Razvod je preko lanca, a motor je IMR.razvod preko lanca ili zupčanika????
muhaničar: to je perkins P4 motor.......i svi imaju iste promjere klipa, P3 (533) i P4 (555) a ima i onaj za kombajna zmaj 780 sa 6 cilindara, P6.......svi motori su "isti" samo je razlika u broju cilindara.......
http://www.annatefka.com/perkins/perkins_p.pdf strana 39
piše 3 i jedna polovina inča, što odgovara promjeru 88,9mm.......jer 1 inča je 25,4mm
Gle, da nebi opet ispalo da se mi dva rasravljamo, ali jednostavno nisi u pravu i neke podatke i dimenzije si jednostavno pobrkal.imr 034 je kao i perkins P4......a ima imr 033 i 036.....sve su to kopije perkinsa......
možda je bio na specijali, jer sam našao klipove za prvu i jedinu specijalu za 533 za 0,5mm veći......što je 91,4 mm......i čovjek kaže da je proizvođač ELKO austrija, što je jedna od boljih firmi za klipove, nisam ga imao u rukama.....
90,4 je standard na kojem motoru? I onda je 95,4 :scratch
A ko je koga vrijeđal, samo mala rasprava
Nažalost nedovršena, pa sad čovjek nezna jel treba termostat ili ne.
A ko bi se više toga proizvođača sečal, Davno je to bilo.
jel ima neki brži anlaser za kupiti za 533????
termostat ostaje(ako se odnosilo na mene)...ne po savjesti nego po cinjenicnom stanju.Nazalost kod mene nije termostat kriv..(vec sam elaborirao sto se sve dogodilo).no hvala sto ste savjesni pa raspravu vodite do kraja:rolfer::rolfer: neznam koji mi je danas......88.9mm je standard na 533, specijala ide na 89,4mm......tako nekako......i kažu da klipova ima u požegi, a gdje, to neznam......možda BOBO zna......
što se tiče termostata......neka napravi po svojoj savjesti, traktor je njegov, pa nek radi s njim što hoće, kao i ti sa svojim i ja sa svojim.......ja nisam rekao što on treba raditi, nego kako ja radim, i da nemam problema......jedina zamjerka na 533, što je spor anlaser, da je barem malo brži, i "semering" na radilici kod zamašnjaka......drugo ništa nebi mjenjao......:drinkers:
http://www.youtube.com/watch?v=BZn9-hSXJME
Evo malo zafrkancije na ledu sa imt-ovima