• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
To se slazem s tobom najprije se nauci na starom stroju di je sve mehanika onda znas radit kako treba i na novom stroju i onda si i pravi strojar:supz:
Ako ces samo u sumi radit s 577 onda nemas brige samo teraj zbrusi brojeve i nek radi jedino ako bas imas nekog u policiji da ti provjeri da se nezna za provjeru mozda bi se dao i regat bilo bi steta zbrusit brojeve ako se moze regat kad ga jednom regas vise ti ga niko nemoze uzet

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ljudi se baš vole igrat vatrom.:madmana:

Svako radi sta misli da je dobro i da ce njemu odgovarat covijek nek odluci sta ce napravit s tim traktorom kod mene se vodio sud izmedu dva sumijestana i izgubio je sud covijek koji je traktor prije rata kupio novi al ga nikad nije registriro da se uvede u papire kao vlasnik za vrijeme rata mu je osto i jugo vojska mu ga je odvezla poslje rata traktor je pronaso jedan sumjestan u jako losem stanju sredio ga da je bio ko novi i registriro nakon tog mu je dosao bas vlasnik i reko da mu vrati traktor na sta ga je ovaj trazio papire kao dokaz da je traktor njegov nije imo s cim dokazat kao ni na sudu tak da je osto bez traktora jer nije mogo dokazat da je njegov!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
moj je savjet sljedeći:

- provjeriti po broju šasije u PP dali je traktor bio uopće registriran
- ako nije bil registriran neka prijašnji vlasnik otiđe kog javnog bilježnika
i uz svjedoka potvrdi da je njegovo vlasništvo
-prepišeš traktor na svoje ime
- redovno ga registriraš

i kraj priče

Provjera na policiji ne košta ništa,
kod bilježnika se plača 50 kn po svjedoku i 50 kn za vlasnika
+ 50 kn prinos

P.S.

prije svega provjerti da se svi brojevi na traktoru poklapaju,
da nije sklopljen iz više komada

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@zbalija slazem se s tobom neka provjeri u policiji ako nije bio regan i ako nije raspisana tjeralica za traktorom moze se komotno regat!!!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
upravo tako,
a regati se može jedino ako je tehnički ispravan,
u što čisto smuljam
:finga::finga:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ma brzo ce se sredit da moze na tehnicki samo da broj sasije je dobar!!!

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
moj je savjet sljedeći:

- provjeriti po broju šasije u PP dali je traktor bio uopće registriran
- ako nije bil registriran neka prijašnji vlasnik otiđe kog javnog bilježnika
i uz svjedoka potvrdi da je njegovo vlasništvo
-prepišeš traktor na svoje ime
- redovno ga registriraš

i kraj priče

Provjera na policiji ne košta ništa,
kod bilježnika se plača 50 kn po svjedoku i 50 kn za vlasnika
+ 50 kn prinos

P.S.

prije svega provjerti da se svi brojevi na traktoru poklapaju,
da nije sklopljen iz više komada

neštima ti priča, pa nemoj takve stvari iznositi u javnosti ako nisi 100% siguran, jer to je ozbiljna stvar.......

ako ideš sa svjedocima, i ako prijašnji vlasnik to napravi, onda ga on MORA i registrirati, i tek tada ga možeš prevesti na sebe.......

a da on napravi izjavu, pa da sa izjave prepisuješ na sebe, to neće nikako ići......a lagano i jednostavnije, da se samo provjeri da nije bio regan, i onda odmah izjavu napravi na sebe, sa jednim svjedokom i ode regat traktor i priča završena........najbitnije je da nikada nije bio regan, jer ako je i ako se napravi izjava, neznam koje su posljedice i kaznene odgovornosti.......

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
neštima ti priča, pa nemoj takve stvari iznositi u javnosti ako nisi 100% siguran, jer to je ozbiljna stvar.......

ako ideš sa svjedocima, i ako prijašnji vlasnik to napravi, onda ga on MORA i registrirati, i tek tada ga možeš prevesti na sebe.......

a da on napravi izjavu, pa da sa izjave prepisuješ na sebe, to neće nikako ići......a lagano i jednostavnije, da se samo provjeri da nije bio regan, i onda odmah izjavu napravi na sebe, sa jednim svjedokom i ode regat traktor i priča završena........najbitnije je da nikada nije bio regan, jer ako je i ako se napravi izjava, neznam koje su posljedice i kaznene odgovornosti.......

nemora, može ić onako kako je @zbalija napisao. Ja sam na taj način radio i nema problema

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja sam htio nešto kupiti na takav način, i nije moglo ići........te sam i odustao, jer nisam htio regat odmah, tj da mi vlasnik da izjavu i registrira.....prije možda godinu dana ili godinu i pol.......

