• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
imt- znalci, pitanje za vas. znam za jednog 577dv, stara linija, godinu neznam al mislim da je oko 85. covjek nema papire a prodal bi ga. kolko bi mu mogao ponuditi za njega

a puno je to novaca ako papiri nisu uredni nikad neznaš što se može dogoditi

kristian

Član
Tu od
7 Pro 2012
Poruka
90
a puno je to novaca ako papiri nisu uredni nikad neznaš što se može dogoditi

Opet kazem ako je uredna instalacija,,limarija,,kocnice,kvacilo,malo probat mjenjac u brazdi...

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
kristijane nisam ja mislio a kvar nego zbog papira od traktora nek se zakači sa susjedom i on javi policiji da nema papire i policija oduzme traktor pa ti dokazuj odakle je a ovac si dao a opet kod se to sve dokaže traktor stoji u mUP-u i ti nemožeš sa nnjim raditi o tome pričam

kristian

Član
Tu od
7 Pro 2012
Poruka
90
kristijane nisam ja mislio a kvar nego zbog papira od traktora nek se zakači sa susjedom i on javi policiji da nema papire i policija oduzme traktor pa ti dokazuj odakle je a ovac si dao a opet kod se to sve dokaže traktor stoji u mUP-u i ti nemožeš sa nnjim raditi o tome pričam

Za to sv e ok,,slazem se

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
imt- znalci, pitanje za vas. znam za jednog 577dv, stara linija, godinu neznam al mislim da je oko 85. covjek nema papire a prodal bi ga. kolko bi mu mogao ponuditi za njega

Najprije uzmi broj sasije s traktora i snjim u policiju i provjeri koja je situacija s traktorom da slucajno nije potraznja za tim traktorom i ako je cist onda ga fino dobro pregledaj i isprobaj traktor a za cijenu ovisi ti puno faktora da barem imas sliku bilo bi nam lakse ti rec!!!!

Tu od
19 Lip 2011
Poruka
228
traktor je za vrijeme rata dovezen u dvoriste od nekog svercera koji je operiral po selima. tolko znam o porijeklu. veli da je komplet uredjivan i da je traktor na mjestu. nisam ga jos vidio kak izgleda. mislio sam mu 10000 kn ponudit pa kak bude. a i svejedno bi ga ja rastavljal, nebi ga imal u komadu

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
traktor bez papira nebi ni gledao, i kao takav po meni nema neku vrijednost, pogotovo ako je maznut za vrijeme rata.....jer ja iz dvorišta nesmijem izaći bez registracije, a ne bez papira........

B

Bobo

Guest
Kolega, znas da je traktor "vruca roba" i jos uvijek razmisljas da ga kupis??

Svaka ti cast ja ne bih mogao spavati.

Nudjen mi je u zamjenu za moj 549 prije dvije godine GANC NOV IMT 577DV bez papira - ispao s kamiona a ovaj se nasao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Nisam htio ni cuti za tako sto iako znam za par ljudi koji ne bi ni trepnuli...

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
traktor je za vrijeme rata dovezen u dvoriste od nekog svercera koji je operiral po selima. tolko znam o porijeklu. veli da je komplet uredjivan i da je traktor na mjestu. nisam ga jos vidio kak izgleda. mislio sam mu 10000 kn ponudit pa kak bude. a i svejedno bi ga ja rastavljal, nebi ga imal u komadu

Samo provjeri broj sasije u mupu jer kod ima nekoliko komada koji su dosli kako se kod mene kaze iz free shopa i evo danas su registrirani i sve ok ako traktor nije bio registriran i ako se nigdi ne vodi kad ga ti registriras nemoze ti niko nista a ako ga i mislis imat za dijelove ja bi ga rade provjerio neznam kakve imas susjede da te nebi ko prijavio ako ga imas ko i za dijelove sve jedno mozes nadrapat ako je potraznja za tim traktorom!!

Tu od
19 Lip 2011
Poruka
228
Kolega, znas da je traktor "vruca roba" i jos uvijek razmisljas da ga kupis??

Svaka ti cast ja ne bih mogao spavati.

