Jok, 5500 su napravili 3 komada i jedan je trebao u tvornici ostati, ali su sva tri prodani u privatne ruke, ni jedan nije prodan u kombinat.
jedan se prije par godina pojavio na nekoj licitaciji i decki koji se bave izvlacenjem sodera iz Dunava ga kupe po kili starog zeljeza, izvadili motor i ugradili u jednu barku, sasiju isjekli kompletnu i prodali na otpad na kilu. Motor dobili za dzabe...
Druga dva... hmmm Glasine su kruzile da su bili u sloveniji na nekom gospodarstvu vecem, "kao na testiranju" valjda, S druge strane mi kazu da nisu isli u sloveniju, nego u srbiji da su zavrsili. nedavno (prije par dana) se pojavila slika IMT zglobasa u pravo dobrom stanju s dva usisa za zrak, sto su po kataloskim slikama imali SAMO 5500 no ne vidi se turbo na slici, tako da vjerujem da je to ipak 5360. Nasao sam i clip na youtubeu IMT 5360 s dva usisa za zrak, tak oda ne vjerujem da je ono zbilja 5500 iako me jedan lik odande uvjerava da je on 100% siguran da se o tom traktoru radi, a nece postaviti detaljnije slike istog. Traktor je stajao kod nekog baje u garazi dok ga nije sredio i popravio skroz i sad s njim radi dosta posla. traktor o kojem se radi se nalazi u okolici Zrenjanina.
Jedna od glasina kruzi da je jedan 5500 bas bio u okolici Zrenjanina, pa je mozda i moguce da je to jedan od dva preostala, ali nekako ne vjerujem...
SANANA: Imam neke rodbine tamo i vec se godinama dogovaram s njima da odletim za toplih mjeseci da me provedu kroz krug tvornice ali nikako da uhvatim vremena...