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
Očito onda jedan te isti zakon ili pravilnik različito tumače u Lijepoj našoj. Nemogu reć da sam sa time iznenađen :roll:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Kaj je hidraulik :rolleyess:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=gAf7ISVdREs[/YT]

B

Bobo

Guest
Iako NIJE TEMA samo da napisem da ako imas neciji "ukraden" traktor, nebitno odakle, znao ti za to ili ne, i ako je taj koji ga je "ukrao" za taj traktor napravio papire, uspio ga registrirati na svoje ime pa ga tebi proda ti bez tog traktora mozes i te kako ostati i jos zavrsiti pod istragom i ako se dokaze da si ga svjesno kupio znajuci podrijetlo stroja i zavrsiti u zavoru.

Znam bas za ovakav slucaj gdje je prijasnji vlasnik prepoznao svoj "u ratu nestali" traktor ciji je nestanak bio prijavljen u policiji. Pratio je covjeka da vidi gdje zivi, otisao po papire od traktora koje je u selidbi ponesao sa sobom i direkt na policiju. "Prepoznao sam svoj traktor, imam papire od istog, poznam ga po tom, tom, tom i tom..." policajci osli s covjekom u pratnji i pregledali ovo sto je covjek nabrojao, pregledali broj sasije koji se slagao i ovaj covjek ih lijepo uputi kod lika gdje je traktor kupljen i to je TO...

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
bobo bilo je i kod mene slucajeva di je covijek doso s policijom i uspio dokazat da je njegov traktor a onaj slucaj sta sam napiso sta je bio na sudu covijek nije mogo dokazat jer nije imo nikakvih papira od traktora i nije bilo detalja po cem bi mogo dokazat da je njegov jer ga je covijek kod kojeg je generalno sredio!!!!

Farbarista

Novi član
Tu od
21 Srp 2012
Poruka
29
Kolega Dingo Moć dizanja na krajevima traktorskih poluga u transportu iznosi 813 daN=797kg
za rad na polju i kratkom rastojanju 1000 daN=980kg

Posljednje uređivanje:
T

tuaregr10

Guest
Pa to je Imt!!

Ja sa svojim nisam htio pretjerivat bas:weedman:

Pozdrav bučo :arrow:
Nisam znao da imaš i 39 - tku, izgleda lijepo i očuvano, svaka čast :gitarist:. Ta ralica sa slike je dosta čvrsta, dobro bi mi došla jedna takva za ove dane :x.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Pozdrav bučo :arrow:
Nisam znao da imaš i 39 - tku, izgleda lijepo i očuvano, svaka čast :gitarist:. Ta ralica sa slike je dosta čvrsta, dobro bi mi došla jedna takva za ove dane :x.

Pozdrav kolega nije to moja 39-tka to od susjeda al on nista ne radi od poljoprivrede radi bolesti pa ja uzmem traktor od njega za sitnije poslove i za ciscenje snijega jer ima kabinu ia ja njemu pripremim sve za vrt i posijem malo vise kukuruza pa mu dam za kokosi kao vrati mu sta mi posudi traktor ja ga i odrzavam traktor ti je kupljen novi 2000 i neke godine i ima ti 175RS a ralica ti je isto kupljena zajedno s traktorom i super je napravljena masivna je neznam jel smijem napisat tu da nebi ispalo reklamiranje:)

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
koliko 539 diže na krajevima poluga hidraulike?:confused:
Sve preko 600 kg ga važe ako nema prednji uteg. Vozil sam cetverorednu sijacicu punu gnojiva to ti je nekih 630 kg. Cim naiđe na malu neravninu odma se vaze. Do nekih 500-550 kg bez problema nosi po ravnici.

Na vrh