Ja svoje probleme ne sakrivam i odmah sam rekao da s njima racunam od prvog dana od kako je traktor dosao, jer sam znao i da se kvaliteta srozala i da se koriste jeftiniji djelovi i gore gume da se spara na svemu...
Radim trenutno 41kj zemlje s 549 i 539, uzeo sam jos zakupa i sad sam skoro uduplao povrsine, ne planiram jos dvije godine uzimati nista jace, jer sve stizem sa svoja dva vranca. Evo, od ove godine 549 ne moze vuci sjetvospremac u 2. direktnoj. Istina, je to spremac koji je 2.40 sirok na valjcima, ali motike su na 2.20 nastimane, 22 komada. Spremanje uvijek na sjetvenu dubinu, dakle 4-7cm, nikad dublje od 7 i to samo za kukuruze.
Prije ga je vukao i to da samo pjeva, ali polako se osjeca kako konji crkavaju jedan po jedan. traktor sad ima nesto malo do 2 000 radnih sati i mislim da se ulozeno vratilo.
Po pitanju 577, eh, tvornica je sad u jos vecim govnima, prodaju strojeve polako, i tvornica propada u zaborav. Bilo je planova, cak sam i novce imao u dzepu. isao gledati polovan 577 bez prednjeg pogona i umalo ga kupim. sad mi je zao sto ga nisam kupio, iako s 549 imam "uvijek neki bog" ali meni je najbitnije da je stroj jednostavan, pouzdan, da ga kod kuce servisiras sa osnovnim alatom i da djelova ima za svaki slucaj na svakom cosku. jos smatram da nisam dorastao "zapadnom" traktoru i da ga mogu s ove povrsine isfinancirati da mi ostane za zivot, pa ostajem pri IMT-u dokle god mogu jer mi se pokazao jako jako dobrim, s obzirom kako ga vozimo i sto se s njim sve radi.
Osobno, Rusa bilo kojeg kalibra ne bih htio ni usporedjivati s bilo kojim IMT-om. Moje stajaliste o ruskim traktorima je dobro poznato po prostorima bivse drzave i ne zelim komentirati ruske strojeve, pogotovo u IMT temi.
Svatko ima svoje preferencije i nekome se nesto svidja, nekome se nesto ne svidja. raspravljati koji je bolji, nema smisla.
Iskreno, osobno prije polovna "sedmica" nego nov rus.
"Jer ja znam zasto"