Po pitanju skipa i prednjeg pogona, moze se ugraditi samo i jedino samo na naj noviju liniju skipa (kakvu ja imam) posto na starima smetaju nosaci prednjeg utovarivaca a na novijem su drugacije izvedeni i kardan do prednjeg pogona moze proci. Dalje, SKIP ov mjenjac nema dodirnih tocaka s traktorskim jer je totalno drugacije napravljen. od traktora je dosta brzi a po cesti ide vise od 40km/h (bar moj ide i to sam ga samo kroz selo provozao kad sam napravio kocnice i vise se ne usudim tjerati ga iber gasom. (sumnjam da je nekad PVP skidana i prestelana na vece max okretaje od zamisljenih za SKIP ali o tom neki drugi put.
Sto hocu reci, SKIP je trobrzinac ali takav da iz prve u drugu saltas bez ikakvih problema a iz 2. u 3. e tu moras stvarno biti maher inace spalis kvacilo posto su toliko razvucene jedna od druge da je to strasno. Po ravnom se moras u 2. iber zaletiti, kao munja presaltati u 3. da ju uhvati i na ravnom ju primi ok ali ako je imalo brdovito, zalet moras prije brda hvatati inace ides 2.
Razmisljao sam ja vec o ugradnji prednjeg pogona na SKIP samo kad bih znao da ce ostati i kad bih mogao naci koliko-toliko kompletan pednji most. Ukapcalica i kardan su lako rjesivi tako da me to ne brine previse. SKIPov prednji trap je pre slab za zapremninu prednje kasike i kad nemas granice pucaju rukavci kao da su od stakla i ako ga motas na mjestu ode pumpa hidro volana (stariji imaju servo pa je nemoguce u mjestu okretati volan dok noviji imaju hidraulicni volan)
po ovom kaj si napisal skip nije za svakoga, al ja cu ga uzet sto posto, za bolju kombinirku nema para, a kaj se tice njega to ce mi bit velika zanimacija i uzivancija posto volim lude stvari. inace, najlakse je pricat jcb, cat il bilo kaj drugo, to ima ovakve il onakve komand(uglavnom sad vec skoro sve na struju), i onda vele strojari su koji to voze.
A ja porucujem njima svima nek prvo osjete stare rage i krampove pa nek onda budu zadovoljni sa novim igrackama, takva je moja skola bila. doma imam rakovicu i jos mora doci skip, a ovaj 577 ako dodje bit ce za teranje po vrtu i po sumi jer mi je to sve iza kuce i nemoram izlazit na cestu, ako ga prijasnjem gazdi vec desetak godina nisu uzeli e pa nece ga valjda ni meni