Nudjen mi je u zamjenu za moj 549 prije dvije godine GANC NOV IMT 577DV bez papira - ispao s kamiona a ovaj se nasao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Nisam htio ni cuti za tako sto iako znam za par ljudi koji ne bi ni trepnuli...

bobo za tebe pitanje, dali ba sa njega pasal prednja vuca na skip??? sa susjedima nemam probleme tak da niko nebi ni pital otkud traktor ni kak je nabavljen. a kaj se tice broja sasije, zna se gdi se nalazi i to se lako resi

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
marko mislim da bi pasala prednja vuča na skip
jer moj 578 je ima prednju vuču i skinuta mu je a stavljen je prednji trap i ispod sive boje vidi se žuta vjerovatno od skipa

Tu od
19 Lip 2011
Poruka
228
marko mislim da bi pasala prednja vuča na skip
jer moj 578 je ima prednju vuču i skinuta mu je a stavljen je prednji trap i ispod sive boje vidi se žuta vjerovatno od skipa

ma i ja to mislim, jer na jednom forumu sam vidio skipa bez svega i izgleda ko normalni traktor, ali ipak zelim cuti misljenje onih koji imaju to sve kak bi se po domacem reklo u malom prstu

B

Bobo

Guest
KAo prvo, ako si 100% siguran da imas 578 onda sam ja 100% siguran da na njemu tvornicki nije dosla predna vuca. 578 s prednjim pogonom je nosio oznaku 579 tak oda se ne zavaravas.

Po pitanju skipa i prednjeg pogona, moze se ugraditi samo i jedino samo na naj noviju liniju skipa (kakvu ja imam) posto na starima smetaju nosaci prednjeg utovarivaca a na novijem su drugacije izvedeni i kardan do prednjeg pogona moze proci. Dalje, SKIP ov mjenjac nema dodirnih tocaka s traktorskim jer je totalno drugacije napravljen. od traktora je dosta brzi a po cesti ide vise od 40km/h (bar moj ide i to sam ga samo kroz selo provozao kad sam napravio kocnice i vise se ne usudim tjerati ga iber gasom. (sumnjam da je nekad PVP skidana i prestelana na vece max okretaje od zamisljenih za SKIP ali o tom neki drugi put.

Sto hocu reci, SKIP je trobrzinac ali takav da iz prve u drugu saltas bez ikakvih problema a iz 2. u 3. e tu moras stvarno biti maher inace spalis kvacilo posto su toliko razvucene jedna od druge da je to strasno. Po ravnom se moras u 2. iber zaletiti, kao munja presaltati u 3. da ju uhvati i na ravnom ju primi ok ali ako je imalo brdovito, zalet moras prije brda hvatati inace ides 2. ;)

Razmisljao sam ja vec o ugradnji prednjeg pogona na SKIP samo kad bih znao da ce ostati i kad bih mogao naci koliko-toliko kompletan pednji most. Ukapcalica i kardan su lako rjesivi tako da me to ne brine previse. SKIPov prednji trap je pre slab za zapremninu prednje kasike i kad nemas granice pucaju rukavci kao da su od stakla i ako ga motas na mjestu ode pumpa hidro volana (stariji imaju servo pa je nemoguce u mjestu okretati volan dok noviji imaju hidraulicni volan)

Sto god vas zanima pitajte, odgovorit cu koliko znam.

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
bobo pa koji su traktri što ih se nađe na internetu sa predjom vučom i na njima piše imt 578

B

Bobo

Guest
Takav iz tvornice GARANT nije izasao. Isti traktor samo s prednjim pogonom nosi drugu oznaku. To je netko farbao pa neljepio sto je nasao ili je mjenjana limarija pa stavljena s nekog 578.

