• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Ivanz
Zasto pljujes sedmicu? Imas kakav razlog? 577 je tezak 3980 a Agrofarm 80 3200kg, mislis li da je svabo bolji radnik? Mislis li da je toliko kvalitetniji koliko jeskuplji? Nema sanse. Agrofarm je traktor nula za svoju snagu, kilazu i cijenu.
Ni novi 577 ne vrijedi koliko su mu nabili cijenu ali svakako nije stroj za podcjenjivanje. Mislim da bi se gadno prevario da se ides kladiti protiv njega a za kojekakve izvikane.

Kićo zašto ti pljuješ po agrofarmu kad nemaš pojma o čemu pišeš tu. Jesi kad sa njime probao orati i raditi i na tvoju informaciju nema 3200kg nego 3850kg a to nije mala razlika.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Dado121 Agrofarma 100 sam htio kupit prije 4-5 godina i dapace jako mi se svidja taj traktor. Nazalost nisam ga uzo jer nisam htio dizat kredit. Imam kolegu koji ga je u to vrijeme kupio i ove godine je kupio MFa 130ks. Sve ok s traktorom ali nije zadovoljavao u teskim poslovima, jbga tako je. Tri brazde ako zelis pravo oranje mora bit stroj minimum 110-120ks. Imamo mi lagane zemlje ali ima i gdje sam ja sa svojim traktorom od 6 tona tezine jedva vukao tri brazde 16 cola. Jesen 2010 godine je izvukla maksimume iz strojeva i dobro se vidjelo koji je za sta.

M

Miško 007

Guest
Več ako čemo raspravljat oko ovog oranja sa snimka,to ni nije oranje,to je "prašenje strništa"..Optimalno su 2br za takav traktor bio on DV ili običan.Može vuč 3br ali ne svugdje,ali tko voli nek izvoli..

Imaš na forumu čovjeka pa pitaj kakav mu je novi 577 ide ko lud i jači je od staroga.
I s maksimalnim utezima ima 4200.
I vuče taj tri brazde ko od šale to nije prašenje strništa nego podrivana zemlja .
I rekao je da se s 4 brazde igrao inače vuče tri brazde.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Kod IMT-a je normalno da ga prvih 5 godina slažeš,
odnosno popravljaš :lol:

Ma naravno... dodji da te odvedem prijatelju koji je uzo novog JD 2004. godine pa da ti nabroji sta je do sada radio na njemu, sitnije kvarove necu nabrajati, dost je da ti kazem da je zadnji kraj u prve dvije godine dvaput otvaran. Prosli tjedan mu puklo nekakvo crijevo pod kabinom, popizdikis od uzitka.
Da nemislis kako nevolim JD kao Dado da nevolim Agrofarma ovo sam morao napisati kao odgovor na podsmijevanje IMTu.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Imaš na forumu čovjeka pa pitaj kakav mu je novi 577 ide ko lud i jači je od staroga.
I s maksimalnim utezima ima 4200.
I vuče taj tri brazde ko od šale to nije prašenje strništa nego podrivana zemlja .
I rekao je da se s 4 brazde igrao inače vuče tri brazde.

Na kojem forumu to mislis?
Na poljoinfu ima član koji ima stari 577 i novi 577DV,i u više navrata je pisao kak mu ovaj stariji ima "žilaviji" motor..Vuče i moj 540 3 brazde neboj se...

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=4WkgbzSETrg[/YT]

Evo kako je novi 577 slab jedan uradak o njemu ... ;)

Lako je po prašini orat, na toj zemlji i imt 533 vuče 2x12 coli bez brige na 25 cm dubine:rolleyess:

M

Miško 007

Guest
Haha vi bi u jajetu dlaku našli...
Puno pametnih ima a nisu nikad ni sjeli za takav traktor.
Stari 577 nema žilaviji motor nego nikakav motor.
A u nove nisam upućen ali imaju sigurno bolje nego stare.
Najbolje kad neko misli da je stara stvar bolja od nove dali to ima veze s zdravim razumom.

B

Bobo

Guest
Misko, koliko mi je poznato da su se prije (za kombajne prvenstveno) pravili s44 motori s klipovima promjera 98.5, sto ce reci da su ti motori imali 65ks...

Takodjer sam nasao podatak da i danas prave takve "oslabljene" motore i da postoji sansa da su u traktore ugradjivani takvi motori s malim klipovima i moze biti zbilja da je stari 577 agresivniji, jaci, sposobniji radnik od novog, bas zbog toga sto postoji sansa da novom fali samo 10 konjskih snaga...

Bez ikakvih problema se manja stublina moze razbusiti na mjeru 101mm i da se u motor stave standardni klipovi, no tko ce to raditi na novom, savrseno zdravom motoru?

M

Miško 007

Guest
A ti to je sve rekla kazala.
Al opet rakovici se ništa ne čudim ..
Meni je na tom traktoru rakovica motor najveći minus da je Perkins traktor bi bio za 5...
A opet možda je zbog težine jer je novi 577 dosta teži od starih modela....
I ima kraći mjenjač tako da može biti prije da je do težine pa je malo tromiji nego stari..

