrlo zajebano!
15A je puno i za sam prekidač...tako da struju treba poštovati, i nema šale!
Nestavlja se osigurač, rele i 2,5mm žica bez razloga, sve ima svoje razloge...
Pozdrav joe! :mrgreen: :mrgreen:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
još sam mlad pa učim :mrgreen:
nego neznam baš kaj je relej pa ako bi ko mogao poslikat bio bi mu zahvalan :!:

Najnoviji postovi

Na vrh