578 je trobrzinac bez prednjeg pogona
579 je trobrzinac s prednjim pogonom

oba traktora imaju isti motor, istu opremu, sve isto, samo je u prednjem pogonu razlika i u naljepnici na haubi.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Sta se Imt-a tice Bobo je mestar za njih zna sve svaka cast!:drinkers:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
nebih u tehničke karakteristike,jer me ne zanima mehanika ali ovi strojevi bez papira, klonite ih se u velikom luku,jer kod mene blizu je skinut jedan 560 i cijelo ga vrijeme prati ona OTETO PROKLETO,,prvu godinu zaribo motor,bilo nekoliko prevrtanja,jedan od aktera posudbe završio ubijen,vozač koji ga dovezao dobio križ za cijeli život,ali eto ako več netko želi takvo šta kupiti ,broj šasije i u najbližu stanicu murije na provjeru,jer ako netko nešto zucne problema do bola a i ne treba se previše uzdati u povjerenje susjeda,uvijek špije rade i glede da nekog z...bu:confused::confused:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
i najbolje i najsigurnije kupiti registriran traktor od vlasnika............on je ipak nešto ispravan jer mora ipak nešto štimati na njemu da prođe registraciju, na kojoj više nema muljanja ko prije, od kako su uveli slikanje na tehničkom.......sada zezaju i za najmanje sitnice.......a po tome možeš i vidjeti koliko je kod vlasnika taj traktor, jer oni koji neregaju, nekad i na prepišu i onda ganjaš papire po državi, a još ako je ovaj onome ostao dužan, pa traži paru da ti da prijepis.......nakupi se tu dosta gluposti i treba biti dobro upoznat sa svime prije kupovine.......al bez papira traktor NEVRIJEDI NIŠTA!!!!!

Tu od
19 Lip 2011
Poruka
228
Po pitanju skipa i prednjeg pogona, moze se ugraditi samo i jedino samo na naj noviju liniju skipa (kakvu ja imam) posto na starima smetaju nosaci prednjeg utovarivaca a na novijem su drugacije izvedeni i kardan do prednjeg pogona moze proci. Dalje, SKIP ov mjenjac nema dodirnih tocaka s traktorskim jer je totalno drugacije napravljen. od traktora je dosta brzi a po cesti ide vise od 40km/h (bar moj ide i to sam ga samo kroz selo provozao kad sam napravio kocnice i vise se ne usudim tjerati ga iber gasom. (sumnjam da je nekad PVP skidana i prestelana na vece max okretaje od zamisljenih za SKIP ali o tom neki drugi put.

Sto hocu reci, SKIP je trobrzinac ali takav da iz prve u drugu saltas bez ikakvih problema a iz 2. u 3. e tu moras stvarno biti maher inace spalis kvacilo posto su toliko razvucene jedna od druge da je to strasno. Po ravnom se moras u 2. iber zaletiti, kao munja presaltati u 3. da ju uhvati i na ravnom ju primi ok ali ako je imalo brdovito, zalet moras prije brda hvatati inace ides 2. ;)

Razmisljao sam ja vec o ugradnji prednjeg pogona na SKIP samo kad bih znao da ce ostati i kad bih mogao naci koliko-toliko kompletan pednji most. Ukapcalica i kardan su lako rjesivi tako da me to ne brine previse. SKIPov prednji trap je pre slab za zapremninu prednje kasike i kad nemas granice pucaju rukavci kao da su od stakla i ako ga motas na mjestu ode pumpa hidro volana (stariji imaju servo pa je nemoguce u mjestu okretati volan dok noviji imaju hidraulicni volan)

po ovom kaj si napisal skip nije za svakoga, al ja cu ga uzet sto posto, za bolju kombinirku nema para, a kaj se tice njega to ce mi bit velika zanimacija i uzivancija posto volim lude stvari. inace, najlakse je pricat jcb, cat il bilo kaj drugo, to ima ovakve il onakve komand(uglavnom sad vec skoro sve na struju), i onda vele strojari su koji to voze.
A ja porucujem njima svima nek prvo osjete stare rage i krampove pa nek onda budu zadovoljni sa novim igrackama, takva je moja skola bila. doma imam rakovicu i jos mora doci skip, a ovaj 577 ako dodje bit ce za teranje po vrtu i po sumi jer mi je to sve iza kuce i nemoram izlazit na cestu, ako ga prijasnjem gazdi vec desetak godina nisu uzeli e pa nece ga valjda ni meni

Na vrh