B

Bobo

Guest
Nije rekla-kazala, znam da je cinjenica da su na kombajnima isporucivali s44 motore s malim klipovima i da se jos uvijek zadesi da poneki tako sloze za neki agregat ili nesto, a ovaj svejedno nadje svooj put do nekog nesretnog traktora...

Covjece, pa u rakovici za IMT traktore ne stavljaju uljne karike a kompresijske su neke "lijeve" da znaju i pucati. IMT im je propada i nije se nista za cuditi jer sklapaju doslovce traktore od djelova koje imaju pri ruci...

bariccc

Član
Tu od
13 Stu 2011
Poruka
101
motori s 44 sa buringom 98.5 su ugradivani mislim 86-88 god na kombajne 133 remontovao sam jedan takav i buseno je na 101 razlika je drasticna!

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
motori s 44 sa buringom 98.5 su ugradivani mislim 86-88 god na kombajne 133 remontovao sam jedan takav i buseno je na 101 razlika je drasticna!

Trebao bi borung biti 97.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
A ti to je sve rekla kazala.
Al opet rakovici se ništa ne čudim ..
Meni je na tom traktoru rakovica motor najveći minus da je Perkins traktor bi bio za 5...
A opet možda je zbog težine jer je novi 577 dosta teži od starih modela....
I ima kraći mjenjač tako da može biti prije da je do težine pa je malo tromiji nego stari..
Nekad smo (kaj se tiče S44 motora) ugrađivali na jednu vrstu radnih strojeva IMR i Perkins motor i mogu ti reči da je IMR u istim uvjetima napravil skoro duplo više. Jedna firma ih je imala 4 komada 2 IMR-a i 2 Perkinsa, tak da ...............

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
577 je imao strasan motor, snazan i pouzdan a to sto se nekom cini lijen mozda je nest dirano pa sje.... Ti su motori znali okrenit do 10000 radnih sati naravno uz dobro odrzavanje.

M

Miško 007

Guest
Nekad smo (kaj se tiče S44 motora) ugrađivali na jednu vrstu radnih strojeva IMR i Perkins motor i mogu ti reči da je IMR u istim uvjetima napravil skoro duplo više. Jedna firma ih je imala 4 komada 2 IMR-a i 2 Perkinsa, tak da ...............

A ko zna više što oni tamo rade....
Niš nije za čudit ...

B

Bobo

Guest
Svi se slazemo da je s44 motorcina i pol, naravno s klipovima 101 kao sto mu i prilici... Kako Kico kaze, uz pravilno odrzavanje dogura i do 5 znamenki na satu. Evo bratov skip pokusavam vec 3 dana upaliti ali bezuspjesno. Motor je los, ali stvarno los, ali kad upali prvi puta i malo "zivne" radi cjelu godinu bez i jedne kapi ulje potrosene, nit dimi, nit se muci radi kao da mu je prvi dan... Jako jako zahvalni i izdrzljivi motori.

No opet kazem da je bilo svakakvih kemijanja u tvornici, pogotovo u zadnjih 5-6 godina kako je pocela sluzbeno propadati... na zalost i moj traktor je iz te serije i netko je dobro napisao da IMT prvih 5 godina "dotjerujes" i otklanjas greske, a dalje je samo toci i vozi...

"Sedmica" je od cjele IMT palete prozivoda i poluproizvoda i dalje najtrezeniji artikl i po mojem misljenju daleko naj izbalansiraniji traktor kojeg su napravili... 539 je kopija MF, ali ako racunamo IMT proizvode, 539 i 577 su nesto naj naj sto je iz IMT-a izaslo.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
ako racunamo IMT proizvode, 539 i 577 su nesto naj naj sto je iz IMT-a izaslo.

100% si u pravu, svi ostali modeli su modifikacije i prerade ova dva.

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Svi se slazemo da je s44 motorcina i pol, naravno s klipovima 101 kao sto mu i prilici... Kako Kico kaze, uz pravilno odrzavanje dogura i do 5 znamenki na satu. Evo bratov skip pokusavam vec 3 dana upaliti ali bezuspjesno. Motor je los, ali stvarno los, ali kad upali prvi puta i malo "zivne" radi cjelu godinu bez i jedne kapi ulje potrosene, nit dimi, nit se muci radi kao da mu je prvi dan... Jako jako zahvalni i izdrzljivi motori.

...........................................

Razinu ulja podiže nafta koja odlazi u karter, tako da lagano kompenzira to ulje koje motor potroši.

B

Bobo

Guest
Nema nafte u ulju. To bi se osjetilo vec... SKIP je kod nas vec 4. godinu i cim je dosao u dvoriste promjenjeno je ulje tad i nikako vise i osjetila bi se do sad nafta... Radi godisnje nekih 40-50 radnih sati...

Najnoviji postovi

Na vrh